Doorgaan naar hoofdcontent

Twitter schiet fors in het rood, toch meer advertenties verkocht

EMERCE
Twitter schiet fors in het rood, toch meer advertenties verkocht
Twitter merkt de gevolgen van de haperende economie en het gevecht met Elon Musk. De omzet over het tweede kwartaal daalde op jaarbasis met 1 procent naar 1,18 miljard dollar. Er was een nettoverlies van 270 miljoen en een operationeel verlies van 344 miljoen, deels veroorzaakt door hogere uitgaven. Alleen al 33 miljoen dollar moest worden gereserveerd voor de overnameplannen van Musk.
Lees verder

Russische zoekmachines moeten gebruikers Wikipedia waarschuwen
Russische zoekmachines zullen Wikipedia-gebruikers moeten informeren dat de online encyclopedie 'nepnieuws' verspreidt over de invasie van Oekraïne, zo heeft de mediatoezichthouder Rozkomnadoz bepaald.
Lees verder

Infographic: ruim 60% van de Nederlanders mijdt sociale media op vakantie
Verslaafd aan de smartphone? Uit onderzoek van Interhome blijkt dat de Nederlander op vakantie zo min mogelijk op zijn of haar mobiele telefoon wil zitten. En het blijft niet bij goede voornemens. Ruim 60 procent geeft aan tijdens vakantie minder online actief te zijn.
Lees verder

Wouter Koch (Wunderkind): 'Traditionele performancemarketing staat onder druk'
Sinds februari is het Amerikaanse Wunderkind neergestreken in Amsterdam en wil het Nederlandse online retailers bedienen in het cookieloze tijdperk. "Zonder identificatie geen personalisatie", aldus Country manager Wouter Koch.
Lees verder

Schuld TOM bedraagt 60 miljoen euro
De totale schuld van de failliete webwinkel TOM bedraagt zo'n 60 miljoen euro. Curator Ralf van der Pas van het kantoor Taylor Wessing zet meteen 240 werknemers op straat om zo een doorstart te kunnen bewerkstelligen.
Lees verder

Ethereum krijgt nieuwe gedaante
De datum is 19 september, de operatie heet The Merge. Op die dag krijgt Ethereum, het belangrijkste cryptonetwerk na Bitcoin, een andere gedaante.
Lees verder

Onrust bij online broker BinckBank
BinckBank is verwikkeld in een reeks van nieuwe problemen, meldt het FD maandag. Zowel de Nederlandse beurstoezichthouder AFM als de Franse tegenhanger AMF zijn bezig met onderzoek.
Lees verder

Tech beleggers zetten zich schrap voor slecht nieuws
Het wordt een spannende week waarin grote techreuzen als Alphabet (Google), Meta (Facebook), Apple, Amazon en Microsoft hun boeken over het afgelopen kwartaal gaan openen. Beleggers houden alvast rekening met slecht nieuws. Een deel van deze bedrijven kwam de afgelopen weken immers al met verkapte waarschuwingen, zoals een stop op de werving van nieuw personeel.
Lees verder

Online fraude in Nederland al 21 miljoen euro
De Fraudehelpdesk heeft in de eerste helft van dit jaar 18.738 meldingen ontvangen van online fraude. Dat blijkt uit cijfers die door NU.nl zijn opgevraagd.
Lees verder