Doorgaan naar hoofdcontent

De risico's nemen toe voor de Nederlandse industrie

De risico's nemen toe voor de Nederlandse industrie
De Nederlandse inkoopmanagersindex over de maand juli ziet er niet goed uit. Dat maakt Nevi, het kennisnetwerk voor inkoop, contract- en supply management vanochtend bekend. De index daalde vorige maand naar 54,5 procent, de laagste waarde sinds november 2020.
Lees verder

Beleggers Triodos Bank moeten nog langer wachten op hun geld
Triodos Bank gaat toch geen certificaten van aandelen inkopen. Die actie kost te veel tijd, zegt de bank zelf. Beleggers in Triodos kunnen ondertussen al meer dan twee en half jaar niet bij hun geld.
Lees verder

Onduidelijkheid over bezoek Nancy Pelosi aan Taiwan
De voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi bezoekt de komende dagen met een parlementaire delegatie vier Aziatische landen. Op de reislijst staan de landen Singapore, Maleisië, Zuid-Korea en Japan. Maar Taiwan staat daar niet tussen. Terwijl eerder nog berichten circuleerden met dat Pelosi wel naar Taiwan zou gaan. Daarop kwam kritiek van onder andere de Amerikaanse president Joe Biden.
Lees verder

Luchtvaartsector vraagt kabinet om herinvestering opbrengsten vliegtaks
Een flink deel van de vliegtaks die het kabinet wil ophalen, moet naar de ontwikkeling van schonere brandstoffen voor de luchtvaart en naar een fonds voor omwonenden. Dat schrijven 33 bedrijven en organisaties uit de luchtvaartsector in een brief aan minister Kaag van Financiën.
Lees verder

Meerderheid FNV-leden wijst cao-voorstel NS af, mogelijk acties
Het nieuwe cao-voorstel van de NS kon op weinig steun rekenen bij de leden van FNV Spoor. Maar liefst 90 procent van de leden heeft tegen het voorstel gestemd, waardoor acties en stakingen aanstaande lijken te zijn. Wel wordt er nog vanuit de vakbond nagedacht over een ultimatum.
Lees verder

Boerenorganisaties in overleg om 'op een lijn te komen'
Een boerenoverleg is aanstaande. Woensdag gaan de boerenorganisaties opnieuw met elkaar om de tafel, aldus Farmers Defence Force (FDF)-voorzitter Mark van den Oever. Afgelopen week ontstond er onenigheid toen LTO Nederland toezegde een verkennend gesprek met het kabinet over het stikstofbeleid bij te wonen. Volgens Van den Oever sluiten alle boerenpartijen aan om samen 'op één lijn te komen', al is nog onbekend of Agractie daar bij kan zijn. LTO heeft wel bevestigd erbij te zijn.
Lees verder

Zomerlijst | Italië Podcast
Een van 's lands meest populaire vakantielanden: Italië. Maar wat maakt dat laarsvormige land nou zo vreselijk onweerstaanbaar? Donatello Piras, een in Nederland geboren Italiaan, en Eveline Rethmeier, journalist en oud Italië-correspondent gaan op zoek naar de ziel van Italië. Dit zijn de vijf beste afleveringen voor jou op een rij.
Lees verder

Zomerlijst | China Podcast
China is een intimiderend groot en complex land. Maar je kunt er niet om heen. Geopolitiek, militair, economisch en wetenschappelijk: China is overal en wordt steeds belangrijker. In de China Podcast zocht eerst Mark Beekhuis en vanaf 2020 Li'ao Wang met gasten uit hoe het land werkt. Dit zijn de beste vijf afleveringen om tijdens jouw vakantie China beter te leren begrijpen. Of je nou naar China op vakantie gaat, of er vanaf een strandbedje op Ameland meer over wil leren.
Lees verder

Zomerlijst | Cryptocast
De Cryptocast reist niet alleen af naar naar El Salvador, maar neemt je deze zomer ook mee naar vergezichten over de toekomst van de bitcoin en de effecten van inflatie.
Lees verder

Zomerlijst | De Technoloog
Of je nou in een ver zonnig oord bent of een geniet vanuit Casa Balconica, in de Technoloog leer over innovatie van eigen bodem. Prachtigluistervoer over waar een klein land groot in kan zijn.
Lees verder

Zomerlijst | Perestrojkast
Terwijl voor velen van ons met het aanbreken van de zomer, een welverdiende vakantie begint waar onze enige zorgen de brandstofprijs en de rijen op Schiphol zijn, woekert de oorlog tussen Oekraïne en Rusland voort. Voor de nodige nuance maar vooral de beste achtergronden, hier een zorgvuldig geselecteerde lijst van afleveringen van de Perestrojkast.
Lees verder

Zomerlijst | De Klantenpodcast
Dé podcast over eigentijdse klantgerichtheid met elke aflevering praktische tips, verfrissende inzichten en praktijkvoorbeelden die je helpen om de verwachtingen van jouw klanten te overtreffen. Een onmisbaar stukje amusante informatie om goed geïnformeerd terug te keren van de vakantie.
Lees verder