Doorgaan naar hoofdcontent

Seattle voert limiet in voor commissies bezorgers

EMERCE
Seattle voert limiet in voor commissies bezorgers
De gemeenteraad van de Amerikaanse stad Seattle voert een limiet in van 15 procent op de vergoedingen die diensten zoals Uber Eats, DoorDash, Grubhub en andere restaurants in rekening brengen voor het bezorgen van eten.
Lees verder

Britse supermarkt Asda gaat flitsbezorgen
De Britse supermarktketen Asda en Deliveroo zijn een nieuwe samenwerking gestart voor het snel bezorgen van boodschappen. Er wordt geleverd vanuit vijftien winkels.
Lees verder

Mogelijk ontslagen bij Snap
Snap, het bedrijf achter Snapchat, zou van plan zijn om personeel te ontslaan. Dat meldde The Verge maandag, onder verwijzing naar mensen die bekend zijn met de plannen.
Lees verder

'Apple wil 1,5 miljoen exemplaren verkopen van zijn eerste AR headset'
Apple wil volgend jaar 1,5 miljoen exemplaren verkopen van zijn eerste AR/VR headset die mogelijk januari 2023 wordt gelanceerd. Dat beweert in elk geval de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo, die zijn bevindingen baseert op informatie van toeleveranciers.
Lees verder

Resultaten Take Two vallen tegen
Gamebedrijf Take Two, dat eerder dit jaar Zynga overnam, rapporteerde maandag een nettoverlies van 104 miljoen dollar, hoewel de nettoboekingen ook met 41 procent stegen naar 1 miljard dollar.
Lees verder

Criteo: 60 miljoen euro boete voor privacyschending
De Franse toezichthouder op privacy CNIL legt Criteo een geldboete op van zestig miljoen euro. Het adtechbedrijf zou zonder toestemming gedrag en kenmerken van internetgebruikers hebben gegraasd voor reclamedoeleinden.
Lees verder

Ontslagen bij audioplatform SoundCloud
Het muziek- en audioplatform SoundCloud uit Berlijn ontslaat tot twintig procent van zijn medewerkers.
Lees verder

Specsavers wil op grote schaal optometrie op afstand aanbieden
Soecavers wil zich meer gaan toeleggen op teleconsultatie, waarbij mensen de beste zorg zo dicht mogelijk bij huis krijgen zonder onnodige doorverwijzing. Dat maakt het bedrijf bekend bij de presentatie van zijn jaarcijfers.
Lees verder

Baidu verwerft eerste volledig zelfrijdende robotaxi-licenties
De Chinese zoekmachinegigant Baidu, die van meerdere markten thuis is, heeft vergunningen verkregen om volledig zelfrijdende robotaxi-diensten uit te voeren in twee Chinese steden. Het zijn de eerste licenties in zijn soort.
Lees verder