zondag 21 augustus 2022

Topinkomens weer sterk gestegen, loonkloof ook gegroeid

Topinkomens weer sterk gestegen, loonkloof ook gegroeid
De topinkomens van bestuursvoorzitters zijn vorig jaar weer sterk gestegen na een dip in het eerste coronajaar, zo schrijft De Volkskrant. De krant onderzoekt elk jaar de topinkomens. Ook de loonkloof tussen de bestuursvoorzitters en hun werknemers liep weer op. De bestuursvoorzitters verdienden veertig keer zoveel als hun gemiddelde werknemer. Eerder was dat 35 keer zoveel.
Lees verder

Griekenland eindelijk van financieel strafbankje
Griekenland is na twaalf jaar eindelijk af van het strenge toezicht van de eurozone op zijn financiën. Het is volgens de eurolanden voldoende opgekrabbeld van de financiële crisis om weer zelf over de schatkist te waken.
Lees verder

Opnieuw bijna geen treinen op het Britse spoor door stakingen
Treinreizigers in het Verenigd Koninkrijk zullen zaterdag hun bestemming slechts met moeite kunnen bereiken. Circa 45.000 spoorwegmedewerkers leggen het werk neer. Naar verwachting rijdt slechts een op de vijf treinen. Donderdag legden stakingen ook al een deel van het treinverkeer plat.
Lees verder

Reizigers op Schiphol moeten mogelijk soms buiten wachten
Schiphol heeft zaterdag weer te maken met een drukke ochtend, waardoor reizigers mogelijk even buiten onder de overkapping moeten wachten voor de securitycontrole. Maar alles loopt momenteel wel 'goed door', laat de luchthaven weten in een dagelijkse update op de website.
Lees verder

Duizenden boeren voeren actie tijdens Spaanse wielerronde
Duizenden boeren voeren zaterdag actie langs het parcours waar de Vuelta, de Spaanse wielerronde, voorbijkomt. Zij verzamelen zich op een 'actieterrein' aan de Rumelaarseweg in Woudenberg (provincie Utrecht). Daar komt 's middags de Vuelta voorbij. De wielrenners verrijden zaterdag de tweede etappe van Den Bosch naar Utrecht.
Lees verder

Baas Bundesbank: Duitse inflatie mogelijk ook naar 10 procent
Duitsland krijgt net als Nederland binnenkort mogelijk te maken met een inflatie van meer dan 10 procent. Het hoofd van de Duitse centrale bank, Joachim Nagel, denkt dat de geldontwaarding bij de oosterburen in de herfstmaanden wel eens in de dubbele cijfers terecht kan komen.
Lees verder

Chinese gevechtsvliegtuigen passeren weer middenlijn bij Taiwan
Weer zijn er Chinese schepen en gevechtsvliegtuigen de middenlijn in de straat van Taiwan gepasseerd. Volgens het Taiwanese ministerie van Defensie zijn zeventien luchtvaartuigen en vijf schepen de officieuze grens zaterdag overgestoken.
Lees verder

'Dochter Poetin-vertrouweling Doegin komt om bij bomaanslag'
De dochter van Aleksandr Doegin is in de nacht van zaterdag op zondag omgekomen door een vermoedelijke bomaanslag op een auto in de regio Moskou, melden diverse lokale Russische media. De autoriteiten hebben het bericht nog niet bevestigd.
Lees verder

Liveblog | Dochter vertrouweling Poetin komt om
Het is dag 179 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict en alle gevolgen ervan.
Lees verder

Staking in grootste containerhaven van VK
Duizenden dokwerkers in de haven van Felixstowe, de grootste containerhaven van het Verenigd Koninkrijk, leggen vanaf zondag voor acht dagen het werk neer. De staking zal de goederenstroom van en naar het Verenigd Koninkrijk ernstig verstoren. De haven is goed voor een derde van het totale containervolume in het land.
Lees verder

Duitsers ontevreden over Scholz
De meeste Duitsers zijn volgens een opiniepeiling voor de krant Bild ontevreden over de regering van bondskanselier Olaf Scholz. Van de ondervraagden stelt 62 procent ontevreden te zijn. Slechts een kwart is positief over de bondskanselier en iets meer (27 procent) is tevreden over de federale regering.
Lees verder

'India kan de wereld toch niet voeden'
India lijkt zijn eerdere belofte om een grote exporteur van graan te worden niet na te kunnen komen. Het land zou vanwege tegenvallende oogsten zelfs overwegen graan van elders te moeten halen, meldden bronnen aan persbureau Reuters.
Lees verder