Doorgaan naar hoofdcontent

'Onderschatten risico's van de hitte niet'

'Onderschatten risico's van de hitte niet'
Het merendeel van de Nederlanders onderschat de risico's van tropische temperaturen. Dat meldt het Nederlandse Rode Kruis op basis van een onderzoek onder bijna 1100 Nederlanders. Vanaf vandaag geldt in heel Nederland het Nationaal Hitteplan.
Lees verder

Heat or eat voor miljoenen Britten
Voor steeds meer Britten zal het onmogelijk worden om de eindjes aan elkaar te knopen. De stijgende energieprijzen en inflatie komen in het Verenigd Koninkrijk harder aan dan in andere delen van west Europa, met een naar verwachting torenhoge energierekening tot gevolg. Maar maatregelen worden er vooralsnog niet genomen. 'Een gevoel van urgentie ontbreekt', zegt correspondent Lia van Bekhoven.
Lees verder

Boodschappen bijna 20% duurder
In de supermarkt ben je gemiddeld 18,5 procent meer kwijt aan boodschappen dan elf maanden geleden. Dat blijkt uit onderzoek van bureau GfK, dat de prijzen van producten in verschillende supermarkten bijhoudt, meldt de NOS.
Lees verder

ABN Amro profiteert (nog) niet van hogere rente
ABN Amro verwacht in de tweede helft van dit jaar het dieptepunt voor zijn rente-inkomsten te passeren, nu de marges op spaargelden profiteren van de oplopende rentes. Afgelopen kwartaal gingen deze inkomsten nog iets omlaag, al gingen de resultaten over de gehele linie wel omhoog. Topman Robert Swaak spreekt van een 'goed kwartaal' voor de bank.
Lees verder

Ahold cancelt beursgang BOL.com
De beursgang van bol.com gaat dit jaar niet door. Dat meldt moederbedrijf Ahold Delhaize bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Aanvankelijk was het plan om een beperkt aantal aandelen van de webwinkel in de tweede helft van 2022 naar de beurs te brengen, maar daar wordt nu van af gezien.
Lees verder

Maaltijdbezorger Deliveroo wil eind dit jaar weg uit Nederland
De Britse maaltijd- en boodschappenbezorger Deliveroo vertrekt waarschijnlijk eind dit jaar uit Nederland. Het platform vindt zelf dat het niet groot genoeg is in Nederland om voldoende winst te maken en is daarom een proces gestart om te vertrekken. Dit begint deze maand, waarna de verwachting is dat het vertrek eind november rond is.
Lees verder

Industrie groeit, maar groei vlakt wel af
De Nederlandse industrie is in juni met ruim zes procent gegroeid. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die vanmorgen zijn geproduceerd. Ten opzichte van de afgelopen maanden vlakt de groei wel af, in mei lag het groeipercentage nog op zo. 10 procent. En daarmee doet Nederland het beter dan andere landen, maar toch ligt een recessie ligt op de loer.
Lees verder

Vierdaagse werkweek wint aan populariteit
Bijna 70 procent van de Nederlanders ziet geen problemen in de invoering van een vierdaagse werkweek. Dat zegt HR-dienstverlener SD Worx naar aanleiding van eigen onderzoek. Maar, daar zijn wel voorwaarden aan verbonden volgens directeur Mark Bloem.
Lees verder

China voltooit 'met succes' militaire oefening Taiwan
China is na zes dagen klaar met de militaire oefeningen bij Taiwan. Het leger zegt dat het verschillende taken rond Taiwan 'met succes heeft voltooid'. De oefeningen waren een reactie op het bezoek van de Amerikaanse politica Nancy Pelosi aan de eilandstaat.
Lees verder

Duitse belasting omlaag om inflatiedruk te verlichten
Duitsland gaat de belastingen verlagen om burgers te helpen nu de prijzen hard stijgen. Met de stap, die 10 miljard euro kost, moet vooral worden voorkomen dat werknemers die een loonsverhoging hebben gekregen daar nauwelijks van kunnen profiteren omdat ze meer geld kwijt zijn aan inkomensbelasting, liet minister Christian Lindner van Financiƫn weten.
Lees verder

Rechter: Trump moet inzage geven in belastingdocumenten
Een rechter in Washington heeft bepaald dat ex-president Donald Trump inzage moet geven in zijn belastingopgaves. Een commissie van het Huis van Afgevaardigden probeert al sinds 2019 Trumps belastingpapieren in handen te krijgen, en ze zijn weer een stapje dichterbij, zo ziet VS-correspondent Jan Postma.
Lees verder

Duitse bondskanselier Scholz mogelijk betrokken bij grote fraudezaak
Het Duitse Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar mails die bondskanselier Olaf Scholz stuurde tijdens zijn tijd als burgemeester van Hamburg. Het OM onderzoekt zijn rol in het fraudeschandaal rond de Warburg-bank.
Lees verder