Doorgaan naar hoofdcontent

VS investeert 50 miljard in eigen chipsector

VS investeert 50 miljard in eigen chipsector
De Amerikaanse overheid gaat miljarden dollars investeren in de eigen chipindustrie. Vandaag ondertekent president Biden naar verwachting de Chips and Science Act, om daarmee meer dan 50 miljard dollar vrij te maken om de chipindustrie in Amerika te beschermen.
Lees verder

Autoverzekeringen goedkoper ondanks hoge inflatie
Autoverzekeringen zijn ondanks de hoge inflatie in de eerste helft van dit jaar goedkoper geworden. Dit constateert de financiële vergelijkingswebsite Geld.nl. Volgens de site komt dit onder meer doordat er vorig jaar minder sprake was van autobranden en andere vormen van voertuigcriminaliteit.
Lees verder

Aantal nieuwe coronagevallen blijft flink afnemen
Het aantal nieuwe bevestigde coronagevallen blijft afnemen. Het RIVM registreerde afgelopen week 14.878 positieve testuitslagen. Dat zijn er zo'n 30 procent minder dan de week daarvoor.
Lees verder

'Ik denk niet dat we teruggaan naar prijzen van drie jaar geleden'
Het gasbesparingsplan van de Europese Unie kan zorgen voor een stabilisatie of zelfs een verlaging van de gasprijzen. Dat zegt Klaus Müller van het Bundesnetzagentur, dat toezicht houdt op het Duitse netwerk van gaspijpleidingen.
Lees verder

Nibud: leven dreigt onbetaalbaar te worden, overheid kan tij niet keren
De overheid is onvoldoende in staat om de inflatie te dempen. Dat zegt Nibud-directeur Arjan Vliegenthart in The Daily Move van BNR. Hij schat in dat op dit moment ruim een miljoen mensen in de problemen zitten door de kosten die alsmaar hoger worden. Bijna een op de drie Nederlanders moet het gedrag aanpassen om de stijgende prijzen aan te kunnen, stelt Vliegenthart. 'Het leven dreigt voor miljoenen mensen onbetaalbaar te worden', ziet de directeur dan ook.
Lees verder

Droogte slaat hard toe, maar wijnboeren profiteren
De droogte slaat hard toe in Nederland. Sinds vorige week is er sprake van een feitelijk watertekort en sinds dinsdag mogen veel boeren in de westelijke helft van Noord-Brabant hun akkers overdag niet meer besproeien met oppervlaktewater. Maar er zijn ook bedrijven die de vruchten plukken van dit weer, zoals wijntelers.
Lees verder

'FBI-inval Trump kan tot niks leiden'
'Alles wat in het Witte Huis is, is van het volk. Dat is het grondwettelijke standpunt', legt BNR's buitenlandcommentator Bernard Hammelburg uit na de FBI-inval in Trumps villa. Dinsdagmorgen lokale tijd viel de FBI Mar-a-Lago, het huis van Trump, in om documenten in beslag te nemen. Ook zou de kluis van Trump zijn opengebroken door de autoriteiten. 'Als je in het Witte Huis documenten hebt, aantekeningen maakt of dossiers bijhoudt dan worden die aan het einde van je termijn weggehaald en opgeborgen in het nationaal archief, onder embargo.'
Lees verder

Oorlog Oekraïne kan Duitsland honderden miljarden kosten
Mocht de oorlog in Oekraïne tot 2030 duren, dan kunnen de kosten voor de Duitse economie oplopen tot 260 miljard euro. Dat concluderen onderzoekers van drie Duitse onderzoeksinstituten. Daarnaast zullen er het aankomende jaar al 240.000 minder Duitsers een baan hebben dan wanneer er geen oorlog zou zijn.
Lees verder

Gemeentelijke strijd tegen pandjesbazen is 'slecht teken voor huurmarkt'
Vastgoedbeleggers die huizen van de markt wegkapen voor starters zijn steeds meer gemeenten een doorn in het oog. Ruim een derde van de gemeenten heeft plannen liggen om de pandjesbazen het moeilijker te maken, zodat starters meer kans krijgen op de woningmarkt. Dat blijkt uit een inventarisatie van RTL Z. Maar die strijd tegen pandjesbazen is een slecht teken voor de huurmarkt, ziet vastgoedadviseur Colliers.
Lees verder

Pelosi: Chinese president is bange pestkop
De Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi heeft totaal geen spijt van haar bezoek aan Taiwan, waardoor de spanningen met China zijn opgelopen. In haar eerste interviews op Amerikaanse bodem sinds haar Aziëtrip zegt ze dat het 'het waard was' en noemt ze de Chinese president Xi Jinping 'een bange pestkop'.
Lees verder

Liveblog | Zelenski: 'Oorlog pas voorbij als Krim is heroverd'
Het is dag 168 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict.
Lees verder

'Hypotheek krijgen wordt lastiger'
Voor grote groepen Nederlanders wordt het lastiger om een hypotheek te krijgen. Een aantal hypotheekverstrekkers perkt de mogelijkheden voor maatwerk namelijk flink in, zo melden meerdere hypotheekadviseurs aan De Telegraaf.
Lees verder