Doorgaan naar hoofdcontent

'Oekraïne breekt door Russische verdedigingslinie Cherson'

'Oekraïne breekt door Russische verdedigingslinie Cherson'
Het is nog onduidelijk of Oekraïne een groot offensief is gestart om de door Rusland bezette stad Cherson te heroveren. Wat wel zeker is, is dat er gebieden rondom de stad zijn heroverd. 'Ze zijn met een klein offensief door de eerste verdedigingslinie van de Russen geprikt', zegt Europaverslaggever Geert Jan Hahn.
Lees verder

Dwangsom voor BinckBank
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft beleggingsbank BinckBank begin juni een last onder dwangsom opgelegd. Dat heeft de toezichthouder dinsdag bekendgemaakt. Volgens de AFM beschikt de bank, die handelt onder de naam Saxo Bank, niet over procedures en maatregelen die ervoor zorgen dat de aangeboden financiële beleggingsproducten aansluiten bij de juiste doelgroep van deze producten.
Lees verder

Vertrouwen in Europese economie daalt verder
Het economisch vertrouwen van consumenten en bedrijven in de eurozone is in augustus verder gedaald. Dat meldt de Europese Commissie op basis van de index die het vertrouwen meet. Ook in de Europese Unie neemt het vertrouwen in de economie af.
Lees verder

Nibud: Ook met basisbeurs moeten studenten blijven lenen
Voor veel studenten zal de basisbeurs niet genoeg zijn om rond te kunnen komen. Zelfs niet als ouders samen een groot bedrag verdienen, zo heeft het budgetinstituut Nibud berekend in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Studenten met ouders die samen 55.000 euro verdienen, moeten als de basisbeurs opnieuw wordt ingevoerd blijven bijlenen of een flinke bijbaan nemen om rond te komen.
Lees verder

Huishoudens sluiten noodgedwongen variabel energiecontract af
Steeds meer huishoudens sluiten een variabel energiecontract af met energiemaatschappijen. Vaak noodgedwongen omdat het oude contract afloopt en vaste contracten met een langere looptijd of niet meer worden aangeboden, of onbetaalbaar zijn geworden.
Lees verder

Zakelijke klant de Volksbank moet meebetalen aan klantonderzoek
Zakelijke klanten van de Volksbank gaan meebetalen aan de kosten voor klantonderzoek die de bank maakt. Het financiële concern voert de wijziging van de tarieven per 1 oktober in.
Lees verder

Elon Musk legt afblazen overname Twitter uit
Volgens Tesla-topman Elon Musk zijn de signalen van een klokkenluider bij Twitter de reden geweest was om af te zien van de aankoop van het social mediaplatform. In rechtbankdocumenten is te lezen dat de beschuldigingen van de klokkenluider richting Twitter, betekenen dat de voorwaarden van de deal zijn geschonden.
Lees verder

NS: staking dinsdag heeft gevolgen voor treinverkeer woensdag
De NS adviseert reizigers om ook morgen nog rekening te houden met langere reistijden en vaker overstappen, vanwege de gevolgen van de stakingsactie door NS-personeel van vandaag. Mogelijk staan niet alle treinen op de juiste plek en reizigers kunnen daar in de ochtend hinder van ondervinden.
Lees verder

Grootste NFT-platform verandert in een spookstad
De dagelijkse handel op OpenSea, 's werelds grootste non-fungible token (NFT)-markt, is in drie maanden met 99% gedaald. De hype rond de digitale eigendomsbewijzen op basis van blockchain lijkt daarmee flink af te koelen. Uit vrees voor een potentiële zeepbel, trekken veel handelaren zich terug.
Lees verder

Kabinet voorstander EU-ban op toeristenvisa voor Russen
Nederland is voorstander van een Europese ban op het afgeven van toeristenvisa aan Russen. Dat laat een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken weten na een bericht van RTL Nieuws.
Lees verder

Ziekenhuizen weten door corona uitgestelde zorg niet in te halen
Tot grote teleurstelling van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hebben ziekenhuizen door corona uitgestelde zorg amper ingehaald in de zomer. Er wachten nu net zo veel mensen extra op zorg als in juni. Gezien de sterk afgenomen zorg voor coronapatiënten had de autoriteit een grotere inhaalslag verwacht.
Lees verder

Duitse inflatie stijgt verder
De inflatie in Duitsland is in augustus weer gestegen, na in juli nog licht gedaald te zijn. Volgens het Duitse federale statistiekbureau stegen de consumentenprijzen in de grootste economie van Europa deze maand met 7,9 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat is het hoogste niveau sinds de oliecrisis van de jaren zeventig en gelijk aan de inflatie van mei.
Lees verder