Doorgaan naar hoofdcontent

Economie Saoedi-Arabië groeit 12 procent dankzij hoge olieprijs

Economie Saoedi-Arabië groeit 12 procent dankzij hoge olieprijs
De economie van Saoedi-Arabië is in het tweede kwartaal op jaarbasis met bijna 12 procent gegroeid dankzij de hoge olieprijzen. Het land is een van 's werelds grootste olie-exporteurs en door de hoge olieprijzen vloeit er veel geld naar Saoedi-Arabië.
Lees verder

Piloten Lufthansa kunnen gaan staken voor hoger loon
De piloten van het Duitse Lufthansa kunnen gaan staken om zo de eisen voor een hoger loon kracht bij te zetten. Volgens pilotenvakbond VC hebben vrijwel alle piloten zondag bij een stemming voor een staking gestemd.
Lees verder

VluchtelingenWerk naar rechter om opvangcrisis
VluchtelingenWerk Nederland spant binnen drie weken een kort geding aan tegen het Rijk en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De organisatie wil daarmee naar eigen zeggen een oplossing voor de opvangcrisis afdwingen.
Lees verder

Vermogende klanten Rabobank zijn van negatieve rente af
Klanten van Rabobank hoeven vanaf maandag geen rente meer aan de bank te betalen als ze een tegoed hebben van meer dan 100.000 euro. Die beslissing van de bank hangt samen met het besluit van de Europese Centrale Bank (ECB) om de rente met 0,5 procentpunt te verhogen naar nul. Daardoor zijn banken niet langer geld kwijt als ze tegoeden bij de centrale bank stallen.
Lees verder

'Platschieten Mykolajiv mogelijk reactie op Oekraïens tegenoffensief'
De stad Mikolajiv in Zuid-Oekraïne is dit weekend zwaar beschoten door de Russen. Daarbij is onder andere de bekende Oekraïense graanhandelaar Oleksii Vadaturskyi om het leven gekomen. De burgemeester van de stad noemde de aanval op Mikolajiv de zwaarste ooit.
Lees verder

Liveblog | Woordvoerder Erdoğan: graandeal kan de weg vrijmaken voor vredesbesprekingen
De oorlog in Oekraïne woedt al 159 dagen en lijkt nog lang niet voorbij te zijn. Volg in dit liveblog de laatste updates over de situatie in Oekraïne en de gevolgen daarvan.
Lees verder

Graansilo's die Beiroet beschermden, storten gedeeltelijk in
In de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet is gisteren een deel van een graansilo-complex ingestort na een explosie. Er woedde al weken brand in de silo's, die door het vergaan van oud graan was ontstaan. Bij de instorting zijn geen slachtoffers gevallen.
Lees verder

Nieuwe Europese wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden van kracht
Vandaag treedt in heel Europa de nieuwe wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking. Deze nieuwe wet brengt ingrijpende gevolgen met zich mee, voor zowel werknemers als werkgevers gaat er het nodige veranderen op het gebied van transparantie rond contracten en arbeidsvoorwaarden.
Lees verder

Dreigend tekort binnenvaartschepen door Duitse kolen-vraag
Door de extra vraag naar Nederlandse binnenvaartschepen om kolen naar Duitse centrales te vervoeren, kan er mogelijk een tekort komen aan binnenvaartschepen op de Rijn. De Duitsers zetten vanwege de gastekorten namelijk vol in op steenkolen, en die kolen moeten van Nederland naar Duitsland vervoerd worden.
Lees verder

Onrust laait op bij grens Servië-Kosovo door kenteken-conflict
De regering van Kosovo stelt een omstreden nummerbord-beleid uit nadat spanningen op de grens met Servië zijn toegenomen. Servische Kosovaren hebben grensblokkades gebarricadeerd en er zouden schoten zijn gelost.
Lees verder

Zelenski maakt haast met evacuatie burgers uit zwaarbevochten regio Donetsk
De Oekraïense president Volodimir Zelenski roept burgers in een videoboodschap dringend op uit de regio Donetsk te vertrekken. 'Hoe meer mensen nu vertrekken, hoe minder mensen de Russen kunnen vermoorden', aldus Zelenski.
Lees verder

Gemeentebesturen druk bezig met de thema's wonen en energie
De nieuwe coalities van gemeenteraden zijn flink aan de slag met de woning- en energiecrisis, blijkt uit onderzoek van Berenschot. Het adviesbureau analyseerde 269 coalitieakkoorden van de gemeentes. Daar komt uit naar voren dat woorden als 'woning' en 'energie(armoede)' opvallend vaak worden gebruikt. Maar bij sommige van de plannen die onder deze thema's vallen, is wel wat gebrek aan concreetheid en haalbaarheid.
Lees verder