Doorgaan naar hoofdcontent

Liveblog | Meer mensen willen Cherson ontvluchten vanwege zwaarder wordende strijd

Liveblog | Meer mensen willen Cherson ontvluchten vanwege zwaarder wordende strijd
Het is dag 161 van de oorlog in Oekraïne. Volg in dit liveblog de laatste updates over de situatie in Oekraïne en de gevolgen daarvan.
Lees verder

Sterke kwartaalcijfers voor Aribnb, PayPal en Starbucks
Airbnb is deze zomer populairder dan ooit, PayPal profiteert van een miljardeninvestering door de activistische investeerder Elliott Management en Starbucks is blij met de inflatie waardoor zij hun kopjes koffie steeds duurder kunnen maken.
Lees verder

PostNL biedt alle postbezorgers een vast contract aan
PostNL biedt alle postbezorgers een vast contract aan. Het aanbod geldt voor de medewerkers die al in dienst zijn van het postbedrijf en voor de werknemers die net in dienst zijn gekomen. Hiermee worden duizend tijdelijke contracten omgezet in contracten voor onbepaalde tijd.
Lees verder

'China zal speelruimte Taiwan verder inperken'
China is woedend dat Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse huis van Afgevaardigden, tóch naar Taiwan is afgereisd. Volgens China-expert Henk Schulte Nordholt gingen de Chinezen er vanuit dat hun dreigementen ervoor zouden zorgen dat Pelosi af zou zien van haar bezoek.
Lees verder

'Rijtjeshuis oer-Hollands fenomeen'
Van alle bestaande woningen in ons land is 42 procent een rijtjeshuis, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit type woning, bestaande uit minstens drie huizen aan elkaar vast, is volgens hoogleraar woningmarkt aan de TU Delft Peter Boelhouwer 'typisch Nederlands'.
Lees verder

Just Eat Takeaway schrijft miljarden af op Grubhub
Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft het moeilijker na een enorme groei tijdens de coronapandemie. Het aantal bestellingen daalde de eerste helft van dit jaar met 7 procent in vergelijking met de eerste helft van 2021. Wel bestelden klanten gemiddeld voor een groter bedrag, waardoor de omzet met 7 procent steeg naar 2,8 miljard euro.
Lees verder

Viktor Orban opent conservatieve conferentie met Trump
Donderdag begint in Texas een nieuwe editie van CPAC, de Amerikaanse conservatieve conferentie met bekende sprekers als Donald Trump, Ted Cruz en zelfs de Hongaarse premier Victor Orban. 'Men vraagt zich wel af of Orban met zijn extreme uitspraken mee zou moeten doen aan CPAC', zegt Hongarije-correspondent Stefan Bos.
Lees verder

'Verstandig om gasreserves goed te vullen, ook al kost dat veel geld'
Een belangrijke graadmeter voor de gasprijs, het Nederlandse TTF-contract voor september, piekte gisteravond op ruim 210 euro per megawattuur. Precies een jaar geleden noteerde een megawattuur nog 41 euro. Ondertussen groeien de zorgen over een naderende gascrisis. Analisten verwachten dat de prijzen voorlopig nog wel even hoog blijven. Zo ook gas- en olie-expert Ronald de Zoete.
Lees verder

VVD: Boren in Noordzee om onafhankelijk te worden van Rusland
De gasprijs is torenhoog en analisten verwachten dat dat voorlopig zo blijft. Volgens VVD-er Jeroen van Wijngaarden is het daarom de hoogste tijd dat we de gasvoorraad in de Noordzee aanspreken. Daar zou 78 miljard kuub aan gas kunnen worden opgepompt, blijkt uit onderzoek van TNO.
Lees verder

Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking
Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort, zo kondigt de regering woensdag aan. Het schaarse water zal volgens wettelijke afspraken worden verdeeld, zodat dijken, veengebieden en zeer kwetsbare natuur zo lang mogelijk worden voorzien van water. In de komende weken volgen mogelijk meer maatregelen.
Lees verder

'Laat mensen extra betalen voor overmatig watergebruik'
'Om de schaarste van water op te lossen, moet je water op een slimme manier beprijzen', zegt Marc Bierkens, hoogleraar Geografische Hydrologie bij de Universiteit Utrecht en onderzoeker bij Deltares bij BNR Breekt. Hij bepleit mensen voor overmatig watergebruik extra te laten betalen en korting te geven aan mensen die juist water besparen.
Lees verder

Omstreden WK in Qatar levert miljoenen op voor Nederlandse bouwbedrijven
Nederlandse bedrijven hebben miljoenen verdiend aan bouwprojecten rondom het WK in Qatar, blijkt uit onderzoek van Trouw. De opbrengst van de projecten ligt tussen de 1,5 miljoen euro tot soms tientallen miljoenen per project.
Lees verder