Doorgaan naar hoofdcontent

Wetsvoorstel excessief lenen legt leningen van eigen bv aan banden

De Zaak
Wetsvoorstel excessief lenen legt leningen van eigen bv aan banden

Voor directeur-grootaandeelhouders is het nu nog mogelijk is om geld te lenen uit de eigen bv of nv zonder daar direct belasting over te betalen. Vanaf 2023 roept de regering dat een halt toe met het wetsvoorstel excessief lenen. In dit artikel leggen we uit wat de nieuwe wet inhoudt en wat de gevolgen zijn voor mensen met een aanmerkelijk belang.

The post Wetsvoorstel excessief lenen legt leningen van eigen bv aan banden appeared first on De Zaak.

Lees verder

Urencriterium 2022

Het urencriterium is van belang om bij de aangifte inkomstenbelasting voor fiscale voordelen - zoals aftrekposten - in aanmerking te komen. Je moet bijvoorbeeld minimaal 1.225 uur aan je bedrijf hebben besteed. Lees hier wat het is, voor wie het urencriterium geldt, wat de voorwaarden zijn en wat er veranderd is in 2022.

The post Urencriterium 2022 appeared first on De Zaak.

Lees verder

Hoe bereken je de overdrachtsbelasting in 2022?

Op 1 januari 2021 zijn de tarieven van de overdrachtsbelasting aangepast. En ook in 2023 staan wijzigingen gepland wat betreft deze vorm van heffing. Wat zijn de huidige tarieven? Waar moet je rekening mee houden als je een (bedrijfs)pand wilt kopen? Kun je vrijstelling krijgen? En wat gaat er veranderen? We zetten de hoofdpunten op een rij.

The post Hoe bereken je de overdrachtsbelasting in 2022? appeared first on De Zaak.

Lees verder

Bedrijfsruimte te huur? In 6 stappen naar de perfecte plek voor jouw zaak

Waar let u op bij de keuze voor een bedrijfs- of kantoorruimte? Kleine
ondernemers zijn over het algemeen gebaat bij het huren van een ruimte,
voorzien van alle gemakken. Maar waaraan moet zo"n locatie voldoen en waar kunt
u zelf in investeren? Een checklist voor een weloverwogen keuze wanneer u gaat
huren.

The post Bedrijfsruimte te huur? In 6 stappen naar de perfecte plek voor jouw zaak appeared first on De Zaak.

Lees verder

Voorbeeld factuur zzp

Veel zzp'ers houden zelf hun administratie bij. Dat betekent dat je na geleverde goederen of diensten een factuur moeten sturen aan klanten of opdrachtgevers. Een factuur moet voldoen aan Nederlandse wetgeving en eisen van de Belastingdienst. De vraag is: wat zet je allemaal op een factuur en hoe stel je hem op? In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je een professionele factuur maakt waarmee je snel wordt betaald.

The post Voorbeeld factuur zzp  appeared first on De Zaak.

Lees verder

Vast pensioen en variabel pensioen. Wat is het verschil?

IN SAMENWERKING MET NATIONALE-NEDERLANDEN - De verwachting is dat op 1 januari 2023 nieuwe regels voor pensioen ingaan. Belangrijk onderdeel hiervan is dat er meer ruimte komt voor persoonlijke invulling. Nu al kunnen werknemers met een pensioen op basis van beleggen kiezen voor een vaste pensioenuitkering of een variabele pensioen uitkering. Wat houdt dat in? Waarin verschillen een vaste en een variabele uitkering van elkaar? En wat is jouw rol als werkgever bij de pensioenkeuze van je werknemers? Je lees het in het onderstaande artikel.

The post Vast pensioen en variabel pensioen. Wat is het verschil? appeared first on De Zaak.

Lees verder