vrijdag 29 juli 2022

Omzet en winst Apple verrassen Wall Street

EMERCE
Omzet en winst Apple verrassen Wall Street
De resultaten van Apple over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar vallen mee. De kwartaalomzet steeg licht naar 83 miljard dollar en de winst ging naar 19,4 miljard. Zoals elk kwartaal was bijna de helft daarvan gerelateerd aan iPhone verkopen: 40,6 miljard versus 39,5 een jaar eerder.
Lees verder

Minder afhakers bij VodafoneZiggo
VodafoneZiggo ziet de resultaten weer wat verbeteren als gevolg van aanhoudende promotionele activiteiten, zo blijkt uit voorlopige cijfers die aandeelhouder Global Liberty vanavond publiceerde. Er liepen minder klanten weg.
Lees verder

Wekelijkse aantal cyberaanvallen in Nederland gestegen met 40 procent
In het tweede kwartaal van 2022 nam het gemiddelde aantal wekelijkse cyberaanvallen wereldwijd toe met 32 procent, vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Hiermee werd een piek bereikt van gemiddeld 1200 wekelijkse aanvallen per organisatie. In Nederland werd een toename gemeten van 40 procent. Dat blijkt uit onderzoek van beveiliger Check Point.
Lees verder

Online in juni 6,5 procent minder omgezet
De online omzet was in juni 6,5 procent lager dan in juni 2021. Webwinkels hebben 7,1 procent minder omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), kromp met 5,9 procent.
Lees verder

Goed kwartaal voor Proximus, met verlies tv-klanten
Het tweede kwartaal leverde Proximus, de belangrijkste telecomaanbieder van Vlaanderen, aanhoudende groei en sterke commerciƫle prestaties op.
Lees verder

In de ban via Rian: podcast over een bizarre bedrijfssoap
Je vraagt je af of Rian van Rijbroek de vele berichtgeving over haar omstreden relatie met Twentse multimiljonair en zakenman Gerard Sanderink zelf onder ogen krijgt. Vermoedelijk wel, want de rolluiken van haar Veghelse villa zijn stevig gesloten en ze verschuilt zich voortdurend achter pseudoniemen, meldt Tubantia.
Lees verder

CameraNU.nl wil flagshipstores in Amsterdam en Antwerpen
Foto- en videospecialist CameraNU.nl wil volgend jaar een nieuwe flagshipstore openen in Amsterdam. Daar wordt een volledig nieuw winkelconcept geĆÆntroduceerd, vertelt directielid Ricardo van den Burg aan RetailTrends.
Lees verder

Telenet vecht 5G veiling aan
Het Belgische kabelbedrijf Telenet is naar het hof van beroep gestapt om de verdeling van de 5G frequenties aan te vechten.
Lees verder

Omzet Icecat groeit 19% in eerste helft 2022
De omzet van het beursgenoteerde Icecat N.V. is in de eerste zes maanden van 2022 met 19 procent gestegen tot 6,4 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De groeitrend versnelt.
Lees verder