Doorgaan naar hoofdcontent

Nederlanders werken dubbel zo veel thuis sinds de coronapandemie

Nederlanders werken dubbel zo veel thuis sinds de coronapandemie
Ook na de pandemie blijven mensen meer thuiswerken, dat blijkt uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteit. Vóór de pandemie werkten mensen gemiddeld drie uur per week thuis, nu is dat gemiddeld 6,5 uur.
Lees verder

'Gemeenten vertragen woningbouw'
Gemeenten zijn te langzaam met het aanwijzen van bouwlocaties voor nieuwe woningen. Dat zegt directievoorzitter Erik Gerritsen van Ymere, de grootste woningcorporatie in Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer en Almere. Er zijn locaties zat, maar de volkshuisvesting is zo georganiseerd en zo verkokerd dat er altijd wel een reden is om iets niet te doen. Dat moeten we doorbreken.'
Lees verder

IMF negatiever over groei wereldeconomie dit jaar en volgend jaar
De groei van de wereldeconomie is dit jaar minder dan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in april nog verwachtte. Inmiddels komt de groei nog maar uit op de helft van vorig jaar. Ook voor volgend jaar sneed het IMF stevig in de verwachtingen, waardoor de groei dan nog lager uitvalt dan dit jaar.
Lees verder

Filipijnse president Marcos vermijdt mensenrechten in eerste toespraak
In de Filipijnse hoofdstad Manila heeft president Ferdinand Marcos Jr. gisteren zijn State of the Nation Address gehouden. Met die traditionele toespraak gaf hij de aftrap voor zijn zesjarige ambtstermijn als president. Marcos presenteerde een reeks ambitieuze initiatieven. Analisten noemden zijn plannen echter weinig gedetailleerd, themas als mensenrechten liet de zoon van oud-dictator Ferdinand Marcos onaangeroerd.
Lees verder

'Dit is een flater van de Europese Commissie'
Vandaag zijn de energieministers van de EU akkoord zijn gegaan met het plan om komende winter 15 procent minder gas te verbruiken. Met dit plan moet Europa voorbereid zijn op een scenario waarin Rusland de gaskraan verder dichtdraait. Hoewel de lidstaten het akkoord als een overwinning presenteren, noemt Europa-correspondent Stefan de Vries het 'een behoorlijke flater voor de Europese Commissie.'
Lees verder

'Benschop moet verantwoordelijkheid nemen voor mismanagement Schiphol'
Personeelstekorten, onveilige werksituaties en lange vertragingen: de problemen op luchthaven Schiphol zijn nog lang niet opgelost. Oprichter van EUClaim Hendrik Noorderhaven wijt dat aan het beleid van Schiphol, en stelt dat hij in de positie van president-directeur Dick Benschop zijn 'verantwoordelijkheid zou nemen'.
Lees verder

De Nieuwsdag | Als Liz Truss Boris Johnson opvolgt verhardt de confrontatie met Europa
Cynici zeggen dat Boris Johnson Liz Truss verkiest als zijn opvolger, omdat zij zeker zal falen. Dat zou Johnson's snelste weg terug naar het Britse premierschap zijn. De leden van de conservatieve partij lijken haar ook te steunen, maar om een andere reden. Zij belooft dat de belastingen omlaag zullen gaan. Haar tegenstrever, Rishi Sunak, belooft juist een strikt begrotingsbeleid. De belastingen gaan ook bij hem omlaag, maar nu nog even niet.
Lees verder

Twijfels EU-rekenkamer over succes afbouwplan Russische energie
De Europese Rekenkamer zet vraagtekens bij de kans van slagen van de Brusselse plannen om voor 2030 met een strategische, Europese aanpak onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen uit Rusland.
Lees verder

Ophalen van afval moeilijker door personeelstekort
Ook de inzameling van afval en grofvuil heeft te lijden onder tekorten aan personeel. Een gebrek aan medewerkers maakt het moeilijker om containers te legen en om mensen zelf hun grofvuil weg te laten brengen. Zo blijft de milieustraat in Leiden zaterdag dicht 'wegens vele zieke collega's'.
Lees verder

Stikstofbemiddelaar Remkes: te lang om de hete brij heen gedraaid
Boeren hebben de afgelopen jaren onvoldoende kunnen rekenen op de overheid, erkent Johan Remkes, die door het kabinet is aangesteld om de discussies over het stikstofbeleid in goede banen te leiden. Hij schrijft dat in een brief waarin hij een groot aantal landbouworganisaties uitnodigt om te komen praten.
Lees verder

Boeren gaan niet naar Remkes: te weinig onderhandelingsruimte
Boerenorganisaties willen niet in gesprek met Johan Remkes. De Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) zegt niet op de uitnodiging van de stikstofbemiddelaar in te gaan totdat het kabinet 'toezegt dat serieus gesproken kan worden over doel, tijdspad en invulling van maatregelen'. Farmers Defence Force (FDF) en Agractie vinden dat Remkes te weinig onderhandelingsruimte heeft.
Lees verder

Kabinet trekt 33 miljoen uit voor extra personeel asielopvang
Het kabinet trekt maximaal 33,1 miljoen euro uit om de druk op de asielopvang te verlichten. Met het geld kunnen veiligheidsregio's extra mensen aantrekken die kunnen helpen op de crisisnoodopvanglocaties.
Lees verder