Doorgaan naar hoofdcontent

Natuurorganisaties willen niet meer onderhandelen

Natuurorganisaties willen niet meer onderhandelen
Natuur- en milieuorganisaties zijn best bereid om volgende week te praten met Johan Remkes, die voor het kabinet bemiddelt over het stikstokbeleid, maar ze benadrukken dat ze niet willen onderhandelen over het terugdringen van de stikstofuitstoot. Greenpeace is klaar om naar de rechter te stappen.
Lees verder

Economische klap energiecrisis veel groter
De oplopende energieprijzen worden voor steeds meer huishoudens een financieel probleem. Een gemiddeld gezin dreigt op basis van de huidige prijzen op jaarbasis zo'n vierduizend euro meer te gaan betalen per jaar. En toch dringt de economische klap van de gestegen gas- en energieprijzen nog onvoldoende door. Dat schrijft het FD na gesprekken met experts.
Lees verder

Taiwan: 'China bereidt invasie voor'
De minister van Buitenlandse Zaken van Taiwan heeft in persconferentie gezegd dat China de militaire oefeningen in de lucht en op zee van de afgelopen week gebruikt om zich voor te bereiden op een aanval op het eiland. 'China's daadwerkelijke bedoeling is om de status quo in de Straat van Taiwan en de hele regio te veranderen', aldus Joseph Wu.
Lees verder

Dit kan je verwachten van de komende hittegolf
Voor de tweede keer dit jaar krijgt Nederland te maken met een hittegolf. De komende dagen en het weekend kan de temperatuur oplopen tot ver boven de dertig graden. Dit is wat je kan verwachten.
Lees verder

Liveblog | Zelenski bedankt Joe Biden; Rusland stript vliegtuigen
Het is dag 167 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict.
Lees verder

Beregeningsverbod in Brabant
Inwoners en bedrijven in Midden- en West-Brabant mogen vanaf vandaag tussen 7 uur 's ochtends en 7 uur 's avonds geen water uit sloten, beken en rivieren gebruiken voor bijvoorbeeld het beregenen van gewassen.
Lees verder

Europese boycot Russische kolen gaat morgen in
De EU wil de afhankelijkheid van Russisch gas verminderen en wil helemaal af van Russische olie en kolen. Om die reden gaat morgen een Europees importverbod in op Russische kolen. Lidstaten hebben 120 dagen de tijd gekregen om hun lopende contracten af te bouwen en andere leveranciers te regelen.
Lees verder

Tweedehands auto iets goedkoper
Tweedehands auto's zijn na meer dan een jaar van prijsstijgingen eindelijk weer wat goedkoper geworden. Dat zegt verkoopplatform AutoScout24 na eigen onderzoek. Volgens de organisatie is dit waarschijnlijk te danken aan de zomervakantie.
Lees verder

Nederlanders laten kansen liggen om pensioen te verbeteren
We worden steeds ouder, we blijven langer vitaal én er ligt een nieuw pensioenakkoord. Toch neemt ruim de helft van de Nederlanders nog geen actie om zijn pensioen te verbeteren. Dat zegt Nationale Nederlanden op basis van eigen onderzoek. 'We laten een heleboel kansen liggen', zegt directeur pensioenen bij Nationale Nederlanden Annemieke Vissers-Brons.
Lees verder

'EU-noodplan kan gasprijzen stabiliseren'
Het gasbesparingsplan van de Europese Unie kan zorgen voor een stabilisatie of zelfs een verlaging van de gasprijzen. Dat zegt Klaus Müller van het Bundesnetzagentur, dat toezicht houdt op het Duitse netwerk van gaspijpleidingen.
Lees verder

Nationaal Hitteplan gaat woensdag weer in
Het Nationaal Hitteplan gaat vanaf woensdag weer in en geldt voor alle provincies. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) besloten na overleg met weerinstituut KNMI. De komende dagen wordt het warm en is de kans op een hittegolf groot. Daarom blijft het plan waarschijnlijk actief tot na het weekend.
Lees verder

Turkije zoekt gas in Middellandse Zee, tot onvrede van Griekenland
Turkije gaat vandaag opnieuw zoeken naar gas op de Middellandse Zee. Het is nog onbekend waar precies gezocht wordt, maar waarschijnlijk zal het in de buurt van Cyprus. En dat kan de relatie tussen Griekenland en Turkije én tussen Turkije en de EU flink onder druk zetten.
Lees verder