Doorgaan naar hoofdcontent

Ondernemer met schulden? Dit kan je doen om het op te lossen

De Zaak
Ondernemer met schulden? Dit kan je doen om het op te lossen

De coronacrisis heeft een diepe krater geslagen in de tegoeden van ondernemers. Als gevolg van de maatregelen is niet alleen de omzet verdampt, maar zijn veel ondernemingen diep in de schulden geraakt om alles overeind te houden. Heb je ook te maken met een zware schuldenlast? Dan kun je deze stappen zetten om jouw zaak schuldenvrij te maken.

The post Ondernemer met schulden? Dit kan je doen om het op te lossen appeared first on De Zaak.

Lees verder

Alles over tijdelijke contracten

I.S.M. PLEASE - Jij bent ondernemer. Zodra je (nieuw) personeel wilt aannemen kom je voor de keuze: welke type contract bied ik aan? Veel ondernemers kiezen eerst voor een tijdelijk contract. Zo kunnen jij en de werknemer rustig kijken of er een match én voldoende werk is. Maar wist je dat er verschillende soorten tijdelijke contracten zijn? En ben je eigenlijk wel op de hoogte van jouw rechten en plichten wanneer je een tijdelijk contract aanbiedt aan een medewerker? In dit artikel geven we antwoord op de 5 meest gestelde vragen over tijdelijke contracten.

The post Alles over tijdelijke contracten appeared first on De Zaak.

Lees verder

Nieuwe arbeidswetten per 1 en 2 augustus: dit moet je als werkgever weten

Dankzij de EU krijgen werknemers meer zekerheid en betere arbeidsvoorwaarden. Op 1 augustus trad de 'Wet werken waar je wilt' en de 'Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden' in werking. Een dag later werd de 'Wet betaald ouderschapsverlof van kracht'. In dit artikel lees je wat er precies verandert en wat je als ondernemer moet regelen.

The post Nieuwe arbeidswetten per 1 en 2 augustus: dit moet je als werkgever weten appeared first on De Zaak.

Lees verder

Snel en makkelijk btw berekenen met onze btw-calculator

Met de online btw-calculator van De Zaak zet je altijd de juiste bedragen op offertes en facturen. De online rekenmachine is handig bij de boekhouding en bij het doen van btw-aangifte. In een handomdraai kun je het bedrag exclusief btw berekenen en het bedrag inclusief btw berekenen.

The post Snel en makkelijk btw berekenen met onze btw-calculator appeared first on De Zaak.

Lees verder

Onboarding: het MKB-wapen tegen personeelstekorten

ADVERTORIAL - Zeker in een tijd van groeiende personeelstekorten staan MKB-ers te trappelen om medewerkers. Met grote organisaties en gelikte wervingsprocedures zijn er veel kapers op de kust. Niet alleen ten aanzien van medewerkers die beschikbaar komen, maar ook ten aanzien van medewerkers die je net met veel moeite hebt binnen gehaald. Uit onderzoek blijkt dat een tiende deel van medewerkers al na enkele dagen vertrekt en in de maanden daarna komt er een vergelijkbaar percentage bovenop. Kijken we op jaarbasis, kan het verloop oplopen tot 40%. Het eerste jaar, maar vooral de eerste dagen en weken, zijn daarom cruciaal om de medewerker te behouden. In andere woorden: de kwaliteit van het onboardingsproces is cruciaal om net geworven medewerkers tot duurzame medewerkers te maken. Maar ook een doorgroei naar een andere afdeling is in feite een 'onboardingsproces'.

The post Onboarding: het MKB-wapen tegen personeelstekorten appeared first on De Zaak.

Lees verder

Recruitment

I.S.M. INDEED - Recruitment is onmisbaar voor iedere organisatie. Want wie wil groeien, die wil nieuwe mensen vinden. Wat recruitment is, hoe je het werven van nieuwe medewerkers slim aanpakt en hoe je zorgt dat je de juiste mensen niet alleen binnenhaalt, maar dat ze ook blijven, dat lees je in dit blog.

The post Recruitment appeared first on De Zaak.

Lees verder