maandag 8 augustus 2022

‘Samsung beperkt productie smartphones’

EMERCE
'Samsung beperkt productie smartphones'
Samsung heeft de productie in zijn enorme smartphonefabriek in Vietnam teruggeschroefd wegens een overschot aan voorraden.
Lees verder

Infographic: Waar centrale banken digitale valuta's hebben uitgegeven
Cryptomunten hebben betere dagen gekend. De Russische invasie van Oekraïne heeft het geloof in Bitcoin eventjes weer aan diggelen geslagen. Toch beseffen steeds meer centrale banken dat digitaal geld ook voordelen heeft.
Lees verder

Hoe het 'real world metaverse' alvast vorm krijgt
Niet jezelf afsluiten van de buitenwereld en de metaverse instappen, maar juist de deur uitgaan om de realiteit met digitale aanvullingen te beleven. Mede door nieuwe ontwikkelingen in locatiegebaseerde augmented reality komt dit een stap dichterbij. Grote spelers als Snap en Niantic zetten er vol op in en ook Google doet een duit in het zakje. En dat brengt nieuwe businessmodellen met zich mee.
Lees verder

Musk: overname Twitter gaat door bij bewijs aantal echte accounts
Elon Musk heeft op Twitter laten weten dat de overname van het microblog gewoon door kan gaan als het bedrijf kan aantonen hoeveel echte accounts het heeft. Onder die voorwaarde wil Musk nog steeds 44 miljard dollar op tafel leggen.
Lees verder

Influencers verkiezen TikTok boven Facebook
Infuencers verkiezen TikTok boven Facebook als platform, naast Instagram. Dat blijkt uit een analyse van Insider Intelligence (voorheen eMarketer).
Lees verder

PostNL merkt gevolgen van inflatie, pakketvolumes dalen
De inflatie heeft invloed op de pakketvolumes van PostNL en op de omzet over het afgelopen half jaar. Die daalde met 14 procent naar 1,5 miljard euro.
Lees verder

Markt voor mobiele games verkeert in zwaar weer
De (Amerikaanse) markt voor mobiele games staat onder druk. Het aantal downloads in de eerste helft van 2022 daalde flink, de omzet ging met 9,6 procent omlaag.
Lees verder

Ksa: Steeds vaker vermenging loterij met online kansspel
De Kansspelautoriteit (Ksa) ziet dat aanbieders van loterijen in toenemende mate ook online spelelementen toevoegen aan hun aanbod.
Lees verder

Muziekdienst Deezer betreedt Duitse markt
Het Franse muziekstreamingplatform Deezer start binnen enkele weken zijn Duitse activiteiten op, vertelt CEO Jeronimo Folgueira aan Reuters.
Lees verder