Doorgaan naar hoofdcontent

Wake-up call-moment | Arko van Brakel

Wake-up call-moment | Arko van Brakel
Een gebeurtenis in het leven waardoor iemand het allemaal helemaal anders is gaan doen, een wake-up call-moment. Verschillende gasten vertellen over zo'n moment in hun persoonlijke leven of carrière. Vandaag is dat Arko van Brakel, algemeen directeur van de Cleantech Regio
Lees verder

Kabinet en coalitie voeren 'goed gesprek'
De top van het kabinet en de fractievoorzitters van de coalitie hebben donderdag in het Catshuis zo'n drie uur met elkaar gesproken over de koopkrachtproblematiek, het stikstofdossier en de vluchtelingencrisis. Het was volgens premier Mark Rutte een goed gesprek dat in prettige sfeer is verlopen, maar over de inhoud ervan wil hij niets zeggen. Er zijn geen knopen doorgehakt.
Lees verder

CPB komt met prognose economie
Het Centraal Planbureau (CPB) komt met zijn augustusraming waarin het aangeeft hoe de Nederlandse economie zich dit jaar en volgend jaar zal ontwikkelen. De ramingen zijn belangrijk voor de kabinetsplannen in de aanloop naar Prinsjesdag.
Lees verder

Liveblog | 'Zelenski waarschuwde niet voor aanstaande oorlog'
Het is dag 177 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict en alle gevolgen ervan.
Lees verder

Documenten rond huiszoeking Trump mogelijk vrij
Een Amerikaanse rechter staat open voor het delen van het FBI-document dat ten grondslag ligt aan de recente doorzoeking van een woning van oud-president Donald Trump, mits het daar speciaal voor is aangepast. Het ministerie van Justitie krijgt een week om de gewijzigde versie in te dienen bij rechter.
Lees verder

Hoekstra: stikstofdoelen niet heilig
Het kabinetsdoel om in 2030 overal in Nederland de uitstoot van stikstof met de helft te hebben gereduceerd is voor coalitiepartij CDA 'niet heilig'. Partijleider Wopke Hoekstra zegt in gesprek met het AD, dat een 'herstart van het proces nodig is en daarbij zijn er geen dogmas, 2030 is voor ons niet heilig'.
Lees verder

Duitsland wacht hete herfst en winter
Duitsland maakt zich op voor protesten nu de energiecrisis burgers steeds harder raakt. Terwijl het vertrouwen in de Duitse politiek razendsnel daalt, wordt bondskanselier Olaf Scholz uitgemaakt voor 'volksverrader en leugenaar'.
Lees verder

Ongekend slechte cijfers van CPB over economie
De koopkracht gaat dit jaar met 6,8 procent hard achteruit en economische groei valt terug. Dat blijkt uit cijfers van het CPB die zojuist bekend zijn gemaakt. De cijfers van het Planbureau zijn belangrijk voor de komende periode waarin Prinsjesdag wordt voorbereid.
Lees verder

Oppositie wil actie van kabinet
De oppositie in de Tweede Kamer eist onmiddellijke actie van het kabinet om de koopkracht van huishoudens te stutten. Volgens ramingen van het CPB leiden de aanhoudende prijsstijgingen ertoe dat volgend jaar een op de tien kinderen te maken krijgt met armoede.
Lees verder

Aandeelhouders Just Eat Takeaway kunnen weer juichen
De aandeelhouders van Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, steeg op de Amsterdamse beurs met 25 procent, bij de opening ervan. Beleggers reageerden enthousiast op het nieuws dat het bedrijf hun aandeel in de Braziliaanse voedselbezorger iFood verkocht. Rond de opening van de beurs steeg het aandeel van JET van ongeveer 16,50 euro naar ruim 21 euro.
Lees verder

'Rusland zal geen gehoor geven aan oproep VN-chef'
Het is al weken spannend in en rondom de kerncentrale in Zaporizja, in het zuidoosten van Oekraïne. Het complex, met de grootste centrale in Europa, werd al meerdere keren beschoten. VN-chef Antonio Guterres riep Rusland meermaals op het gebied te demilitariseren, maar het ziet er niet naar uit dat Rusland naar die oproep zal luisteren.
Lees verder

Schaal van Hebben | JBL Live Pro 2 TWS
Goede draadloze bluetooth-oortjes kun je tegenwoordig voor relatief weinig geld krijgen. Eén van de nieuwste gegadigden is de JBL Live Pro 2 TWS en biedt een boel interessante functies, waaronder een sterke bas. Maar hoe klinkt deze set verder?
Lees verder