Doorgaan naar hoofdcontent

Onwil of onmacht? Biden krijgt geen extra olie van Saoedi-Arabië

Onwil of onmacht? Biden krijgt geen extra olie van Saoedi-Arabië
In een poging om de olieprijzen naar beneden te krijgen, reisde de Amerikaanse president Joe Biden deze week af naar Saoedi-Arabië om kroonprins Mohammed bin Salman om een hogere olieproductie te vragen, maar hij kreeg daarbij nul op het rekest. Simpelweg niet mogelijk, zo was de conclusie. Maar is dat wel zo?
Lees verder

Moordenaar van Shinzo Abe wordt psychiatrisch onderzocht
De moordenaar van de Japanse ex-premier Shinzo Abe zal een uitgebreid psychiatrisch onderzoek ondergaan. Dat onderzoek duurt tot 29 november, stelt het Japanse persbureau Nikkei. Het zal bepalen of verdachte Tetsuya Yamagami al dan niet in staat van beschuldiging wordt gesteld voor de schietpartij.
Lees verder

Meldpunt voor bedreigde wetenschapper in de maak
Minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wil meer doen om bedreigde wetenschappers te beschermen. Koepelorganisatie Universiteiten van Nederland (UNL) werkt volgens hem aan een informatie- en meldpunt waar wetenschappers terechtkunnen, zoals dat ook al bestaat voor journalisten.
Lees verder

Vakantieverkeer veroorzaakt files op Europese wegen
Mensen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming moeten op een aantal wegen in het buitenland rekening houden met files. Zo is het in Frankrijk onder meer druk op de A7, de Autoroute du Soleil. In zuidelijke richting bij Valence staat er 17 kilometer file en is de vertraging een uur, meldt de ANWB.
Lees verder

Eerste tractoren en trucks op de Dam voor protestactie
Op de Dam in Amsterdam staan zaterdagochtend acht tractoren en negen vrachtwagens klaar voor een protestactie later op de dag. Met de 'wereldwijde actie' wil actiegroep Nederland in Verzet aandacht vragen voor boeren, vissers en truckers.
Lees verder

Regenboogvlag voor het eerst gehesen boven Duitse Bondsdag
Boven de Duitse Bondsdag wappert zaterdag voor het eerst de regenboogvlag, het symbool van de lhbti-gemeenschap. De vlag werd in de ochtend gehesen in aanloop naar de jaarlijkse Pride Parade in Berlijn, die later op de dag plaatsvindt en waarbij honderdduizenden mensen worden verwacht.
Lees verder

Liveblog | Zware gevechten in Cherson, Russische raketten bombarderen militair vliegveld
De oorlog in Oekraïne woedt al 150 dagen en lijkt nog lang niet voorbij te zijn. Volg in dit liveblog de laatste updates over de situatie in Oekraïne en de gevolgen daarvan.
Lees verder

Duitse industrie moet van toezichthouder meer gas besparen
De Duitse industrie moet zich sterker inspannen om het gasverbruik te minderen. Alleen op die manier voorkomen ze dat delen van de samenleving helemaal zonder gas komen te zitten, waarschuwt de hoogste baas van het Bundesnetzagentur. Die organisatie houdt toezicht op het Duitse netwerk van gaspijpleidingen.
Lees verder

Tata Steel dreigt met sluiten staalfabriek in Verenigd Koninkrijk
Het Indiase staalconcern Tata Steel sluit mogelijk zijn fabriek in Port Talbot, de grootste staalfabriek van het Verenigd Koninkrijk. Tata heeft al langer gezegd dat overheidssteun nodig is om het hoogovencomplex open te houden en wil 1,5 miljard pond aan steun om te vergroenen.
Lees verder

Duizenden inwoners van Californië geëvacueerd om bosbrand
De autoriteiten in de Amerikaanse staat Californië hebben duizenden mensen bevolen om te evacueren vanwege een grote bosbrand nabij het natuurpark Yosemite, melden Amerikaanse media. De brand brak vrijdagmiddag (lokale tijd) uit en heeft zich verspreid tot een gebied van ruim 2500 hectare.
Lees verder

Zuiden van Iran opgeschrikt door aardbevingen en overstromingen: 22 doden
Iran is zaterdag opnieuw opgeschrikt door twee forse aardbevingen. De eerste had volgens de nationale media een kracht van 5.7, de volgende even later was nog iets zwaarder, 5.8. Het Europees-Mediterraan seismologisch instituut hield het op een magnitude van 5.5. De aardschokken waren in de provincie Hormozgan, in het zuiden van het land. Een nabijgelegen provincie werd bovendien getroffen door overstromingen.
Lees verder

Liveblog | Zelenski: raketaanval op Odessa is 'Russische barbaarsheid'; 50.000 vrouwen dienen in Oekraïens leger
De oorlog in Oekraïne woedt al 151 dagen en lijkt nog lang niet voorbij te zijn. Volg in dit liveblog de laatste updates over de situatie in Oekraïne en de gevolgen daarvan.
Lees verder