maandag 29 augustus 2022

Staking NS-personeel in hele land voelbaar

Staking NS-personeel in hele land voelbaar
Personeel van de NS staakt maandag voor de derde maal in een week. De actie speelt zich af in Noord-Holland, maar treinreizigers door het hele land moeten rekening houden met langere reistijden en vaker overstappen.
Lees verder

Historische raketlancering naar de maan
Als het weer in Florida meewerkt - en de vooruitzichten zijn gunstig - beginnen de Verenigde Staten maandag aan een nieuw hoofdstuk in hun lange geschiedenis in de ruimtevaart. Een nieuw vaartuig wordt dan gelanceerd. Het moet, nog zonder bemanning aan boord, een reis van zes weken naar de maan en terug maken. Als alles goed verloopt, kunnen over een paar jaar misschien weer mensen voet op de maan zetten. Dat gebeurde in 1972 voor het laatst.
Lees verder

'Lichte recessie aan einde jaar'
De Nederlandse economie groeide in het tweede kwartaal weliswaar verrassend hard, maar aan een recessie valt niet te ontkomen. Dat denken economen van ABN AMRO die voorzien dat die recessie, of zeker twee kwartalen van economische krimp, er eind dit jaar en begin volgend jaar komt. Toch zal ook over heel volgend jaar de economie nog groeien.
Lees verder

'Er wordt te mooi weer gespeeld over gas'
De gasprijs staat inmiddels ruim boven de 300 euro per megawattuur. Toch hoeven we ons volgens Gasterra geen zorgen te maken dat we komende winter geen gas hebben. Dat is misleidend, stelt CDA-Tweede Kamerlid Henri Bontenbal in de nieuwste aflevering van De Strateeg. Hij vreest dat de prijs nog veel hoger op zal lopen en dat mensen dan alsnog in de kou komen te zitten komende winter.
Lees verder

Liveblog | Atoomagentschap naar de kerncentrale van Zaporizja
Het is dag 186 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict en alle gevolgen ervan.
Lees verder

Toespraak Fed-baas Powell dreunt na
Hoewel er weinig echt nieuws zat in de speech van Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, dreunt zijn toespraak in Jackson Hole nog na. Aandelenbeurzen in Azië laten overwegend flinke verliezen zien, na ook een eerdere koersval op Wall Street.
Lees verder

Overname Boskalis akkoord na hoger bod HAL
Investeerder HAL verhoogt het overnamebod op baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis naar 33 euro per aandeel. Dat is 1 euro meer dan bij het vorige bod, waarmee de prijs voor Boskalis uitkomt op 4,2 miljard euro. De leiding van Boskalis is akkoord met het nieuwe bod en raadt ook aandeelhouders aan hun stukken aan te melden.
Lees verder

Hoe Netflix in 25 jaar van DVD's verhuren naar bekendste streamingdienst
Het is vandaag 25 jaar geleden dat Netflix werd opgericht. Het bedrijf, dat begon als dienst voor het verhuren en verkopen van DVD's via de post, werd later synoniem met het streamen van series en films. Inmiddels heeft het bedrijf het op die markt echter moeilijker door concurrentie van bedrijven als Disney, Amazon en Apple.
Lees verder

In VS beschoten militair overleden
Een van de drie militairen die zaterdag in de Verenigde Staten zijn beschoten, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt het ministerie van Defensie. De twee andere militairen zij zijn bij kennis en aanspreekbaar.
Lees verder

'In september wordt er 3 miljoen ton graan geëxporteerd'
Momenteel wordt er meer Oekraïens graan via de Donau verscheept dan ooit sinds de oorlog in Oekraïne een half jaar geleden begon. Alleen al op zaterdag werd er 45 duizend ton via de rivier verscheept, zo meldt het Oekraïense ministerie van Infrastructuur.
Lees verder

OV-chipkaart checkt mogelijk voorgoed uit
De NS is begonnen met een proef waarbij reizigers in en uit kunnen checken met een betaalpas of creditcard. Reizigers moesten zich vooraf aanmelden voor de proef, en als het succesvol blijkt te zijn wordt het landelijk ingevoerd.
Lees verder

Poetin gefrustreerd over voortgang Oekraïne, zet defensieminister opzij
De Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe lijkt binnen het Kremlin op een zijspoor te zijn gezet. Het Britse ministerie van Defensie meldt dat president Poetin nu rechtstreeks door de legerleiding op de hoogte gehouden wordt over de oorlog in Oekraïne
Lees verder