Doorgaan naar hoofdcontent

Hongarije hakt hout om de energierekening betaalbaar te houden

Hongarije hakt hout om de energierekening betaalbaar te houden
Niet alleen in Nederland beginnen de problemen rondom energie zich op te stapelen, in heel Europa stijgen de prijzen. Hongarije heeft een originele oplossing: het vergemakkelijken van het zelf hakken van bomen voor brandhout, terwijl de export van dat brandhout is verboden.
Lees verder

Iets minder failliete bedrijven in juli
Het aantal failliet verklaarde bedrijven is in juli minder dan een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers die het CBS vanochtend heeft gepubliceerd. Binnen de sector bouwnijverheid vielen de meeste bedrijven om.
Lees verder

Verzoek openbaring huiszoekingsbevel Trump ligt bij rechter
Er wordt steeds meer bekend over de inval van de FBI bij het vakantieadres van oud-president Donald Trump, Mar-a-Lago. De Washington Post meldt dat er gezocht werd naar geheime documenten over kernwapens, terwijl de New York Times zegt dat Trump documenten over buitenlandse operaties in zijn bezit had. Verder ligt er een verzoek bij de rechter van de Amerikaanse minister van Justitie om het huiszoekingsbevel openbaar te maken.
Lees verder

Leveringstijd zonnepanelen en isolatie loopt steeds verder op
Terwijl de vraag naar zonnepanelen en isolatie sterk toeneemt, wordt de levering van deze producten steeds problematischer. Bij een kwart van de bedrijven die deze producten levert is de leveringstijd inmiddels opgelopen tot meer dan een half jaar. Dat blijkt uit een enquête van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).
Lees verder

Frans-Engelse 'oorlog' laait weer op: 2.000 euro boete voor Engelse visser
Sinds de Brexit liggen Frankrijk en Engeland continu met elkaar in de clinch omwille van de visserij. Gisteren diende er een rechtzaak, aangespannen door Frankrijk, tegen de kapitein van een Britse vissersboot die vorig jaar in Franse wateren zou hebben gevist. En dat pikten de Fransen natuurlijk niet.
Lees verder

IAEA: kerncentrale Zaporizja momenteel geen veiligheidsrisico
De Oekraïense kerncentrale in de zuidoostelijke regio Zaporizja vormt momenteel geen veiligheidsrisico, ondanks de voortdurende beschietingen van het complex. Dat stelt het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie (IAEA). De kerncentrale is de grootste in Europa, zelfs een van de grootste ter wereld, en staat sinds begin maart onder Russische controle.
Lees verder

Is Groninger gas dan toch de oplossing voor de gascrisis?
Nederland zit midden in een gascrisis en dat gaat met name voor komende winter problemen opleveren. Daarom wordt er nu al gekeken naar hoe gasreserves in Nederland geformuleerd moeten worden, zodat niemand in dikke truien binnen moet zitten en niet meer kan douchen. En dan valt tóch weer het oog op de Groningse gasbubbel.
Lees verder

Sterke eerste half jaar voor Volksbank
De Volksbank heeft een prima half jaar achter de rug. De totale omzet steeg met 11 procent naar ruim 460 miljoen euro en de nettowinst bleef nagenoeg gelijk op 95 miljoen euro. CEO Martijn Gribnau spreekt van 'verdere vooruitgang op de eerder ingezette strategie'.
Lees verder

Ontwikkelaar mixingservice cryptovaluta opgepakt voor witwassen
Een 29-jarige man is woensdag in Amsterdam opgepakt op verdenking van het verhullen van criminele geldstromen en het faciliteren van witwassen via de zogeheten mixingservice Tornado Cash. Zo'n onlinedienst mixt bijvoorbeeld bitcoin van meerdere cryptofondsen om zo de herkomst te verhullen.
Lees verder

Steeds meer noodpompen om water in Nederland te verdelen
Waterbeheerders plaatsen steeds meer noodpompen langs rivieren en kanalen om te zorgen voor voldoende, liefst stromend water in het achterland. Door de droogte, de lage rivierwaterstanden en de hoge temperaturen vallen steeds meer beken, plassen en sloten droog. De natuur en landbouwers hebben daar ernstig onder te lijden.
Lees verder

NS gaat opnieuw contactloos inchecken met betaalpas testen
NS gaat een proef doen om het reizen voor passagiers makkelijker te maken. Contactloos inchecken met een betaalpas moet de toekomst worden.
Lees verder

Economieminister Japan: meer kernenergie nodig
Japan heeft meer energie uit kerncentrales nodig om de energievoorziening voor de toekomst veilig te stellen. Dat heeft de nieuwe minister van Economische Zaken, Handel en Industrie Yasutoshi Nishimura gezegd. Volgens hem moeten daarom meer reactoren heropgestart worden.
Lees verder