dinsdag 30 augustus 2022

Nagenoeg geen treinen in hele land

Nagenoeg geen treinen in hele land
Opnieuw wordt er gestaakt door NS-personeel. Dit keer in Midden-Nederland waar onder andere het spoorknooppunt Utrecht Centraal toe behoort en dat heeft gevolgen voor heel Nederland. Want met uitzondering van het traject Amsterdam Centraal - Schiphol rijden er de hele dag geen NS-treinen.
Lees verder

Aardgasverbruik daalt in eerste halfjaar
Het Nederlandse aardgasverbruik is in de eerste zes maanden van dit jaar met een kwart afgenomen ten opzichte van een jaar eerder. Vooral in de industrie en elektriciteitscentrales werd minder gas verstookt, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees verder

Defensieministers positief over Europese trainingsmissie Oekraïne
De defensieministers en buitenlandministers van de EU-landen komen voor het eerst na de zomer weer bijeen om de oorlog in Oekraïne te bespreken. De eersten bespreken in Praag onder meer een plan om Oekraïense militairen te trainen in naburige lidstaten. Dat krijgt steun, verwachten EU-bronnen. Minister Kajsa Ollongren staat positief tegenover het plan.
Lees verder

Olietanker op weg naar Vlissingen gezonken
In de Middellandse Zee zijn bij de haven van Gibraltar twee tankers tegen elkaar aangevaren. Het ging om een een schip dat LNG, vloeibaar gas, vervoerde en een olietanker die op weg was naar Vlissingen. De olietanker is deels gezonken bij de kust. De boeg van het schip ligt op de zeebodem, op 17 meter diepte.
Lees verder

Liveblog | Oekraïne bezig met groot tegenoffensief
Het is dag 188 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict en alle gevolgen ervan.
Lees verder

Nog geen extra drukte op wegen door treinstaking
De ANWB ziet nog geen grote drukte op de wegen wegens de treinstaking. 'We hebben de dagelijkse files. En alleen op de A4 tussen Amsterdam en Den Haag en op de A1 bij Hoevelaken is er wat meer vertraging dan gebruikelijk', aldus een woordvoerder.
Lees verder

Duitsland en Spanje bespreken energiecrisis
De Spaanse premier Pedro Sánchez brengt vandaag een bezoek aan de Duitse Bonskanselier Olaf Scholz. Het gesprek vindt plaats op Schloss Meseberg bij Berlijn, waar een tweedaags speciaal kabinetsoverleg plaatsvindt. Op de agenda staat vooral energie. Scholz wil Spanje graag verbinden met de rest van Europa.
Lees verder

Steeds meer voorstanders van maximeren gasprijs
Er gaan steeds meer stemmen op om de marktwerking op de gasmarkt tegen te gaan. Nu de prijs van gas maar liefst tien keer duurder is dan een jaar geleden, willen Frankrijk, Duitsland en België een plafond instellen voor de gasprijs.
Lees verder

Vertrouwen van ondernemer in Nederlandse economie neemt af
De stemming onder ondernemers in de Nederlandse industrie is in augustus sterk verminderd. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) oordeelden industriebedrijven vooral negatiever over de voorraden. Ook over de orderpositie en verwachte bedrijvigheid groeide het pessimisme.
Lees verder

Waarom uw kinderen nu al gehoorschade hebben
Experts voorzien een vloedgolf aan nieuwe tinnituspatiënten. Het aantal jongeren met oorsuisproblemen neemt zo snel toe, dat kenniscentrum VeiligheidNL ervoor pleit om gehoorschade structureel vroeg op te sporen, het liefst al bij basisschoolleerlingen.
Lees verder

Doden door gewelddadige rellen in Bagdad
Bij gewelddadige rellen in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn zeker 23 aanhangers van de sjiitische leider Moqtada al-Sadr doodgeschoten. Minstens 380 mensen raakten gewond, zeggen artsen. Iraakse media meldden zelfs zeker dertig doden en zevenhonderd gewonden, onder wie 110 leden van de veiligheidstroepen. Nederlanders wordt aangeraden het land te verlaten.
Lees verder

Chinese vastgoedcrisis kan onze economie ook schaden
Al voor de oorlog in Oekraïne begon, loerde er al een andere economisch gevaarte: de Chinese vastgoedcrisis. Door de oorlog is die crisis naar de achtergrond verdwenen, terwijl het daarvoor al een van de grootste dreigingen was voor de wereldeconomie.
Lees verder