Doorgaan naar hoofdcontent

Biden: leider al-Qaida gedood bij aanval VS in Afghanistan

Biden: leider al-Qaida gedood bij aanval VS in Afghanistan
De Verenigde Staten hebben in het weekend de leider van al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, gedood bij een 'terrorismebestrijdingsoperatie' in Afghanistan. De Amerikaanse president Joe Biden bevestigde maandag via een persconferentie de informatie daarover die eerder op de dag al was uitgelekt.
Lees verder

Liveblog | Zelenski: te vroeg om te juichen over graanschepen
De oorlog in Oekraïne woedt al 160 dagen en lijkt nog lang niet voorbij te zijn. Volg in dit liveblog de laatste updates over de situatie in Oekraïne en de gevolgen daarvan.
Lees verder

Digitalisering HR-processen minder prioriteit voor bedrijven
De urgentie om te digitaliseren in HR-processen lijkt af te nemen bij bedrijven. De verwachting is dat deze behoefte het komende jaar alleen maar verder afneemt. Dat blijkt uit het jaarlijkse HR-Trendonderzoek van adviesbureau Berenschot, Performa en AFAS Software.
Lees verder

Russische leger kampt met logistieke problemen in Cherson
Het Russische leger verplaatst grote aantallen troepen naar het zuiden van Oekraïne om te vechten in reeds bezette gebieden en de Krim. Dat meldt het Oekraïense leger. Ook zouden de Oekraïense troepen al meer dan veertig dorpen hebben heroverd op de Russen.
Lees verder

Zonder Westerse steun kan Oekraïne zich nauwelijks meer redden
Het Westen blijft Oekraïne steunen in de verdediging tegen de Russische invasie. De Verenigde Staten leveren meer raketsystemen en de Europese Unie stort opnieuw 500 miljoen euro. 'Oekraïne drijft helemaal op Westerse wapens en steunt nu ook op het Westen voor het in stand houden van de begroting', zegt buitenlandcommentator Bernard Hammelburg.
Lees verder

De beste podcasts voor de vakantie van BNR
Of je nou intercontinentaal business class vliegt, twintig uur zit opgevouwen in de bus naar Torremolinos of een plekje op zoekt in ons eigen land: BNR heeft de mooiste podcasts op een rij gezet om jouw reis aangenamer te maken. Zo fleur je de reis naar je bestemming op met het beste dat BNR te bieden heeft.
Lees verder

Groen licht voor GP Zandvoort na voorlopig behoud natuurvergunning
De natuurvergunning voor Circuit Park Zandvoort wordt voorlopig niet geschorst. Dat heeft een rechter van de Raad van State vandaag besloten. Het circuit behoudt zijn vergunning in ieder geval tot de definitieve uitspraak in september 2023. En daarmee lijkt de Grand Prix van Zandvoort groen licht te krijgen voor september. De definitieve uitspraak over de natuurvergunning volgt in 2023.
Lees verder

Sterk tweede kwartaal voor chemiebedrijf DSM
De omzet van chemiebedrijf DSM is boven verwachting gegroeid. Dat blijkt uit de laatste kwartaalcijfers die vandaag zijn gepubliceerd. De omzet groeide het afgelopen half jaar met 17 procent tot ruim 4 miljard euro en overtrof daarmee de verwachting van analisten. De nettowinst groeide met 14 procent tot 335 miljoen euro.
Lees verder

Schiphol houdt tot november vast aan maximumaantal reizigers
Ook in de maanden september en oktober geldt er een maximumaantal reizigers op Schiphol, heeft de luchthaven bekendgemaakt. In september kunnen er maximaal 67.500 reizigers per dag lokaal vertrekken. In oktober gaat het om 69.500 reizigers. Vooral in de herfstvakantie moeten er maatregelen worden genomen. Op basis van de nu verkochte tickets worden in die weken gemiddeld 3500 reizigers per dag teveel verwacht.
Lees verder

Rutte langstzittende premier: 'We mogen de handen dichtknijpen met hem aan het roer'
Premier Mark Rutte is vandaag de langstzittende premier van Nederland. Maar liefst 4310 dagen zit hij in het Torentje, één dag langer dan Ruud Lubbers tussen 1982 en 1994. Over Ruttes premierschap zijn de meningen behoorlijk verdeeld.
Lees verder

Maatschappijen: miljoenen schade door extra beperkingen Schiphol
De extra beperkingen op Schiphol in september en oktober zorgen waarschijnlijk voor miljoenen euro's extra schade voor luchtvaartmaatschappijen. Dat bedrag komt bovenop alle schade waar de branche deze zomer al mee te maken heeft, voorziet voorzitter Marnix Fruitema van BARIN, de belangenvereniging van in Nederland actieve luchtvaartmaatschappijen.
Lees verder

36 procent minder hypotheekaanvragen in 2022
Het aantal hypotheekaanvragen bereikte in het eerste kwartaal nog een recordhoogte, maar sindsdien is er een flinke daling ingezet. Volgens cijfers van het Hypotheken Data Netwerk werden er in juli 36% minder hypotheken aangevraagd dan in dezelfde maand vorig jaar. Waar zit dat hem in?
Lees verder