vrijdag 26 augustus 2022

Piloten Lufthansa dreigen met staking

Piloten Lufthansa dreigen met staking
De gesprekken tussen Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa en pilotenvakbond Vereinigung Cockpit hebben nog niks opgeleverd, meldt de bond, die een verbeterd bod voor een nieuwe cao afwees. 'Vanaf heden' kan er gestaakt worden bij de luchtvaartmaatschappij, aldus de bond. Een datum of locatie is nog niet bekendgemaakt.
Lees verder

Waarom de asielcrisis in Ter Apel zo kon escaleren
Voor het eerst in de geschiedenis, levert Artsen zonder Grenzen noodhulp in Nederland. De situatie bij het aanmeldcentrum in Ter Apel is volgens de organisatie zo geëscaleerd, dat ingrijpen noodzakelijk was. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?
Lees verder

Taiwan krijgt weer bezoek van Amerikaanse senator
De Amerikaanse senator Marsha Blackburn is donderdag aangekomen in Taiwan. Het is het derde bezoek van een politicus uit de Verenigde Staten deze maand. De spanningen in de regio zijn hoog opgelopen door de bezoeken van Amerikaanse hoogwaardigheidsbekleders.
Lees verder

Nagenoeg geen treinen in Zuid-Holland
De staking van NS-medewerkers is vrijdagochtend vroeg goed voelbaar op veel stations in het westen van het land. In Zuid-Holland ligt het treinverkeer na 04.00 uur zoals verwacht vrijwel volledig plat. In de NS Reisplanner is te zien dat vanuit onder meer Den Haag, Leiden, Rotterdam en Dordrecht de komende uren geen enkele NS-trein vertrekt.
Lees verder

Hoe groot is de financiële schade van drukte en personeelstekort op Schiphol?
Schiphol Group publiceert later vanmorgen de financiële resultaten over de eerste zes maanden van dit jaar. Daarbij wordt mogelijk ook meer bekend over de schade als gevolg van de personeelstekorten in combinatie met de groter dan verwachte drukte. Zo zal Schiphol onder andere gedupeerde reizigers moeten compenseren.
Lees verder

Vanaf 2035 moeten alle nieuwe auto's in Californië emissievrij zijn
Alle nieuwe auto's die vanaf 2035 in de Amerikaanse staat Californië verkocht worden, moeten emissievrij zijn. Wetgevers in de staat stemden donderdag volgens verwachting voor het plan dat al in 2020 werd geïntroduceerd door gouverneur Gavin Newsom, die spreekt over 'het begin van het einde voor de traditionele verbrandingsmotor'.
Lees verder

Informatie huiszoeking Trump wordt een zwart velletje
Een rechter in Florida geeft toestemming om het FBI-document dat de basis vormde voor de doorzoeking van een woning van oud-president Donald Trump vrij te geven, maar er worden wel veel details weggelaten. Het ministerie van Justitie geeft de gecensureerde versie vrijdag vrij. Daaruit kan duidelijk worden waarom de politie dacht dat er strafbare feiten zijn gepleegd.
Lees verder

Coalitie heeft 'iets meer tijd nodig' voor begroting
Het overleg tussen de coalitiepartijen op het ministerie van Financiën heeft nog niet geleid tot een begrotingsakkoord. Tot na middernacht hebben de partijen gesproken over verdeling van de miljarden voor volgend jaar. Maar er is 'iets meer tijd nodig', zegt premier Rutte.
Lees verder

Liveblog | 'Ramp Zaporizja ternauwernood voorkomen'
Het is dag 184 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict en alle gevolgen ervan.
Lees verder

Duitsers wacht een koude winter
Duitsers moeten verplicht energie gaan besparen. Per 1 september mag de verwarming niet hoger dan 20 graden. De overheid wil hiermee een energietekort voorkomen. 'Dit kan heel heftig worden', zegt correspondent Derk Marseille.
Lees verder

Hongarije: onze economie groeit hardst van EU
Hongarije heeft een van de snelst groeiende economieën in de Europese Unie, zo stelt de Hongaarse minister van Financiën. Met een groei van maar liefst 6,5 procent zit het land 50 procent boven het groeigemiddelde in de EU, zo blijkt uit de kwartaalcijfers. Maar er kunnen donkere tijden aankomen voor het land.
Lees verder

Audi stapt in Formule 1
Autofabrikant Audi gaat vanaf 2026 motoren leveren aan een Formule 1-team. Aan welke is nog niet bekend, dat wordt eind dit jaar duidelijk. Eerder leek het erop dat het Duitse merk een team wil overnemen, mogelijk Alfa Romeo.
Lees verder