maandag 8 augustus 2022

Export China hoger dan verwacht

Export China hoger dan verwacht
De export van China was in juli 18 procent hoger dan een jaar eerder, meldt de Chinese overheid op basis van douanecijfers. Het handelsoverschot van 's werelds op één na grootste economie kwam daardoor op recordhoogte.
Lees verder

Miljardeninvestering VS in klimaat stap dichterbij
Een enorme investering in de Amerikaanse economie om onder meer klimaatverandering tegen te gaan en de gevolgen van de inflatie te verminderen is weer een stap dichterbij. Alle vijftig Democratische senatoren hebben een wetsvoorstel hiervoor zaterdag - lokale tijd - goedgekeurd. De Senaat kan nu gaan debatteren over de investeringen van enkele honderden miljarden.
Lees verder

Hakenkruisvlag opgehangen aan een viaduct bij Stroe
Aan een viaduct bij Stroe is in de nacht van zaterdag op zondag een hakenkruisvlag opgehangen. Dat bevestigt een woordvoerster van de politie Oost-Nederland na berichtgeving van De Gelderlander. De politie heeft er nog niemand voor aangehouden, meldt de woordvoerster.
Lees verder

Egypte meldt mogelijke wapenstilstand in Gaza die zondagavond ingaat
Egyptische bemiddelaars die proberen in de Gazastrook een bestand te regelen, zeggen Israël bereid te hebben gevonden om zondagavond om 21:00 uur (Nederlandse tijd) de wapens neer te leggen. Maar ze wachten nog steeds op een antwoord van de Palestijnse kant in de Gazastrook. Een Palestijnse functionaris heeft echter laten weten dat er zondagavond een bestand van kracht wordt en hij sprak over 19.00 uur.
Lees verder

Luchtalarm in Israël na ingaan wapenstilstand Gaza
Zondagavond is het luchtalarm in het zuiden van Israël afgegaan, meldt het Israëlische leger. Dat gebeurde nadat de wapenstilstand die het land en de Palestijnse militante groep Islamistische Jihad eerder op de dag hadden afgesloten was ingegaan. 'Vooralsnog is het rustig'.
Lees verder

VN: afgelopen dagen meer dan 120 doden en gewonden in Afghanistan
De afgelopen dagen zijn er in Afghanistan meer dan 120 doden en gewonden gevallen, zeggen de Verenigde Naties. De organisatie roept de Taliban op meer veiligheid te bieden voor minderheden, zodat zij hun religieuze diensten kunnen houden zonder vrees te worden aangevallen.
Lees verder

Senaat VS keurt plannen goed voor klimaat, zorg en belastingen
De Amerikaanse Senaat heeft zondag het klimaat-, belasting- en gezondheidszorgplan van president Joe Biden goedgekeurd. Aan de goedkeuring gingen achttien maanden aan moeizame onderhandelingen vooraf.
Lees verder

Vakantiedrukte in Europa ongekend, 30 procent meer pechgevallen
Chaos op Schiphol en de zucht naar vakantie leiden ertoe dat deze zomervakantie op de Europese wegen de drukste ooit is. 'Dit is de drukste zomer op de Europese wegen ooit', zegt Arnoud Broekhuis van de ANWB Verkeerscentrale tegen het AD.
Lees verder

PostNL komt met cijfers, aandacht voor pakketbezorging
PostNL geeft later vanmorgen een kijk in de boeken en daarbij gaat de aandacht vooral uit naar de omzet uit pakketbezorging. Het post- en pakkettenbedrijf had in het eerste kwartaal al te maken met minder pakketvervoer omdat mensen na corona minder onlineshopten. Afgezien van het corona-effect stijgt het pakketvolume nog wel, zei topvrouw Herna Verhagen er toen bij.
Lees verder

Veel startende jongeren bij platformbedrijven
Het aantal jongeren dat zelfstandig werkt voor platformbedrijven is in een jaar tijd met bijna 30 procent gestegen. In totaal stonden in juli 9613 van deze ondernemers ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK). In juli vorig jaar waren dat er nog 7492, meldt de KVK.
Lees verder

Eerste kinderen toeslagenaffaire thuis
Twee kinderen van door de toeslagenaffaire gedupeerde ouders zijn inmiddels terug naar huis gegaan onder begeleiding van het Ondersteuningsteam, meldt de Volkskrant.
Lees verder

Kritiek op nieuwe, permanente 'coronawet'
Er is flinke kritiek op de permanente coronawet die de regering na de zomer wil invoeren. Onder meer een coalitie van burgemeesters en gemeenten vindt dat er vlak voor de zomer een wet in elkaar is gedraaid waar heel wat op af te dingen valt, bericht Trouw. Ook andere adviesraden en bijvoorbeeld de GGD uitten kritiek.
Lees verder