woensdag 17 augustus 2022

Liveblog Oekraïene Rusland oorlog

Liveblog Oekraïene Rusland oorlog
Het is dag 175 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict en alle gevolgen ervan.
Lees verder

Tekort aan nucleaire specialisten baart zorgen
Kernenergie wordt al jaren genoemd als oplossing voor het energievraagstuk, zij het voor de langere termijn. Sinds de oorlog in Oekraïne wint de omstreden energievorm weer meer aan momentum. Ook de Nederlandse regering ziet er wel heil in en wil daarom twee nieuwe kerncentrales bouwen. Een van kritiekpunten van experts is echter telkens geweest dat het ons land momenteel ontbreekt aan een goede nucleaire kennisinfrastructuur. En dat lijkt voorlopig niet te veranderen.
Lees verder

Economie groeit met 2,6 procent en dat is harder dan verwacht
De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal met 2,6 procent gegroeid. Ook is de consumptie van huishoudens met ruim 5 procent toegenomen in juni, en groeide de export met bijna 4 procent. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
Lees verder

Remkes opnieuw in gesprek met organisaties, tot onvrede van boeren
Opnieuw gaat Johan Remkes bemiddelen in het stikstofproces. Vandaag mag het bedrijfsleven, vertegenwoordigd in Bouwend Nederland, VNO-NCW en MKB-Nederland, bij de stikstofbemiddelaar aanschuiven. Het bedrijfsleven lijdt namelijk ook onder de stikstofcrisis in Nederland, doordat er amper nog gebouwd kan worden vanwege de strenge uitstooteisen.
Lees verder

Maatschappelijke onrust in Verenigd Koninkrijk door inflatiecrisis
De 'cost of living' rijst de pan uit in het Verenigd Koninkrijk. Door de explosieve inflatie ontstaat er steeds meer onrust in het land, met als gevolg vele manifestaties en stakingen. Ondertussen geniet aftredend premier Boris Johnson van zijn tweede zomervakantie, wat tot nog meer woede leidt in het land.
Lees verder

Dit zijn alle boerenactiegroepen
Na een roerige zomer met boerenprotesten over de stikstofreductieplannen van het kabinet, voert Johan Remkes namens de overheid het gesprek met boeren- en natuurorganisaties. De inzet van de onderhandelende partijen ligt ver uit elkaar, maar zij moeten toch tot een vergelijk zien te komen. Dit is een overzicht met de belangrijkste organisaties voor wie door de boeren de weide niet meer ziet.
Lees verder

'Vrije artsenkeuze toch ingeperkt'
Het kabinet wil de keuzevrijheid voor patiënten inperken. Zij worden verplicht naar een zorgverlener te gaan met wie hun zorgverzekeraar een contract heeft. Kiezen ze toch een andere arts of wijkverpleger, dan moeten ze een groot deel van de rekening zelf betalen. Dit staat volgens de Volkskrant in een concept van het Integraal Zorgakkoord (IZA) dat aan zorgorganisaties is voorgelegd.
Lees verder

Steeds meer ondernemers in financiële problemen
Steeds meer ondernemers zitten financieel in zwaar weer. Eind 2021 nam het aantal ondernemers met een betalingsachterstand met maar liefst 20 procent toe in vergelijking met 2020, laat stichting BKR weten.
Lees verder

Man verdient helft meer dan vrouw in kunstwereld
In de Nederlandse kunstwereld verdienen mannen zo'n 50 procent meer dan vrouwen. Dat staat in een gezamenlijk rapport van belangenorganisatie WOMEN Inc. en ABN Amro. 'Hoewel het merendeel van de Nederlanders op de hoogte is dat mannelijke kunstenaars meer verdienen dan hun vrouwelijke collegas, komt dit grote verschil voor velen als een verrassing', stellen de onderzoekers.
Lees verder

Flink meer meldingen over slaapapneu-apparaten Philips in VS
Het aantal meldingen van incidenten met apneu-apparaten van Philips is flink toegenomen bij de Amerikaanse medische toezichthouder FDA. Dat bevestigt een woordvoerder van Philips na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.
Lees verder

Personeel NS staakt vanaf 24 augustus
Werknemers van NS gaan vanaf 24 augustus staken. Iedere dag zal het personeel in een bepaalde regio het werk neerleggen. De staking begint in de regio Noord. De verwachting is dat er op het moment van de staking helemaal geen treinen zullen rijden in de regio waar gestaakt wordt, meldt een woordvoerder van FNV.
Lees verder

Remkes haalt uit naar levensmiddelensector: 'Neemt geen verantwoordelijkheid'
Stikstofbemiddelaar Johan Remkes vindt dat de levensmiddelensector geen verantwoordelijkheid neemt door niet in te gaan op zijn uitnodiging om te praten over het stikstofbeleid. 'Ik hoor heel vaak heel mooie woorden over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar deze houding getuigt daar niet van.'
Lees verder