Doorgaan naar hoofdcontent

Waarom de dollar profiteert van zware economische tijden

Waarom de dollar profiteert van zware economische tijden
De sterke Amerikaanse dollar zorgt voor flinke economische problemen in de rest van de wereld, zoals hogere prijzen en stijgende rente. De hele wereld heeft last van de dure dollar, behalve de Verenigde Staten zelf. Vooral de opkomende markten trekken als gevolg van de dure dollar aan het kortste eind. Of er nou sprake is van een sterke of zwakke wereldeconomie, hoe kan het dat Amerika in beide gevallen altijd aan het langste eind trekt?
Lees verder

Inspecteurs waarschuwen voor broddelwerk met zonnepanelen
Malafide en slecht opgeleide monteurs slaan hun slag nu er een run is op zonnepanelen. Huishoudens en bedrijven lopen hierdoor gevaar: zonnepanelen kunnen in brand vliegen of van het dak waaien. Daarvoor waarschuwen inspecteurs en belangenorganisatie Techniek Nederland op BNR. 'We zien bij tweederde van de installaties serieuze fouten. Daar hoeft maar iets kleins te gebeuren of er ontstaat grote schade', zegt Remco de Mol van inpectiebedrijf StroomWijs.
Lees verder

Angst voor Russische aanvallen op Onafhankelijkheidsdag
In Oekraïne wordt vandaag de Onafhankelijkheidsdag gevierd om te gedenken dat het land zich in 1991 afscheidde van de Sovjet-Unie. Daarnaast is het dan precies een half jaar geleden dat Rusland het land binnenviel. De Oekraïense president Volodimir Zelenski denkt dat Moskou de dag zal aangrijpen om een grote aanval op Oekraïense steden uit te voeren.
Lees verder

Eerste stakingsdag NS, vrijwel geen treinen in Noord-Nederland
Werknemers van de Nederlandse Spoorwegen staken vandaag in Noord-Nederland van 04.00 uur 's ochtends tot 04.00 uur de volgende dag. Volgens de NS kunnen er door de staking de hele dag vrijwel geen NS-treinen rijden in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en delen van Flevoland en Overijssel.
Lees verder

Liveblog | Oekraïense Onafhankelijkheidsdag zonder feestelijkheden
Het is vandaag een half jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Sindsdien is het oorlog in Oekraïne en zijn miljoenen inwoners gevlucht. Vandaag viert Oekraïne tevens Onafhankelijkheidsdag, om stil te staan bij de afscheiding van de Sovjet-Unie in 1991.
Lees verder

CBS: economische groei in alle regio's, noorden blijft achter
De economie in Noord-Holland en Zeeland is in het afgelopen kwartaal het hardst gegroeid van alle regio's in Nederland. De provincies in Noord-Nederland lieten juist de kleinste groei zien, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend. In alle provincies was er in het tweede kwartaal wel sprake van economische groei vergeleken met een jaar eerder.
Lees verder

Iran laat eisen vallen om nucleaire deal te sluiten
Volgens Amerikaanse bronnen heeft Iran grote eisen laten vallen bij de onderhandelingen over een hernieuwd atoomwapenakkoord. Obama sloot tijdens zijn presidentschap een deal met Iran om te voorkomen dat het land doorging met het ontwikkelen van een nucleair-programma. Zijn opvolger Trump zette een streep door het akkoord. Na maandenlang onderhandelen lijkt een nieuw atoomakkoord met Iran eindelijk in zicht.
Lees verder

NS en vakbonden komen er niet uit, mogelijk meer stakingen op komst
Het NS-personeel begint vandaag aan een reeks estafettestakingen door het hele land die beginnen in het noorden van het land. NS krijgt vacatures niet ingevuld, treinen vallen vaker uit en de sociale veiligheid staat ernstig onder druk, vindt het personeel. De onderhandelingen lopen tot dusver uit op niets.
Lees verder

Resultaat ASR daalt, toch tevreden
Het operationeel resultaat van ASR Nederland is in de eerste zes maanden van dit jaar met 3,5 procent gedaald. Toch is de daling veel minder sterk dan werd verwacht. 'Het was een mooi half jaar, ondanks de forse storm die we hebben gehad', zegt CEO Jos Baeten.
Lees verder

Duitse bondskanselier belooft meer wapens voor Oekraïne
Duitsland gaat wapens ter waarde van meer dan 500 miljoen euro aan Oekraïne leveren. Op een internationale digitale top over de Krim zei bondskanselier Olaf Scholz volgens deelnemers dat het gaat om drie extra luchtverdedigingssystemen, een dozijn gepantserde bergingsvoertuigen, twintig raketwerpers, precisiemunitie en antidronesystemen. Ook na een half jaar is Westerse steun aan Oekraïne nog steeds ontzettend belangrijk', zegt geopolitiek analist Alex Krijger.
Lees verder

'Stikstofdebat heeft bitter weinig opgeleverd'
Het kabinet wil vasthouden aan de eigen doelen om de stikstofuitstoot in 2030 te halveren ten opzichte van 2019. Dat is de uitkomst van het elf uur durende debat, waarvoor de Tweede Kamer terug kwam van het zomerreces.
Lees verder

Hoekstra: Er staat heel veel op het spel voor Oekraïne en onszelf
In Oekraïne wordt vandaag de Onafhankelijkheidsdag gevierd om te gedenken dat het land zich in 1991 afscheidde van de Sovjet-Unie. Het is ook een half jaar geleden dat Rusland het land binnenviel. De oorlog is nog lang niet voorbij en er staat heel veel op het spel', aldus minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken.
Lees verder