Doorgaan naar hoofdcontent

Huizenverkooop daalt in tweede kwartaal

Huizenverkooop daalt in tweede kwartaal
In het tweede kwartaal zijn er minder huizen verkocht. De prijzen gingen nog wel omhoog, maar minder hard dan de afgelopen periodes. Dat meldt het Kadaster, dat zijn cijfers over de periode april tot en met juni bekendmaakte.
Lees verder

Meer abonnees voor Disney+
Streamingdienst Disney+ heeft in het afgelopen kwartaal 14,4 miljoen nieuwe abonnees binnen weten te halen. De aanwas van nieuwe kijkers viel daarmee hoger uit dan kenners hadden voorzien. Volgens Walt Disney, het entertainmentconcern achter onder andere de populaire dienst, is het klantenbestand inmiddels aangedikt tot 152,1 miljoen abonnees wereldwijd. Dat is een derde meer dan een jaar eerder.
Lees verder

Olietransport vanuit Amerika peperduur
De kosten om olie vanuit de Verenigde Staten naar Europa te verschepen rijzen de pan uit. De dagelijkse inkomsten voor een middelgrote tanker op deze route stegen deze week naar bijna 57.000 dollar. Dat is twaalf keer meer dan aan het begin van het jaar en het hoogste niveau in bijna twee jaar.
Lees verder

Liveblog | Graanschip meert aan, Zwitserland wil Oekraïne vertegenwoordigen
Het is dag 169 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict.
Lees verder

Nooit eerder zijn zoveel bedrijven opgeheven
In de eerste zes maanden van 2022 zijn 76.000 bedrijven opgeheven. Dat aantal is nog nooit zo hoog geweest sinds het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) in 2007 is begonnen met het behouden van deze cijfers. Het zijn vooral zzp'ers die ermee stoppen.
Lees verder

Ajax liet cryptosponsor al na twee maanden vallen voor betere deal
De Amsterdamse voetbalclub Ajax kondigde vorig jaar juni groots aan dat het bedrijf zich voor drie seizoenen had verbonden aan cryptobedrijf Knaken als officiële cryptopartner. Een paar weken later ontbond Ajax deze overeenkomst echter eenzijdig om met concurrent Blox in zee te gaan.
Lees verder

Inflatie VS duikt onder Europees niveau
Terwijl in Nederland de inflatie in juli verder is gestegen, is dit cijfer in Amerika juist gedaald. In juli kwam het inflatiecijfer in de Verenigde Staten uit op 8,5 procent, terwijl dat een maand eerder nog 9,1 procent was. De gemiddelde inflatie in de EU is 8,6 procent, en dat ligt dus boven het Amerikaans gemiddelde. Volgens BNR's huiseconoom Han de Jong heeft dit vooral te maken met de kosten voor energie.
Lees verder

Omzet Fastned verdrievoudigd
Fastned, uitbater van laadstations voor elektrische auto's, heeft in de eerste helft van dit jaar bijna drie keer zoveel omzet behaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Die stijging is onder meer te danken aan de toenemende vraag naar laden, nu meer mensen in elektrische auto's rijden.
Lees verder

Vlaanderen op code rood voor natuurbranden: 'Verhoogde waakzaamheid in Nederland'
Vlaanderen zet zich schrap voor mogelijke natuurbranden vanwege de droogte en hitte. Vanaf donderdag geldt er code rood, wat de hoogst mogelijke risicocode is voor natuurbranden. De Belgische hulpdiensten zullen in een 'sterk verhoogde waakzaamheid' zijn en brandtorens worden 'zoveel mogelijk' bemand. Ook in Nederland moeten we ons zorgen maken, zegt Anton Slofstra, portefeuillehouder natuurbranden en brandweercommandant in Gelderland-Midden.
Lees verder

Anderhalf miljard euro winst voor Rabobank, ondanks pijn uit Rusland
Rabobank heeft een nettowinst van anderhalf miljard euro behaald in de eerste zes maanden van dit jaar. Daarmee heeft de bank de stabiele koers voortgezet. De gevolgen van het vertrek uit Rusland als gevolg van de oorlog in Oekraïne zijn goed merkbaar geweest, net als de problemen met de wereldwijde toeleveringsketens en het langetermijneffect van Covid-19.
Lees verder

'Advocaat Sanderink misbruikte rekening voor smaad'
De advocaat van Centric- en Strukton-eigenaar Gerard Sanderink staat onder de vuur. Raadsman Paul Acda zou via zijn derdengeldenrekening tienduizenden euro's hebben overgemaakt aan een stichting die Brigitte van Egten heeft zwartgemaakt. Van Egten, de ex van Sanderink, heeft daarom een tuchtklacht ingediend tegen de advocaat, zo meldt het FD. Het geld dat de advocaat overgemaakt heeft zou ook afkomstig zijn van Sanderink.
Lees verder

Oekraïne plaagt Russische toeristen op de Krim
Het Oekraïense ministerie van Defensie steekt in een video de draak met Russische toeristen op de Krim die in paniek raakten na de explosies op de luchtbasis Novofedorivka. 'Tijd om terug naar huis te gaan. De Krim hoort bij Oekraïne', zegt het ministerie in een video op Twitter.
Lees verder