Doorgaan naar hoofdcontent

Prijzen in augustus nog harder gestegen

Prijzen in augustus nog harder gestegen
Het dagelijks leven is in augustus 13,6 procent duurder geworden dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee stegen de prijzen in doorsnee nog harder dan een maand eerder.
Lees verder

Hevige gevechten in Cherson duren voort
In vrijwel de gehele door Russische troepen bezette zuidelijke Oekraïense regio Cherson wordt zwaar gevochten. De beschietingen zijn verhevigd', zegt defensiespecialist Peter Wijninga van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies. Het kantoor van de Oekraïense president Zelenski meldde eerder dat ook 's nachts strijd wordt geleverd.
Lees verder

Watersport steeds populairder onder Nederlanders
Goed nieuws voor watersporters: vandaag begint watersportbeurs Hiswa te Water weer. Onder Nederlanders is watersport sinds de coronacrisis steeds populairder geworden, bleek eerder uit onderzoek van NBTC en Waterrecreatie Nederland. Zo'n 15 procent van de ondervraagden gaf aan sinds de coronaperiode voor het eerst aan watersport te hebben gedaan', zegt directeur van Hiswa Arjen Rahusen.
Lees verder

'Sollicitatiealgoritmes kunnen leiden tot discriminatie'
Vrijwel alle werkgevers maken gebruik van algoritmes tijdens sollicitatieprocedures, zo blijkt uit een publicatie van het College voor de Rechten van de Mens. Soms gebeurt dit bewust, bijvoorbeeld bij videosollicitaties, maar vaker gebeurt het juist onbewust. En dat kan leiden tot discriminatie.
Lees verder

Groot koopkrachtpakket komt pas volgend jaar
Het kabinet gaat miljarden euro's steken in lastenverlichting voor burgers om de pijn van de torenhoge prijzen enigszins te verzachten, zeggen Haagse ingewijden.
Lees verder

Nibud-directeur wil structurele stappen tegen daling koopkracht
De aanhoudend sterke prijsstijgingen laten zien dat de regering met structurele maatregelen moet komen om Nederlandse huishoudens te helpen rond te komen. Dat zegt Arjan Vliegenthart, directeur van budgetinstituut Nibud, na nieuwe cijfers die wijzen op een nog hogere inflatie in augustus dan in juli. Tegelijkertijd kwamen coalitiepartijen tot een akkoord over een nieuwe begroting met maatregelen voor koopkrachtbehoud bij Nederlanders.
Lees verder

CNV over begrotingsplannen coalitie: eerst zien dan geloven
Vakbond CNV wil eerst zien wat het kabinet daadwerkelijk doet voor de portemonnee van Nederlandse huishoudens voordat het gelooft dat de nieuwe begrotingsplannen goed zijn voor de koopkracht. Voorzitter Piet Fortuin stelt in een eerste reactie op de overeenkomst dat er 'grote stappen' nodig zijn om de gevolgen van de grote prijsstijgingen te beperken.
Lees verder

Europese inflatiecijfers door het dak: Nederland in top 4
Het Europese inflatiegetal is naar een recordniveau gestegen van 9,1 procent in augustus, zo meldt Europese statistiekbureau Eurostat. Aangejaagd door hoge energieprijzen, die weer doorvertaald worden in die van andere producten steeg de inflatie in de eurozone verder vergeleken met een maand eerder, toen de prijzen gemiddeld 8,9 procent stegen op jaarbasis.
Lees verder

Toyota investeert miljarden in accu's voor elektrische auto's
De Japanse autofabrikant Toyota gaat miljarden investeren in de productie van accu's voor elektrische voertuigen in Japan en de Verenigde Staten. Met de verkoop van batterijen wil de grootste autoproducent ter wereld inspringen op de toenemende vraag naar schoner vervoer wereldwijd.
Lees verder

Turkse economie groeit ondanks inflatie sterk
Turkije zag in het tweede kwartaal de economie onverwachts hard groeien, terwijl het land kampt met gigantische inflatiecijfers. Doordat het leven flink duurder is geworden voor de Turken, groeiden de consumptiebestedingen van huishoudens, wat weer zorgde voor een sterke economische groei.
Lees verder

Nederlands gamebedrijf Azerion groeit dankzij reclame
Gamebedrijf Azerion heeft in het tweede kwartaal bijna dubbel zo veel omzet behaald als een jaar eerder. Het Nederlandse bedrijf wist meer advertentieruimte binnen zijn gratis spelletjes voor mobiele telefoons te verkopen. Daarnaast groeide het bedrijf hard door overnames. 'We hebben een robuust en evenwichtig businessmodel', zegt Azerion-topman Atilla Aytekin.
Lees verder

Duitsland verdenkt topambtenaren van spionage voor Rusland
De Duitse binnenlandse veiligheidsdienst BfV heeft twee hooggeplaatste ambtenaren bij het ministerie van Economische Zaken in het vizier die mogelijk voor Rusland spioneerden. De twee hebben meegewerkt aan het energiebeleid van Duitsland, wat de zaak gevoelig maakt.
Lees verder