Doorgaan naar hoofdcontent

Zaak Peter R. de Vries voortgezet na uitgesteld vonnis

Zaak Peter R. de Vries voortgezet na uitgesteld vonnis
De rechtbank in Amsterdam gaat vandaag verder met de strafzaak tegen Delano G. en Kamil E., de vermoedelijke moordenaars van Peter R. de Vries. Het Openbaar Ministerie eiste in juni een levenslange gevangenisstraf tegen hen, maar de rechtbank zag zich echter genoodzaakt de uitspraak uit te stellen en het onderzoek te heropenen nadat het OM op het laatste moment nieuwe getuigenverklaringen aan het dossier had toegevoegd.
Lees verder

'Provincies worden tureluurs van kabinet'
Provinciebestuurder hebben zware kritiek op het kabinet. Zij moeten voor 1 juli met een stikstofplan komen, maar dat lukt niet als de coalitie blijft soebatten en op veel vragen van de provincies geen antwoord heeft.
Lees verder

Coalitie gaat verder met lastig begrotingsoverleg
Na een overleg van bijna vier uur op het ministerie van Financiën zijn 'de eerste stappen' gezet richting een akkoord over de begroting van volgend jaar, zeggen kopstukken van de coalitie. Vandaag wordt er verder overlegd. Of ze verwachten deze week nog tot een akkoord te komen, zeiden de fractieleiders niet. Achter de schermen valt te horen dat het vinden van de miljarden voor het koopkrachtpakket een hele uitdaging is.
Lees verder

Zakelijke reiziger kiest weer steeds vaker voor het vliegtuig
Corona zou het aantal zakenreizen definitief aan banden leggen. Maar niets is minder waar: reizigers kiezen weer massaal voor het vliegtuig. Het herstel gaat zelfs veel sneller dan gedacht, zo blijkt uit navraag van BNR bij luchtvaartmaatschappijen en brancheorganisaties.
Lees verder

Russisch parlement bespreekt situatie rond Zaporizja
Het Russisch parlement houdt vandaag een speciale sessie over de kerncentrale Zaporizja. Het Russische ministerie van Defensie beschuldigt Oekraïne er namelijk van dat het chemische stoffen heeft gebruikt in de oorlogsvoering.
Lees verder

Liveblog | Zelenski: doden en gewonden bij aanval op treinstation
Het is dag 183 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict en alle gevolgen ervan.
Lees verder

'Britse suikertaks veel effectiever'
De overheid wil de Nederlandse frisdrankensector vanaf volgend jaar voor 300 miljoen euro extra belasten, wat neer komt op een verdubbeling van de huidige verbruiksbelasting. Onverantwoord, vindt Taco Juriaanse, directeur van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS). 'Laten we een voorbeeld nemen aan de Britse suikertaks.'
Lees verder

Inflatie en recessie centraal tijdens jaarlijkse top in Jackson Hole
De financiële wereld kijkt de komende dagen naar een klein dorp in de Amerikaanse staat Jackson Hole. Een van de belangrijkste vraagstukken die daar op tafel ligt, is de bestrijding van de torenhoge inflatie.
Lees verder

Gamescom brengt gamers eindelijk weer bij elkaar
Na twee jaar afwezigheid is de grootste videogamebeurs ter wereld terug in Keulen. Gamescom is alleen leuk voor gamers, maar ook belangrijk voor de tientallen bedrijven uit Nederland die games maken of werken in die industrie.
Lees verder

Verrassende kleine groei Duitse economie
De Duitse economie is in het tweede kwartaal iets veerkrachtiger gebleken dan aanvankelijk gedacht. De grootste economie van Europa liet in de meetperiode een bescheiden groei van 0,1 procent noteren ondanks de tegenwind door de oplopende inflatie en de verdere impact van de oorlog in Oekraïne. Bij een eerdere raming werd nog gemeld dat de economische vooruitgang tot stilstand was gekomen. De expansie in het tweede kwartaal werd vooral aangedreven door overheidsuitgaven. Toch droegen ook huishoudens bij aan de groei.
Lees verder

Gas wordt nóg duurder
De Europese gasprijzen gaan opnieuw fors omhoog. Op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs stond de gasprijs vanochtend 4,9 procent hoger, op 306,43 euro per megawattuur. De Europese gasprijzen zijn sinds de eerste weken van de Russische invasie in Oekraïne niet meer zo hoog geweest.
Lees verder

Proces Peter R. de Vries mogelijk opnieuw in verband met emigratie rechter
Door emigratie van een van de rechters in de strafzaak tegen de vermeende moordenaars van Peter R. de Vries, dreigt de hele zaak opnieuw te moeten. De jongste rechter had al langer emigratieplannen, vertelde de voorzitter, en zou vertrekken na de uitspraak in de moordzaak. Omdat op het laatste moment nieuwe informatie binnenkwam, werd de uitspraak op 14 juli uitgesteld en de zaak heropend.
Lees verder