Doorgaan naar hoofdcontent

China woedend na bezoek Amerikaanse congresleden

China woedend na bezoek Amerikaanse congresleden
China heeft wéér militaire oefeningen uitgevoerd rondom Taiwan. Die komen als reactie op een bezoek van Amerikaanse congresleden aan het eiland, nadat Nancy Pelosi er twee weken geleden er ook al was. De Chinese regering is woedend, zo stelt China-kenner en maker van BNR's China-podcast John-Boy Vossen.
Lees verder

Remkes: gesprek met natuurorganisaties zinvol
Het gesprek met natuurorganisaties over het stikstofbeleid vandaag was 'een zinvolle exercitie'. Dat zei bemiddelaar Johan Remkes na afloop van het overleg, waar namens het kabinet ook stikstofminister Christianne van der Wal en klimaatminister Rob Jetten bij aanwezig waren. Milieuorganisaties zijn tevreden over het gesprek. 'Er wordt niet geschaafd aan de doelstellingen'.
Lees verder

Droogte zorgt voor stijging in gasprijs: 215 euro per megawattuur
De gasprijs staat op dit moment bijna op 215 euro per megawattuur, het hoogste punt van het jaar. Dat is zelfs hoger dan de piek van begin maart, toen Rusland Oekraïne binnenviel. De oorzaak van de verdere stijging? De alsmaar aanhoudende droogte.
Lees verder

Zorgminister Kuipers hoopt coronapil snel beschikbaar te hebben
Zorgminister Ernst Kuipers hoopt de 'coronapil' Paxlovid van farmaceut Pfizer op korte termijn beschikbaar te hebben. De onderhandelingen tussen het ministerie van Volksgezondheid (VWS) en Pfizer zijn in de 'afrondende fase' laat een woordvoerder van het ministerie weten.
Lees verder

Oliebedrijven onder druk op Wall Street na daling olieprijzen
De Amerikaanse olieproducenten stonden maandag onder druk op Wall Street. ExxonMobil, Chevron, Marathon Oil en Occidental Petroleum zakten tot meer dan 4 procent door een flinke daling van de olieprijzen die volgden op tegenvallende economische cijfers uit China. Beleggers vrezen daardoor dat China minder olie zal afnemen. Ook maakte het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco bij de publicatie van zijn resultaten bekend klaar te staan om de productie te verhogen indien het Saudische regime daar om vraagt.
Lees verder

Onderzoek: kwart bedrijfs- en overheidsgebouwen niet zuinig
Van alle bedrijfs- en overheidsgebouwen in Nederland is mogelijk een kwart niet energiezuinig. Slecht een klein deel van de gebouwen in Nederland heeft op dit moment een energielabel, maar onderzoekers van Taskforce Label A bedachten een methode om toch iets over het verbruik te kunnen zeggen. Zij schatten dat zon 115.000 van de circa 480.000 zogeheten utiliteitsgebouwen slechter scoren dan energielabel C, de ondergrens voor gebouwen die als energiezuinig gelden.
Lees verder

Wake-up call-moment | Corné van Zeijl
Een gebeurtenis in het leven waardoor iemand het allemaal helemaal anders is gaan doen, een wake-up call-moment. Verschillende gasten vertellen over zo'n moment in hun persoonlijke leven of carrière. Vandaag is dat Corné van Zeijl, analist en strateeg bij vermogensbeheerder Actiam.
Lees verder

Miljoenen aan investeringen voor kernenergiebedrijf Bill Gates
Het door Bill Gates opgerichte TerraPower heeft 750 miljoen dollar (omgerekend ruim 736 miljoen euro) aan investeringen opgehaald voor de ontwikkeling van kleinschalige kernreactoren. Die moeten een goedkoper alternatief zijn voor dure conventionele reactoren.
Lees verder

Ook staking haven Liverpool, extra verstoring scheepvaart dreigt
Ook de havenwerkers in Liverpool gaan binnenkort staken. Daarmee dreigt de scheepvaart rond het Verenigde Koninkrijk nog meer verstoord te raken, want er staat later deze maand ook al een grote staking op de agenda in Felixstowe, de grootste containerhaven van het land.
Lees verder

Londen Heathrow verlengt reizigerslimiet ook tot eind oktober
In navolging van Schiphol verlengt de Londense luchthaven Heathrow de dagelijkse limiet voor het aantal vertrekkende passagiers tot eind oktober. Daarmee wil het vliegveld het langdurig tekort aan personeel opvangen.
Lees verder

Liveblog | VN kan missie kerncentrale begeleiden
Het is dag 174 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict en alle gevolgen ervan.
Lees verder

Inflatie zorgt voor omzetstijging bij winkels, ondanks minder verkopen
Winkels hebben in het tweede kwartaal minder verkocht dan in dezelfde periode een jaar geleden. Door doorgevoerde prijsverhogingen leverden de verkochte producten wel meer op, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees verder