donderdag 18 augustus 2022

Ook Jumbo kandidaat af in Liegebeest-verkiezing

Ook Jumbo kandidaat af in Liegebeest-verkiezing
Na PLUS met Boerentrots kalfsvlees is ook Jumbo met zijn tilapia afgevallen als kandidaat voor de titel Liegebeest van het jaar van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Jumbo past de eigen mededelingen over het product aan, meldt Wakker Dier.
Lees verder

Honderden malafide opleidingen verwijderd uit STAP-regeling
Sinds de start van de STAP-subsidieregeling in maart zijn meer dan 600 opleidingen uit het register verwijderd, omdat ze bijvoorbeeld niet arbeidsmarktgericht zijn, meldt uitkeringsinstantie UWV. Ook lopen er onderzoeken naar misbruik van de regeling. Om wat voor opleidingen het gaat, meldt de instantie niet.
Lees verder

Minder winst voor NIBC, maar toch positief gestemd
Hypotheekbank NIBC heeft in de eerste helft van dit jaar minder winst gemaakt dan dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat lag met 64 miljoen euro bijna een derde lager, zo blijkt uit de halfjaarcijfers van het bedrijf.
Lees verder

Turkije verlaagt rente, ondanks giga-inflatie
De economische deskundigen van de centrale bank in Turkije hebben besloten de rente te verlagen. Een bijzonder besluit nu Turkije kampt met gigantische inflatiecijfers van rond de 80 procent. De experts van de monetaire beleidscommissie hebben daarom de rente van 14 procent naar 13 procent verlaagd.
Lees verder

Minister: industrie en supermarkten nemen geen verantwoordelijkheid in transitie
Stikstofminister Christianne van der Wal was niet te spreken over de afwezigheid van drie belangrijke partijen in de stikstofdiscussie. 'Door niet bij het overleg aan te schuiven ontlopen sommige partijen een hele grote verantwoordelijkheid', zei ze na afloop van het stikstofoverleg dat bemiddelaar Johan Remkes donderdag in Arnhem had met de bankensector.
Lees verder

Europa overspoeld met diesel
Een ware dieselarmada richting Europa is op komst door de aanhoudende energiecrisis. Miljoenen vaten met diesel zijn daarom naar Europa, blijkt uit data van Vortexa, dat bijhoudt waar energieschepen vandaan komen.
Lees verder

Erdogan doet weer bemiddelingspoging in Oekraïne
Opnieuw werpt de Turkse president Recep Tayip Erdogan zich op als bemiddelaar in de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Recent bezocht hij het Russische Sotsji voor een gesprek met de Russische president Vladimir Poetin. Nu vervolgt hij zijn bemiddelingen in Oekraïne. Samen met VN-chef Antonio Guterres brengt hij een bezoek aan de Oekraïense president Zelenski in Lviv.
Lees verder

EU niet geslaagd in temperen spanning op Balkan
Het is buitenlandvertegenwoordiger van de EU Josep Borrell niet gelukt om een akkoord te sluiten tussen de leiders van Kosovo en Servië. De partijen hebben wel aangekondigd verder in gesprek te blijven.
Lees verder

Economen: 'Overheid geeft miljarden uit zonder plan'
Economen maken zich zorgen over alle miljarden die de overheid uitgeeft, zonder een doordacht plan. Economen wijzen er op dat de steunpakketten, klimaatfondsen en koopkrachtcompensatie zorgen voor inflatie. De vraag naar producten wordt juist groter, terwijl er te weinig mensen zijn die voor de productie kunnen zorgen.
Lees verder

Gasprijs breekt opnieuw record
Doordat Rusland de gasexport beperkt en er door het warme weer veel energie nodig is voor verkoeling, heeft de gasprijs een nieuw record verbroken. Aan het eind van de handelsdag bereikte de gasprijs in Amsterdam maar liefst 241 uur. Dat is de hoogste slotprijs ooit en bijna elf keer zoveel als het normale niveau in deze tijd van het jaar.
Lees verder

'We willen niet nog een Tsjernobyl meemaken'
De deelnemers aan het topoverleg in de Oekraïense stad Lviv vrezen voor de veiligheid van de kerncentrale van Zaporizja. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en VN-chef António Guterres spraken hun zorgen uit in gesprek met de Oekraïense president Volodimir Zelenski.
Lees verder

Waarom gas pompen uit de Noordzee (g)een slim idee is
De afgelopen jaren rustte er een taboe op, maar het aanboren van gas in de Noordzee lijkt een steeds realistischer onderwerp te worden nu de noodzaak om onafhankelijk te worden van Russisch gas steeds groter wordt. Bijkomend voordeel: de hoge gasprijzen maken Noordzeegas economisch zeer aantrekkelijk.
Lees verder