Doorgaan naar hoofdcontent

Indiana eerste staat die abortus verbiedt na uitspraak hof

Indiana eerste staat die abortus verbiedt na uitspraak hof
De Senaat in de Amerikaanse staat Indiana heeft vrijdag een wet aangenomen die bijna alle soorten abortus verbiedt. Indiana, waar de Republikeinen de macht hebben, is de eerste staat die een anti-abortuswet aanneemt sinds het Hooggerechtshof eind juni het grondwettelijke recht op abortus liet vervallen.
Lees verder

Taiwan: China voert aanvalssimulaties uit op hoofdeiland
Chinese militaire vliegtuigen en schepen hebben zaterdagochtend (lokale tijd) aanvalssimulaties uitgevoerd op het hoofdeiland van Taiwan, zegt het Taiwanese ministerie van Defensie. Verscheidene groepen vliegtuigen werden waargenomen en een aantal daarvan stak de middenlijn in de Straat van Taiwan over.
Lees verder

Noord-Korea boos op Pelosi na bezoek aan gedemilitariseerde zone
Noord-Korea heeft uitgehaald naar de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi nadat ze recent de gedemilitariseerde zone (DMZ) tussen Noord- en Zuid-Korea bezocht tijdens haar Aziatische reis. Noord-Korea noemde Pelosi 'de ergste verwoester van internationale vrede'.
Lees verder

Burgemeester Ter Apel kritisch op gemeenten, provincies en kabinet
Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde vindt dat een groot deel van de Nederlandse overheid het heeft laten afweten om de crisis in de asielopvang op te lossen.
Lees verder

Deel sectorbestuurders FNV ziet niets in sociaal akkoord
Binnen vakbond FNV is een verschil van mening over het nut van het sluiten van een sociaal akkoord. Bestuurders van verschillende sectoren binnen de bond hebben dat in een brief aan de top van FNV geschreven. Ingewijden bevestigen eerdere berichtgeving daarover in De Telegraaf. Zij denken dat het niet in het belang van de bond is om nu afspraken te maken.
Lees verder

Liveblog | Boeren houden zich vooralsnog rustig, voorman Agractie maakt excuses
Farmers Defence Force kondigde na afloop van het eerste stikstofgesprek tussen boeren en het kabinet en stikstofbemiddelaar Johan Remkes 'de hardste acties ooit' aan. Mis daarover niets in ons liveblog.
Lees verder

Musk: overname gaat door bij bewijs aantal echte Twitter-accounts
De overname van Twitter door Elon Musk kan gewoon doorgaan. Dan moet Twitter wel met bewijzen komen over het aantal echte accounts dat de berichtendienst heeft, zo zei Musk zaterdag op Twitter.
Lees verder

Chinese militairen dringen Taiwanese wateren en luchtruim binnen
Tientallen Chinese vliegtuigen en schepen zijn de Taiwanese wateren en het luchtruim zaterdag binnengegaan tijdens een grote militaire oefening. Volgens Taiwan gaat het om twintig gevechtsvliegtuigen, veertien andere vliegtuigen of helikopters en veertien marineschepen.
Lees verder

Liveblog | Vier schepen vol graan vertrokken uit Oekraïne
Het is dag 165 van de oorlog in Oekraïne. Volg in dit liveblog de laatste updates over de situatie in Oekraïne en de gevolgen daarvan.
Lees verder

Taiwan start vliegverkeer weer op na einde Chinese legeroefening
Taiwan heeft het vliegverkeer voor personen weer opgestart nadat de militaire oefening van China gericht tegen Taiwan is afgelopen. Vliegtuigen kunnen ook weer over Taiwan vliegen. Een gebied ten oosten van de eilandstaat wordt nog tot maandagochtend gemeden, uit voorzorg.
Lees verder

Opnieuw leider Islamitische Jihad dood door luchtaanval
De Palestijnse leider van de Islamitische Jihad Khaled Mansour is door een Israëlische luchtaanval op de Gazastrook om het leven gekomen. Dat heeft de beweging zondag bevestigd, nadat het Israëlische leger zaterdagavond in een verklaring zei dat 'kopstukken van Islamitische Jihad geneutraliseerd zijn'.
Lees verder

Trump tijdens conferentie meest geliefd als Republikeinse presidentskandidaat
De populairste keuze om namens de Republikeinen mee te doen aan de verkiezingen van 2024, is de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Dat blijkt uit de peiling op de slotdag van de conferentie van vooraanstaande Amerikaanse conservatieven, de Conservatieve Politieke Actie Conferentie (CPAC), in Dallas.
Lees verder