Doorgaan naar hoofdcontent

Rijn bijna doorgaande autoweg

Rijn bijna doorgaande autoweg
De Rijn bij Lobith staat nog maar enkele centimeters boven de laagste waterstand ooit. Dat was op 29 oktober 2018, toen de Rijn zakte naar 6,49 meter boven NAP bij Lobith. Nu staat de rivier op 6,53 meter boven NAP op dezelfde plek. Rijkswaterstaat verwacht dat dit peil de komende dagen verder zakt, want er wordt niet veel regen voorzien in het stroomgebied van de rivier.
Lees verder

Geen boerenprotest op Lowlands
Op het festivalterrein van Lowlands is er voor boeren geen ruimte om te demonstreren. Na een 'goed gesprek' met boeren uit de buurt is afgesproken dat ze met twee tractoren op de hoofdroute van de campings naar de entree mogen staan, vertelt festivalbaas Eric van Eerdenburg aan het ANP. Het festival in Biddinghuizen begint vrijdag en duurt tot en met zondag.
Lees verder

Wetenschap wil ook in gesprek met Remkes
De wetenschap moet als sector ook een stem krijgen in de stikstofgesprekken met bemiddelaar Johan Remkes, vindt hoogleraar Han Lindeboom. Gisteren sprak Remkes met milieuorganisaties en de komende dagen mogen het bedrijfsleven en de bouwsector hun zegje doen. Maar de wetenschap kreeg geen uitnodiging.
Lees verder

Philips bij winnaars op Damrak na aangekondigd vertrek topman
Philips stond vandaag bij de winnaars in de AEX-index in Amsterdam. De onderneming maakte bekend dat topman Frans van Houten per 15 oktober vertrekt als baas van de onderneming. Hij stond 12 jaar aan het roer bij Philips. Het bedrijf heeft met Roy Jakobs intern een opvolger voor Van Houten gevonden. Jakobs is nu nog de eindverantwoordelijke voor de grote terugroepactie van de slaapapneu-apparaten van het bedrijf.
Lees verder

'Aanval op Krim strategisch'
Een wapendepot op de Krim is ontploft, meldt het Russische staatspersbureau TASS. Andere Russische media spreken ook over een brand in het noorden van het schiereiland, dat door de Russen van Oekraïne is afgepakt. Er zouden al 2000 inwoners geëvacueerd zijn. Volgens het Russische ministerie van Defensie zijn er geen mensen zwaargewond geraakt. Zelfs op de Krim moeten de Russen nu opletten en is hun veiligheid niet gegarandeerd', zegt defensieanalist bij het Den Haag Centrum voor Strategische Studies Patrick Bolder.
Lees verder

Wake-up call-moment | Kim Lammers
Een gebeurtenis in het leven waardoor iemand het allemaal helemaal anders is gaan doen, een wake-up call-moment. Verschillende gasten vertellen over zo'n moment in hun persoonlijke leven of carrière. Vandaag is dat Kim Lammers, voormalig hockey international en presentatrice van BNR Sport Kim Lammers.
Lees verder

Biden ondertekent zwaarbevochten klimaatwet
President Joe Biden heeft zijn handtekening gezet onder een zwaarbevochten wet die draait om klimaat-, belasting- en gezondheidszorgmaatregelen. Beide kamers van het parlement ging onlangs na anderhalf jaar van onderhandelingen akkoord. Biden zei in een toespraak dat zijn beleid gaat om het brengen van welvaart aan gewone huishoudens, werkgelegenheid en het beschermen van democratie.
Lees verder

Nee, Elon Musk gaat niet Manchester United kopen
Tesla's topman Elon Musk zei dinsdag op Twitter dat hij de Engelse voetbalclub Manchester United gaat kopen. De tweet kwam na een andere tweet van Musk waarin hij zei zowel linkse Republikeinen als rechtse Democraten te steunen. Het is alleen een grap, en het gaat niet gebeuren.
Lees verder

Hoe groot is de invloed van inflatie op de economie?
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt later op woensdag met cijfers over de economische groei in het tweede kwartaal van dit jaar. Daaruit zal onder meer duidelijk worden wat de impact van de hoge inflatie is op de Nederlandse economie. Ook wordt mogelijk meer bekend over de gevolgen van de krapte op de arbeidsmarkt op de groei van de economie.
Lees verder

DNB: compensatie koopkracht helpt niet
Ruimhartige compensatie van de overheid voor het koopkrachtverlies dat door de stijgende prijzen ontstaat is verleidelijk, maar kan averechts werken. Dat zegt Olaf Sleijpen, directeur monetaire zaken en financiële stabiliteit bij De Nederlandsche Bank in een een opiniestuk in NRC. 'De overheid kan met eventuele steun de pijn ten slotte niet wegnemen, alleen maar herverdelen.'
Lees verder

Bouwsector vreest laagwater
De bouw in Nederland dreigt te stagneren door een tekort aan bouwmaterialen. Door de lage waterstand in de grote rivieren kan er onvoldoende zand en grind uit Duitsland aangevoerd worden, schrijft het AD.
Lees verder

Republikein en Trump-criticus Cheney verliest
Liz Cheney heeft de voorverkiezingen in haar thuisstaat Wyoming verloren. Het Republikeinse congreslid was het prominentste Republikeinse lid van de zes januari commissie, en stemde voor impeachment van Trump. En daarvoor werd ze vannacht zoals al werd verwacht keihard afgestraft.
Lees verder