vrijdag 16 september 2022

Adobe koopt designspecialist Figma (‘voor 20 miljard’)

EMERCE
Adobe koopt designspecialist Figma ('voor 20 miljard')
Adobe tekent een intentieverklaring voor de aankoop van Figma, een leverancier voor cloudsoftware voor design en prototyping.
Lees verder

Revisie Ethereum succesvol afgerond
De revisie van Ethereum, bekend als de Merge, is donderdag succesvol voltooid. De blockchain werkt nu niet langer op basis van proof-of-work, maar het veel zuiniger proof-of-stake.
Lees verder

Recordkwartaal voor Adobe, maar tegenvallende vooruitzichten
Adobe heeft het afgelopen kwartaal de winstverwachting overtroffen, maar de omzetverwachtingen voor het lopende kwartaal vallen tegen.
Lees verder

Cloudsector vreest dominantie van Amerikaanse aanbieders
De Nederlandse cloud- en hostingector maakt zich zorgen over de dominantie van Amerikaanse aanbieders. Dat blijkt uit een reactie op een marktverkenning van toezichthouder ACM.
Lees verder

Nextview doet overname voor Europese expansie
Nextview, een van de grotere Salesforce-adviesbureaus in de Benelux, neemt brancegenoot Mooza Inspire over. Hiermee breidt het zijn activiteiten uit naar centraal- en oost-Europa.
Lees verder

Google stopt de helft van zijn onderzoeksprojecten
Het ideeënlab van Google heeft verschillende succesvolle projecten gelanceerd, bijvoorbeeld op het gebied van AI. Maar nu moeten veel werknemers op Google op zoek naar een nieuwe baan. Verschillende projecten zijn naar verluidt gereorganiseerd of stopgezet.
Lees verder

TikTok kopieert BeReal; iedere dag een foto of video
Na Instagram heeft ook TikTok de sociale app BeReal schaamteloos gekopieerd. BeReal nodigt gebruikers uit om elke dag op een willekeurig tijdstip een foto te maken en die te delen. Dat kan dus nu ook in TikTok, onder de noemer TikTok Now.
Lees verder

Adriaan Mol investeert acht miljoen euro in scale-up Formitable
Adriaan Mol, oprichter van Mollie en Messagebird, neemt een belang in Formitable. Met zijn nieuwe investeringsvehikel Spacetime verstrekt hij acht miljoen euro groeikapitaal aan de Amsterdamse tech scale-up.
Lees verder

Strato breidt uit naar Zweden
Hostingprovider Strato breidt uit naar Scandinavië en start zijn dienstverlening in Zweden.
Lees verder