woensdag 27 juli 2022

KPN ziet zakelijke markt eindelijk weer aantrekken

EMERCE
KPN ziet zakelijke markt eindelijk weer aantrekken
KPN zag het afgelopen kwartaal een naar eigen zeggen 'mooie ommekeer' in de zakelijke markt; voor het eerst in ruim tien jaar steeg de omzet.
Lees verder

Sony introduceert twee nieuwe shotgun microfoons
Sony breidt zijn assortiment microfoons verder uit met de compacte ECM-B10 en de kleine, lichte ECM-G1.
Lees verder

Ruim 7 miljoen abonnementen met gecombineerde telecomdiensten
In het eerste kwartaal van 2022 hadden Nederlanders 7 miljoen bundels met telefonie, internet of televisie. Consumenten die voor een bundel kiezen, geven vaker dan een jaar geleden aan dat korting daarvoor de voornaamste reden is. Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in de Telecommonitor over het eerste kwartaal van 2022 en het jaarlijkse Consumentenonderzoek Telecommarkt.
Lees verder

Shopify snijdt flink in personeel na bovenmatige groei
E-commerce platform Shopify ontslaat 10 procent van zijn personeel, dat zijn ongeveer duizend werknemers. Het bedrijf groeide stevig door in de verwachting dat e-commerce na COVID op hetzelfde niveau zou blijven.
Lees verder

Flink naar de rechter vanwege darkstore in Nijmegen
Flitsbezorger Flink is naar de rechter gestapt om te voorkomen dat het uit het centrum van Nijmegen moet vertrekken. Het heeft daar, zoals veel andere bezorgers, een darkstore.
Lees verder

Viber lanceert nieuwe betaaldienst
Viber, de berichten-app van de Japanse e-commercegigant Rakuten, lanceert een betaaldienst Payments on Viber.
Lees verder

Franse neobank Qonto lijft Duitse concurrent Penta in
De Franse neobank Qonto lijft zijn Duitse concurrent Penta uit Berlijn in. Beide bankstartups bieden hun diensten uitsluitend aan kleine en middelgrote ondernemingen en zelfstandigen aan.
Lees verder

Geen boe­te voor Voet­balTV
VoetbalTV hoeft van de Raad van State geen boete te betalen voor het verwerken van persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens had boete van 575.000 euro in 2020 opgelegd, omdat VoetbalTV volgens de autoriteit geen 'gerechtvaardigd belang' had voor het verwerken van de gegevens. Een en ander zou in strijd zijn met de Algemene verordening gegevensbescherming.
Lees verder

No More Ransom viert zesde verjaardag
No More Ransom, het initiatief dat werd geïntroduceerd om slachtoffers van ransomware te helpen hun bestanden te ontsleutelen, viert zijn zesjarig bestaan. Het initiatief telt nu 188 partners die 136 decryptietools hebben ontwikkeld voor 165 ransomware-families.
Lees verder