zaterdag 30 juli 2022

Rusland beboet WhatsApp, Snapchat, Tinder voor schendingen gegevenswetgeving

EMERCE
Rusland beboet WhatsApp, Snapchat, Tinder voor schendingen gegevenswetgeving
Rusland blijft boetes uitdelen aan westerse techreuzen . WhatsApp, Snapchat en Tinder werden donderdag beboet omdat ze weigerden de persoonlijke gegevens van Russische gebruikers in het land op te slaan.
Lees verder

'Jack Ma geeft controle Ant Group op'
De Chinese miljardair-techbaas Jack Ma zou van plan zijn om de controle over Ant Group, de fintech-grootmacht die nauw verbonden is met Alibaba, op te geven, zo meldt The Wall Street Journal.
Lees verder

Google introduceert voor Nederlandse uitgevers nieuwe tool
Google introduceert voor Nederlandse uitgevers een nieuwe tool Extended News Preview (EPN), waarmee het voor uitgevers eenvoudiger wordt om te bepalen welk nieuws Google indexeert.
Lees verder

Vattenfall start 'slim laden'-pilot
Vattenfall wil windmolens en elektrische auto's met elkaar laten communiceren over het windenergieaanbod en de oplaadbehoefte om zo netcongestie te helpen voorkomen.
Lees verder

Uitlening e-books en luisterboeken gedaald
Het aantal uitleningen van e-books bij bibliotheken daalde ondanks een groter aanbod met 4 procent. In 2021 werden luisterboeken vergeleken met een jaar eerder 25 procent minder vaak gedownload, zo blijkt uit onderzoek van het CBS en de KB, nationale bibliotheek.
Lees verder

TikTok wil muziekmarkt betreden
TikTok is van plan om de muziekmarkt te betreden. Dat is af te leiden uit een aanvraag die het bedrijf in de VS heeft ingediend voor de handelsnaam Tik Tok Music.
Lees verder

Infographic: AI-modellen worden vaker ingezet
Binnen de data-driven marketingsector worden modellen steeds geavanceerder. Dat blijkt uit de DDMA AI Maturity Test 2022. Van de organisaties die AI inzetten geeft maar liefst 92 procent van de participanten aan meer gebruik te maken van geavanceerde machine-learning-technieken. 86 procent van deze organisaties heeft zelfs een infrastructuur volledig [ED4] toegewijd aan AI-modellen en toepassingen. Bovendien wordt AI over de gehele linie meer toegepast. 27 procent geeft aan meerdere cruciale AI-toepassingen live te hebben staan ten opzichte van 10% van vorig jaar.
Lees verder

Hands-on: tado slimme aircobediening
Dat ik in de zomer nog een artikel zou schrijven over tado, het slimme thermostaatsysteem, dat had ik ook niet verwacht. Hoewel dit eigenlijk best een mooi moment is om je verwarming goed onder handen te nemen. Vooral omdat je met hetzelfde systeem ook je airco en warmtepompsysteem kunt bedienen.
Lees verder

Jorn Eiting van Liempt (Seenons): 'Grondstofschaarste vergroot onze meerwaarde'
In 2050 wil Europa een volledig circulaire economie hebben en technologie kan daarbij helpen. Het Nederlandse Seenons bouwde een platform om afvalstromen en producenten te koppelen. "Er valt veel inefficiƫntie weg te nemen", aldus medeoprichter en CCO Jorn Eiting van Liempt.
Lees verder