Doorgaan naar hoofdcontent

Omzetverwachting Nvidia stelt teleur, Salesforce boekt minder winst

Omzetverwachting Nvidia stelt teleur, Salesforce boekt minder winst
Chipproducent Nvidia en softwareleverancier Salesforce kijken terug op een tegenvallend kwartaal. Waar Nvidia in lijn met een eerder afgegeven omzetwaarschuwing heeft gepresteerd, boekte Salesforce een fors lagere nettowinst. 'Er is sprake van een recessie', zegt beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg in reactie op de resultaten.
Lees verder

Energieprijzen in Duitsland en Frankrijk naar recordhoogte
De energieprijzen in Duitsland en Frankrijk zijn naar nieuwe records gestegen. De Duitse stroomprijzen op de termijnmarkt voor volgend jaar stegen met 13 procent tot 725 euro per megawattuur. In Frankrijk zijn de prijzen met 12 procent omhoog gegaan, waardoor nu 880 euro betaald moet worden, tien keer zoveel als een jaar geleden. De prijzen worden naar astronomische hoogten geduwd door de beperkte gasaanvoer vanuit Rusland.
Lees verder

Stikstofmiljarden zijn voor ministers heilig
Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) en minister Henk Staghouwer (Landbouw) gaan er niet van uit dat geld uit het stikstoffonds, waarin miljarden zijn gereserveerd voor de overgang naar een nieuw landbouwsysteem, voor andere doelen wordt gebruikt. Er zijn heldere afspraken over gemaakt, die volgens hen overeind staan.
Lees verder

Zo compenseren andere EU-landen inflatie
Waar het kabinet in Nederland blijft afwachten met verdere koopkrachtcompensatie, gebeurt er in andere EU-landen meer. Terwijl Nederland tot nog toe ongeveer 7 miljard euro reserveerde voor compensatie, hebben andere EU-landen al tientallen miljarden gestoken in koopkrachtherstel voor huishoudens.
Lees verder

Den Haag wil ontheffing sancties Rusland
De gemeente Den Haag wil een ontheffing voor Russische sancties. De gemeente heeft problemen met het vinden van een nieuwe gasleverancier, vanwege de sancties die volgden na de Russische inval in Oekraïne.
Lees verder

Deze winter meer vluchtelingen uit Oekraïne verwacht
Europa moet in de winter een grotere vluchtelingenstroom verwachten vanuit Oekraïne. Dat zegt de Oostenrijkse migratie-expert Gerald Knaus tegenover BNR. De verwachting is dat veel Oekraïners die inmiddels teruggekeerd zijn naar Oekraïne, weer zullen vluchten vanuit het land zodra het kouder wordt, zegt Knaus in de BNR Perestrojkast.
Lees verder

Blokker verkoopt producten via Thuisbezorgd
Als je in Rotterdam woont, kan je nu niet alleen eten via Thuisbezorgd bestellen, ook huishoudelijke artikelen worden op het platform verkocht. Blokker is een proef gestart om hun artikelen te verkopen via het platform in de binnenstad van Rotterdam. 'De winkel wordt steeds meer een hub', zegt Blokker-ceo Jeanine Holscher.
Lees verder

Tesla vindt filmpjes van botsingen 'lasterlijk'
Tesla wil dat een groep activisten stopt met het verspreiden van filmpjes waar Tesla-auto's op poppen inrijden. Met de filmpjes leveren de activisten kritiek op het zelfrijdende systeem van de elektrische auto. Te zien is dat auto's botsen op poppen die op kinderen lijken. Tesla vindt de beelden 'lasterlijk'en zegt dat het geen goed beeld schetst van het 'vergevorderde systeem'.
Lees verder

Kerncentrale Zaporizja levert geen stroom meer: 'Meltdown voorkomen'
De door de Russen bezette kerncentrale van Zaporizja in Oekraïne is compleet van het stroomnet afgekoppeld. Volgens de Russische autoriteiten is de kerncentrale afgekoppeld vanwege een brand in de buurt. Volgens de Oekraïense eigenaar Energoatom is het de eerste keer dat de centrale is losgekoppeld van het Oekraïense net.
Lees verder

D66'ers aan Kaag: 'houd rug recht'
Een groep van meer dan 260 D66-leden en -stemmers roepen hun partijleider Sigrid Kaag in een brief op de rug recht te houden en 'in geen geval het regeerakkoord open te breken'. De partij moet 'voor de natuur en het milieu, voor solidariteit en gelijkwaardigheid, voor goede zorg en een eerlijk asielsysteem' kiezen, vinden de ondertekenaars. Zij richten zich ook op andere bewindspersonen van D66.
Lees verder

WHO: 'Dit jaar al ruim één miljoen coronadoden'
Sinds het begin van dit jaar zijn meer dan 1 miljoen mensen overleden aan het coronavirus. De grens is deze week gepasseerd, zei directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties donderdag.
Lees verder

NS verwacht grotere problemen door NS-staking vrijdag
De Nederlandse Spoorwegen waarschuwen dat de problemen met de staking van vrijdag groter zullen zijn dan verwacht. Vrijdag staakt het personeel met de standplaatsen Leidschendam, Dordrecht, Leiden, Den Haag en Rotterdam.
Lees verder