maandag 8 augustus 2022

Wake-up call-moment | Kelly Ruigrok

Wake-up call-moment | Kelly Ruigrok
Een gebeurtenis in het leven waardoor iemand het allemaal helemaal anders is gaan doen, een wake-up call-moment. Verschillende gasten vertellen over zo'n moment in hun persoonlijke leven of carrière. Vandaag is dat Kelly Ruigrok van Global Sustainable Enterprise System - dat duurzaamheidsrapportages verzorgt voor grote bedrijven.
Lees verder

PostNL waarschuwt voor hogere tarieven vanwege hoge inflatie
PostNL waarschuwt dat het de tarieven voor zijn diensten moet verhogen vanwege de hoge inflatie. Daardoor kampt het post- en pakketbedrijf onder meer met stijgende brandstofkosten. Tegelijkertijd merkt de onderneming dat er de laatste tijd minder pakketten worden verzonden.
Lees verder

Spanje kampt met tekort aan ijsblokjes
Al dagen kampen Spaanse supermarkten, bars en restaurants met een tekort aan ijs. Stijgende energieprijzen en het warme weer zorgen voor grote tekorten van ijsblokjes, waardoor supermarkten de verkoop aan banden leggen. De vraag ijsblokjes ligt 30% hoger dan normaal.
Lees verder

Beschietingen nabij de Oekraïense kerncentrale Zaporizja gaan door
Ondanks waarschuwingen van het Internationaal Atoomenergie Agentschap zijn er bij de Oekraïense kerncentrale Zaporizja voor de tweede keer in twee dagen tijd beschietingen geweest. Volgens het Oekraïense staatsbedrijf Energoatom is een kernramp op wonderbaarlijke wijze voorkomen.
Lees verder

Liveblog: 'VS wil Rusland vernietigen'
Het is dag 166 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict.
Lees verder

Gaat Trump het écht doen?
Op de slotdag van de conservatieve conferentie CPAC deed voormalig president Donald Trump opnieuw toespelingen naar zijn eventuele hernieuwde kandidatuur. De grote vraag blijft of hij zich daadwerkelijk kandidaat stelt, maar volgens Verenigde Staten-correspondent David Hammelburg moeten we Trumps kandidatuur zeker serieus nemen. 'Alles wijst erop dat hij er zelf ook serieus over nadenkt.'
Lees verder

China gaat door met militaire oefeningen rond Taiwan
Het Chinese leger gaat door met de militaire oefeningen rond Taiwan. De Chinezen zouden de oefeningen - die ze donderdag begonnen als reactie op het bezoek van de Amerikaanse politica Nancy Pelosi aan Taiwan - eigenlijk zondag afronden. Vandaag oefenen ze met onderzeebootbestrijding en aanvallen op zee.
Lees verder

Eneco zet streep door vervuilende stroom voor zakelijke kranten
Eneco stopt met het leveren van vervuilende stroom aan de zakelijke klanten. Bedrijven die een nieuw contract willen of die hun bestaande contract verlengen kunnen vanaf vandaag alleen nog maar groene stroom afnemen, uit duurzame bronnen zoals zon en wind.
Lees verder

Experts: 'Investeren in fossiele brandstoffen brengt klimaatdoelen in gevaar'
De internationale klimaatdoelen lopen gevaar als landen en bedrijven meer gaan investeren in fossiele brandstoffen. Dat zeggen Nederlandse klimaatwetenschappers, economen en activisten tegen het Financieel Dagblad. Zij reageren op een pleidooi van Shell-baas Ben van Beurden, die juist pleitte voor meer investeringen in fossiele projecten.
Lees verder

Tuchtcommissie: beloningsvoorstel ING-baas niet tegen de regels
Het voorstel van ING om in 2018 de beloning van toenmalig bestuursvoorzitter Ralph Hamers fors te verhogen heeft niet bijgedragen aan het maatschappelijke vertrouwen in de bankensector. Maar bij het voorstel betrokken bestuurders hebben niet in strijd gehandeld met de Bankierseed, concludeert de Tuchtcommissie.
Lees verder

BioNTech boekt minder omzet door achterblijvende vaccinverkoop
Het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech heeft in het tweede kwartaal minder omzet geboekt. Dat komt doordat de bestellingen voor het coronavaccin achterbleven ten opzichte van een jaar geleden toen de injectie net op de markt was gekomen. BioNTech ontwikkelde samen met Pfizer een vaccin tegen het coronavirus.
Lees verder

De gevolgen van droogte voor scheepvaart én het water uit de kraan
De lage waterstand heeft grote gevolgen voor de maatschappij. Schippers kunnen minder lading meenemen en moeten andere routes varen, boeren mogen minder sproeien en gebruik van drinkwater moet ook worden aangepakt. 'Dat vergt investeringen', aldus Wim Drossaert, topman van drinkwaterbedrijf Dunea.
Lees verder