Doorgaan naar hoofdcontent

Steeds meer zorgen om bezette kerncentrale in Oekraïne: 'Kernramp reëel'

Steeds meer zorgen om bezette kerncentrale in Oekraïne: 'Kernramp reëel'
Er zijn steeds meer zorgen om een mogelijke kernramp, nu gevechten oplaaien rondom de Oekraïense kerncentrale van Zaporizja. De Verenigde Naties willen een missie sturen naar de centrale, om de veiligheid te kunnen garanderen. Ook roept Antonio Guterres, de secretaris-generaal van de VN, op tot een staakt het vuren bij de kerncentrale.
Lees verder

Duitse bondskanselier ruziet met Nederlandse journalist: 'Aanval op persvrijheid'
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz ontkent enige betrokkenheid bij een groot belastingfraudeschandaal van een Duitse bank. Volgende week zal Scholz tijdens een hoorzitting in Hamburg over zijn vermeende betrokkenheid getuigen, maar Duitsland-correspondent Rob Savelberg legde hem bij een persconferentie al het vuur aan de schenen.
Lees verder

Noord-Korea heeft corona 'verslagen'
Het coronavirus lijkt grotendeels te zijn ingedamd en dat is allemaal te danken aan Noord-Korea. Althans, dat is wat de dictatuur propageert, want Kim Jong-un zou het virus hoogstpersoonlijk heeft verslagen. Met die reden laat het land dan ook de meeste coronabeperkingen los, die drie maanden geleden ingingen.
Lees verder

Ryanair kondigt prijsverhogingen aan: tijdperk van spotgoedkoop vliegen voorbij?
Voor een tientje op en neer naar Madrid? Die tijden zijn binnenkort voorbij volgens niemand minder dan Ryanair-baas Michael O'Leary. Volgens luchtvaarttopman is het een onvermijdelijk gevolg van de hoge brandstofkosten, maar daarmee lijkt hij wel het bestaansrecht van zijn eigen luchtvaartmaatschappij op losse schroeven te zetten.
Lees verder

Econoom: 'De overheid moet meer maatregelen nemen'
Voor het eerst sinds het ingaan van het zomerreces zijn de fractievoorzitters van de vier coalitiepartijen vandaag om de tafel gegaan, met de torenhoge inflatie als belangrijkste gespreksonderwerp. Sinds 1975 was de inflatie niet zo hoog, en de voltallige oppositie wil dat er maatregelen komen. Alleen op die manier is de koopkracht van miljoenen Nederlanders te redden.
Lees verder

Versnelling verhuizing statushouders uit azc's loopt ver achter
Het aantal statushouders dat versneld vanuit een asielzoekerscentrum (azc) naar bijvoorbeeld een flexwoning of een omgebouwd kantoorpand is verhuisd, loopt ver achter bij de aantallen in de afspraken die het kabinet daarover heeft gemaakt. Sinds 1 juli zijn er tot nu toe slechts 3040 statushouders uit een azc naar een woning uitgestroomd, in plaats van de afgesproken 5840.
Lees verder

Wake-up call-moment | Peter Berdowski
Een gebeurtenis in het leven waardoor iemand het allemaal helemaal anders is gaan doen, een wake-up call-moment. Verschillende gasten vertellen over zo'n moment in hun persoonlijke leven of carrière. Vandaag is dat CEO van Boskalis Peter Berdowski.
Lees verder

Vakantiemarkt herstelt van corona, last-minutes in trek
Vakantieaanbieders zien dat we weer net zo vaak of zélfs vaker in het vliegtuig stappen dan voor corona. Daarbij valt op dat last-minute boekingen steeds populairder worden, zo blijkt een rondgang die BNR uitvoerde bij grote reisorganisaties. Reizigers laten zich dus niet ontmoedigen door de drukte op Schiphol en verplaatste vluchten. Ook zien zij door het mooie zomerweer in Nederland niet af van een reis naar Zuid-Europa.
Lees verder

Schiphol gaat kosten van door chaos gestrande reizigers vergoeden
Schiphol gaat de kosten vergoeden die mensen hebben gemaakt omdat ze door de chaos op het vliegveld hun vlucht hebben gemist. Dat is de luchthaven overeengekomen met de Consumentenbond en het Omroep Max-programma Max Vakantieman.
Lees verder

Steeds meer Nederlanders trekken uit Randstad weg
Steeds meer Nederlanders vertrekken vanuit de Randstad naar elders in het land. Vorig jaar verhuisden iets meer dan 75.000 inwoners vanuit de Randstad naar een gemeente daarbuiten. Dat is het hoogste jaarlijkse aantal sinds de eeuwwisseling. Met name 30-plussers verlaten het westen in toenemende mate, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees verder

Liveblog | IAEA: kerncentrale Zaporizja momenteel geen veiligheidsrisico
Het is dag 170 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict.
Lees verder

Rijn later deze week onbegaanbaar voor binnenvaartschepen
Door de aanhoudend hoge temperaturen en droogte wordt de Rijn later deze week onbegaanbaar voor binnenvaartschepen die kolen, olie en gas vervoeren voor de Duitse industrie.
Lees verder