donderdag 18 augustus 2022

Remkes: bouw en ondernemerspartijen kritisch op stikstofbeleid

Remkes: bouw en ondernemerspartijen kritisch op stikstofbeleid
Het gesprek met bouworganisatie Bouwend Nederland en ondernemerspartijen VNO-NCW en MKB-Nederland over het stikstofbeleid was 'open', zegt bemiddelaar Johan Remkes. Wel hadden zijn gesprekspartners vandaag stevige kanttekeningen bij het kabinetsbeleid. Zij vinden dat het kabinet meer ruimte moet bieden voor innovatie.
Lees verder

Coalitiepartijen willen middeninkomens uit de inflatiebrand helpen
Met een 'omvangrijk steunpakket' moeten mensen die in de knel komen door de inflatie geholpen worden, zo eist CDA-fractieleider Pieter Heerma van het kabinet. 'Dat is evident', zei hij vandaag voor aanvang van een overleg van de fractievoorzitters van de coalitiepartijen met het kabinet over de begroting van volgend jaar. In ieder geval CDA en VVD willen dat ook middeninkomens uit de brand worden geholpen.
Lees verder

Grootste staatsfonds ter wereld maakt tientallen miljarden verlies
Het staatsinvesteringsfonds van Noorwegen, het grootste ter wereld, heeft in de eerste zes maanden van dit jaar omgerekend ruim 171 miljard euro verloren. Het enorme verlies werd veroorzaakt door de sterk gedaalde beurskoersen in de eerste jaarhelft toen de stemming op markten werd gedrukt door renteverhogingen, zorgen over de hoge inflatie en de Russische invasie van Oekraïne.
Lees verder

Woningcorporaties willen huren eerder verlagen
Woningcorporaties roepen het kabinet op om de eenmalige huurverlaging voor mensen met lage inkomens eerder door te voeren. Deze eenmalige verlaging zou volgend jaar al in moeten gaan en niet pas in 2024, zegt corporatiekoepel Aedes. Dan kan de maatregel namelijk helpen om de koopkracht van huurders nu wat te verbeteren.
Lees verder

DNB: overheid moet middeninkomens niet compenseren
Het plan van de coalitie om een 'omvangrijk steunpakket' te maken om zowel lage inkomensgroepen als middeninkomens te helpen, kan niet op veel steun rekenen van De Nederlandsche Bank (DNB). Mensen met een middeninkomen zouden bij hun werkgever moeten aankloppen, zegt de centrale bank in BNR's The Daily Move. 'Probeer met je werkgever een verantwoorde loonstijging af te spreken. Dan verzacht je ook de pijn.'
Lees verder

Ex-vicepresident Pence overweegt getuigenis Capitoolbestorming
De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence, die diende onder Donald Trump, zou een getuigenis over de gebeurtenissen rond de bestorming van het Capitool op 6 januari vorig jaar overwegen als de onderzoekscommissie van het parlement dat verzoekt. Pence was in het Capitool om met het parlement formeel de verkiezingsoverwinning van Joe Biden vast te stellen toen Trump-aanhangers tijdens de bestorming riepen dat hij een verrader was en moest worden opgehangen.
Lees verder

China doet mee aan Russische militaire oefeningen
Chinese troepen zullen zich voegen bij militaire oefeningen in Rusland. De oefeningen zijn een gezamenlijk project met naast die twee landen ook India, Belarus, Mongolië en Tadzjikistan. Volgens het Chinese ministerie van Defensie staat de deelname van het land los van de 'internationale en regionale omstandigheden'.
Lees verder

Tekort aan verpleegkundigen baart ziekenhuizen zorgen voor najaar
Minister voor Volksgezondheid Ernst Kuipers wil vol inzetten op het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus in plaats van op extra IC-capaciteit. Een goede aanpak, vinden IC-arts Diederik Gommers en Ivo van Schaik, voorzitter van de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis. We hebben een groot tekort aan verpleegkundigen', aldus Gommers.
Lees verder

Zeker twintig doden en tientallen gewonden door explosie in moskee in Kabul
Bij een explosie in een moskee in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn veel slachtoffers gevallen. Volgens mediaberichten zijn zeker twintig mensen omgekomen, onder wie de imam van de moskee en raakten veertig gelovigen gewond.
Lees verder

Wake-up call-moment | Fred Teeven
Een gebeurtenis in het leven waardoor iemand het allemaal helemaal anders is gaan doen, een wake-up call-moment. Verschillende gasten vertellen over zo'n moment in hun persoonlijke leven of carrière. Vandaag is dat de voorzitter van de Vereniging Nederlandse Brouwers, en oud-minister van Justitie Fred Teeven.
Lees verder

Inflatie maakt essentiële bedrijven tot beleggingssucces
Beleggers investeren steeds meer in bedrijven die essentiële producten verkopen. Deze zogeheten need-to-have producten ondervinden weinig hinder van de inflatie, omdat de gestegen kosten doorberekend kunnen worden aan de klant. Hierdoor blijven dergelijke bedrijven in staat de verwachte jaarlijkse winstgroei waar te maken, zien beleggers en beursanalisten met wie BNR sprak.
Lees verder

'Betaal boer meer voor duurzame producten'
Een groep van experts, boeren en bestuurders presenteert donderdag een eigen stikstofplan. Boeren moeten meer krijgen voor biologische producten. Dat blijkt uit het rapport Toekomst zoekt Boer dat wordt aangeboden aan het kabinet en al is ingezien door het AD.
Lees verder