Doorgaan naar hoofdcontent

Tegenvallende resultaten Meta door verzwakkende advertentiemarkt

Tegenvallende resultaten Meta door verzwakkende advertentiemarkt
De omzet van Meta, het moederbedrijf van Facebook, Whatsapp en Instagram, is in het tweede kwartaal voor het eerst gedaald. Tegelijkertijd stegen de kosten van het bedrijf met ruim 20 procent, wat zorgde voor een flink lagere winst.
Lees verder

Liveblog | Snelweg A1 vrijgegeven, gedumpte bergen afval zijn opgeruimd
Door acties op en rond de A7 in Groningen, Friesland en Noord-Holland zijn in de nacht van woensdag op donderdag meerdere wegen afgesloten. Tussen Groningen en Drachten vonden door afvaldumping zeker twee ongelukken met meerdere voertuigen plaats. Daarbij raakte niemand gewond. Nabij Medemblik in de provincie Noord-Holland zijn hooibalen in de fik gezet. Rijkswaterstaat heeft de weg daar afgezet op last van de brandweer.
Lees verder

39 miljoen minder resultaat voor netbeheerder Stedin
De effecten van de hoge energieprijzen klinken door in de halfjaarcijfers van netbeheerder Stedin. Het bedrijfsresultaat van de netbeheerder viel dit halfjaar met 39 miljoen euro lager uit dan verwacht. En dat heeft meerdere redenen volgens financieel directeur Danny Benima.
Lees verder

Der Spiegel: geheim rapport bewijst dat Frontex pushbacks verzweeg
De Europese grens- en kustwacht Frontex was volledig op de hoogte van systematische pushbacks van bootmigranten door de Griekse kustwacht, maar keek de andere kant op en loog over het ongeoorloofde optreden voor het Europees Parlement. Dat schrijft Der Spiegel, dat het geheime onderzoeksrapport van het Europees bureau voor fraudebestrijding (OLAF) over de kwestie in handen heeft.
Lees verder

Britse veiligheidsadviseur waarschuwt voor toenemend risico op kernoorlog
Het risico op een nucleaire confrontatie met Rusland of China neemt toe. Dit heeft de Britse nationale veiligheidsadviseur Stephen Lovegrove gezegd in zijn toespraak in het Center for Strategic and International Studies in Washington DC. Volgens Lovegrove zijn de communicatiekanalen achter de schermen, die tijdens de Koude Oorlog nucleaire escalatie voorkwamen, verbroken.
Lees verder

Rusland boekt vooruitgang ondanks zware verliezen
Na weken van bijna-stilstand hebben de Russen weer een strategisch punt veroverd: een Oekraïense kolencentrale in de buurt van Donetsk. Ondertussen melden de Amerikanen dat er aan Russische zijde 'vermoeiing' is ingetreden en dat er zo'n 75.000 Russische soldaten bij het conflict zijn uitgeschakeld.
Lees verder

'Rentestijging bedreigt dure nieuwbouw'
Het is niet ondenkbaar dat bouwbedrijven in de problemen gaan komen door de stijgende hypotheekrente. Dat zegt topman Peter Hutten van bouwbedrijf Van Wijnen in BNR's Zakendoen. Volgens Hutten, wiens bedrijf modulaire prefabwoningen maakt, bestaat de kans dat bouwers met hun te dure nieuwbouw blijven zitten.
Lees verder

Oekraïne bereidt strijd Cherson voor
Er hangt veel af van de komende strijd rond de zuid-Oekraïense stad Cherson. Dat zegt Oost-Europa-correspondent Floris Akkerman die in het gebied verblijft. Volgens Akkerman concentreert de strijd zich rond de brug over de Dnipro. 'De brug is essentieel, die brug moet je wel uitschakelen als je Cherson wil innemen. Daar gaat veel militair verkeer overheen'.
Lees verder

Rijkswaterstaat blijft puin ruimen
Ook op donderdag hebben protesterende boeren voor blokkades, troep en brandende hooibalen op én langs de snelwegen gezorgd. En de bedrijven die alle troep op moeten ruimen, kunnen hun werkzaamheden vanwege bedreigingen niet uitvoeren.
Lees verder

Ook Agractie lijkt bereid tot gesprekken met Remkes: 'Kijken waar gesprek toe leidt'
Naast land- en tuinbouwvereniging LTO lijkt ook boerenorganisatie Agractie het gesprek aan te willen gaan met stikstofbemiddelaar Johan Remkes. Eerder hielden de organisaties de boot nog af omdat het geen gesprek 'zonder taboes' zou worden, maar volgens de LTO ging die eis eerder vandaag toch van tafel na een telefonisch gesprek met premier Mark Rutte. Alleen Farmers Defence Force weigert nog aan te schuiven.
Lees verder

Consumentenvertrouwen eurozone bereikt nieuw dieptepunt
Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in juli gedaald naar het laagste niveau ooit. Dat meldt de Europese Commissie. De oorzaken laten zich raden: hoge inflatie die leidt tot minder koopkracht van huishoudens, de zorgen over een economische recessie en de Russische gaslevering. 'Er is eigenlijk geen licht aan het eind van de tunnel', zegt BNR's huiseconoom Han de Jong.
Lees verder

Een recessie is op komst, maar niet volgens de Amerikanen
De Amerikaanse economie is voor het tweede kwartaal op rij gekrompen, en dus lijkt het dat een recessie niet meer af te wenden is. Volgens Europese standaarden danwel, want de Amerikanen kijken er net iets anders naar.
Lees verder