donderdag 18 augustus 2022

Remkes hoort banken over stikstofbeleid

Remkes hoort banken over stikstofbeleid
Rabobank, ABN AMRO, ING en Triodos gaan vandaag met bemiddelaar Johan Remkes in gesprek over het stikstofbeleid. Ook onder meer brancheorganisaties de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), Transport en Logistiek Nederland en VNO-NCW zijn daarbij aanwezig.
Lees verder

Kabinet en coalitie bespreken hoofdpijndossiers
Minister-president Rutte, vicepremiers Kaag, Hoekstra en Schouten en de fractievoorzitters van de vier coalitiepartijen komen vanavond bijeen voor overleg in het Catshuis. Zij zullen een aantal actuele en grote hoofdpijndossiers bespreken, zoals de koopkracht, de stikstofaanpak en de asielcrisis.
Lees verder

Liveblog | VN-chef naar Kiev, China oefent in Rusland
Het is dag 176 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict en alle gevolgen ervan.
Lees verder

Bedrijven leggen productie stil leggen, omdat de energieprijzen de pan uit rijzen
Bedrijven in Nederland moeten de productie deels stilleggen, omdat de hoge energieprijzen het produceren niet meer rendabel maken. Dat blijkt uit een rondgang van het FD. De verwachting is niet dat de prijzen op korte termijn gaan dalen, waardoor de verminderde productie nog lang kan aanhouden.
Lees verder

'Ruzie tussen Servië en Kosovo over kentekens is serieuzer dan je denkt'
De Servische president Vucic en de Kosovaarse premier Koerti komen vandaag bijeen in Brussel om te praten over de spanningen rond de grens van beide landen. Die spanningen liepen de laatste weken hoog op omdat Kosovo Serviërs in het noorden van het land wil verplichten om Kosovaarse kentekenplaten te gebruiken.
Lees verder

Steeds minder bouwvergunningen, ondanks woningnood
Ook in het tweede kwartaal is het aantal verleende vergunningen voor het bouwen van woningen ver achtergebleven bij de cijfers van vorig jaar. Voor 15.200 nieuwbouwwoningen kwam een vergunning, ruim een kwart minder dan een jaar eerder.
Lees verder

Noorwegen probeert inflatie bij de horens te vatten
Om de almaar toenemende inflatie te dempen heeft Noorse centrale bank de rente met 50 basispunten verhoogd tot 1,75 procent. Economen verwachten dat Noren zich kunnen voorbereiden op verdere verhogingen van de rente.
Lees verder

Alleenstaande huizenkoper is kansloos
Alleenstaande huizenkopers hebben bijna geen kans om een betaalbaar huis te kopen met een modaal inkomen. Uit een onderzoek van De Hypotheker blijkt dat slechts één procent van het complete huizenaanbod op dit moment bereikbaar is voor deze groep.
Lees verder

Meer winst maar minder omzet voor BAM
Bouwbedrijf BAM heeft afgelopen halfjaar minder omzet behaald dan in de vergelijkbare periode van 2021. Met een nettowinst van 86 miljoen euro maakt het bedrijf een grote vooruitgang in vergelijking met vorig jaar. Maar het bedrijf besloot voorzichtiger te zijn met het aannemen van werk, waardoor de omzet daalde naar 3,3 miljard euro.
Lees verder

Inflatie eurozone opnieuw naar recordhoogte
De inflatie in de eurozone is in juli definitief uitgekomen op 8,9 procent. Dat blijkt uit gegevens van het Europees statistiekbureau Eurostat die vandaag naar buiten zijn gebracht. Dit percentage was eind juli al voorspeld, in juni was de inflatie nog 8,6 procent.
Lees verder

Dit kan je merken van de geomagnetische storm
De zon zorgt niet alleen voor licht en warmte, af en toe krijgt de aarde ook te maken met ongewenste krachten van de zon. De Amerikaanse weerdienst SWPC waarschuwt voor een aanstaande geomagnetische storm. En die kan wel eens voor kleine problemen gaan zorgen.
Lees verder

Duitsland: hogere waterstand Rijn betekent niet einde crisis
De waterstand van de Rijn lijkt dit weekend in Duitsland wat te zullen gaan stijgen. Ondanks het bemoedigende bericht van de Duitse regering betekent dit nog niet het einde van de crisis voor de transportsector, door de lage waterstanden. Verschillende schepen blijven met kleinere lading varen om er maar zeker van te zijn dat ze niet vastlopen.
Lees verder