Doorgaan naar hoofdcontent

Trump onderzocht voor schending Spionagewet

Trump onderzocht voor schending Spionagewet
Er loopt een onderzoek naar de Amerikaanse oud-president Donald Trump wegens mogelijke belemmering van de rechtsgang en schendingen van de Spionagewet. Dat blijkt uit het vrijdag vrijgegeven huiszoekingsbevel op basis waarvan de FBI maandag het buitenhuis van Trump in Florida doorzocht.
Lees verder

Eerste Kamer wil meebeslissen over eventuele coronamaatregelen
De Eerste Kamer wil kunnen meebeslissen over de inzet van concrete coronamaatregelen, mocht het kabinet bij een opleving van het virus weer willen ingrijpen. Een meerderheid wil dat dit wordt opgenomen in de nieuwe permanente coronawet waaraan wordt gewerkt.
Lees verder

Liveblog | Eerste Oekraïense graanschip voor Afrika sinds invasie
Het is dag 171 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict.
Lees verder

Amerikanen zien India als illegaal doorvoerland Russische olie
India wordt gebruikt als illegaal doorvoerland voor Russische olieproducten. Dat denken Amerikaanse autoriteiten die hierover hun zorgen hebben geuit aan India.
Lees verder

COA: mogelijk slapen paar honderd mensen buiten in Ter Apel
Bij het aanmeldcentrum in Ter Apel moeten een paar honderd mensen de aankomende nacht mogelijk buiten slapen, verwacht het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). 'De situatie is zeer zorgelijk. Voor vandaag is er weinig zicht op doorstroom vanuit Ter Apel, noch regulier noch naar crisisnoodopvang', aldus een woordvoerder.
Lees verder

'Salman Rushdie aanspreekbaar'
Auteur Salman Rushdie is aanspreekbaar en van de beademing af. Dat heeft Rushdies literair agent Andrew Wylie bevestigd aan persbureau Associated Press. Rushdie ligt nog wel in het ziekenhuis en raakt mogelijk een oog kwijt. Zijn lever is beschadigd en de zenuwen in zijn arm zijn afgesneden, aldus de krant.
Lees verder

Arrestatie na 'aanslag' in Jeruzalem
De Israëlische politie heeft een verdachte opgepakt voor het schieten op een bus in de Oude Stad in Jeruzalem. Bij de aanval zijn acht gewonden gevallen. De toestand van twee slachtoffers is kritiek.
Lees verder

Hoge olieprijs levert Saudi Aramco forse winsten
Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco blijft profiteren van de hoge olieprijzen. De onderneming heeft in het tweede kwartaal 90 procent meer winst behaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. De grootste olie-onderneming ter wereld profiteerde ook van de toegenomen vraag naar brandstof wereldwijd.
Lees verder

Liveblog | 'Russen hergroeperen in het zuiden'
Het is dag 172 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict.
Lees verder

Energiebedrijven willen geen nieuwe klanten
Energiebedrijven lijken zich te verschuilen oor nieuwe klanten. Daardoor is het voor consumenten die een nieuw energiecontract nodig hebben, een stuk lastiger om stroom en gas te regelen. Zo is het aanbod op prijsvergelijkingssites zeer gering, blijkt uit een selectie bij bekende prijsvergelijkers zoals Independer en PriceWise door het ANP.
Lees verder

Tientallen doden door brand in kerk in Egypte
Bij een brand in een kerk in de Egyptische stad Giza zijn tientallen mensen om het leven gekomen. Volgens kerkelijke autoriteiten zijn zeker 41 doden te betreuren. Ook zouden er minstens 55 gewonden zijn.
Lees verder

'Meer Nederlanders omgekomen tijdens vakantie'
De afgelopen weken zijn opmerkelijk veel Nederlanders tijdens hun vakantie om het leven gekomen. Instanties zien drukte door mensen die hulp vragen vanwege het overlijden van een dierbare in het buitenland. Dat meldt RTL Nieuws.
Lees verder