Doorgaan naar hoofdcontent

Europese dieselvoorraad historisch laag

Europese dieselvoorraad historisch laag
Noordwest-Europa gaat deze winter in met een historisch kleine voorraad diesel. Door de oorlog in Oekraïne is de aanvoer vanuit Rusland aan banden gelegd en worden bestaande voorraden aangesproken.
Lees verder

Waarom de energieprijzen in Nederland zo hoog zijn
Nederland had afgelopen maand de hoogste gasprijs van alle Europese landen. Nederlandse huishoudens betaalden in juli 283 euro per megawattuur (MWh) gas, ruim twee keer zoveel als het gemiddelde EU-huishouden. Daar zijn verschillende redenen voor.
Lees verder

FNV ziet Deliveroo de biezen pakken na juridische strijd
Bij de presentatie van de halfjaarcijfers kondigde Deliveroo aan te willen vertrekken uit Nederland, iets dat op scheve gezichten kan rekenen bij vakbond FNV. De vakbond voert al een tijdje een juridische strijd met de maaltijdbezorger om de contractuele situatie rond hun bezorgers.
Lees verder

ChristenUnie wil 'beruchte' stikstofkaart van tafel
Coalitiepartij ChristenUnie eist dat de zeer omstreden stikstofkaart de prullenbak in gaat. Samen met de VVD en het CDA levert de CU kritiek op de kaart en op de bemoeienis van het ministerie van Financiën rondom de stikstokkaart. Dat ministerie stelt geld beschikbaar voor de uitkoop van boeren. D66 lijkt ondertussen alleen te staan in de regeringscoalitie als het gaat om de stikstofcrisis. De partij vindt de kritiek van de andere regeringspartijen 'selectieve verontwaardiging'.
Lees verder

Inflatie VS minder hoog dan verwacht in juli
De inflatie in de Verenigde Staten is in juli minder hoog uitgevallen dan een maand eerder, met name doordat de brandstofprijzen daalden. Volgens de Amerikaanse overheid bedroeg de inflatie vorige maand 8,5 procent op jaarbasis, tegen 9,1 procent in juni, wat het hoogste niveau in ruim veertig jaar was. Het cijfer is van groot belang voor de Amerikaanse centrale bank, die bezig is de rente te verhogen om de hoge inflatie tegen te gaan.
Lees verder

Verbod op Russische kolen gaat in
Naar verwachting gaat vandaag het Europese importverbod op Russische kolen in. De sanctie zelf werd al in april aangekondigd, maar lidstaten kregen 120 dagen de tijd om hun lopende contracten af te bouwen en elders leveranties te regelen. En dat zou best wel eens effect kunnen hebben, zo denkt sanctierechtadvocaat Heleen over de Linden.
Lees verder

Wachttijden klantenservice drie keer zo groot
Het is de ergernis van menig Nederlander: in de wacht hangen bij een klantenservicelijn. En de ergernis blijft groeien, want de wachttijden zijn het afgelopen jaar twee tot drie keer zo groot geworden. Daarbij is het aantal wachtrijen tot wel 30 procent gegroeid in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van de Klantenservice Federatie, waarbij honderden organisaties zijn aangesloten.
Lees verder

Trump weigert vragen over fraude te beantwoorden
De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft geweigerd vragen te beantwoorden van procureur-generaal Letitia James over vermeende fraude door The Trump Organization. In een verklaring zegt Trump zich op zijn zwijgrecht te beroepen, omdat hij vindt dat het onderzoek politiek gemotiveerd is.
Lees verder

Duurzame en 'traditionele' boeren staan mijlenver uit elkaar
Als je de reacties na het eerste stikstofoverleg moet geloven, dan lijken de boeren totaal niet bereid om de stikstofplannen uit te voeren. Toch is dat niet helemaal zo. Caring Farmers zit als een van de weinige boerenorganisaties positief in het stikstofoverleg. Ze staan dan ook mijlenver weg van de standpunten van organisaties zoals LTO (die wel aan tafel zit) en de extremere groeperingen Agractie en Farmers Defense Force. Die organisaties vinden vooral gehoor bij Caroline van der Plas, leider van de BoerBurgerBeweging.
Lees verder

Een grote voetbalclub met nog grotere financiële problemen: FC Barcelona
Het geldt als een van de allergrootste voetbalclubs ter wereld, maar FC Barcelona heeft nog grotere financiële problemen. De club van Johan Cruijff, Frenkie de Jong en Memphis Depay heeft een torenhoge schuld, maar blijft doodleuk peperdure spelers aankopen. Spelers die naar alle waarschijnlijkheid geen seconde in het tenue van 'Barça' zullen spelen zoals het er nu uitziet.
Lees verder

Wake-up call-moment | Ali Niknam
Een gebeurtenis in het leven waardoor iemand het allemaal helemaal anders is gaan doen, een wake-up call-moment. Verschillende gasten vertellen over zo'n moment in hun persoonlijke leven of carrière. Vandaag is dat Ali Niknam, ceo van online bank Bunq.
Lees verder

Cryptokoorts in voetbal voorbij: projecten in zwaar weer
Cryptobedrijven hebben zich de laatste twee jaar ontwikkeld tot belangrijke sponsoren van het Nederlandse voetbal. Veel contracten werden dan ook (deels) uitbetaald in bitcoin. Maar door de cryptocrash lijkt de cryptokoorts (voorlopig) voorbij in de Eredivisie, zo blijkt uit een analyse van BNR bij Eredivisieclubs. Het laat zien hoe riskant het voor voetbalclubs kan zijn om in zee te gaan met cryptobedrijven en voor supporters om te investeren. Helemaal nu er nog amper toezicht is op de cryptowereld.
Lees verder