zondag 3 juli 2022

'John Lee lijkt hele brave bestuurder te gaan worden'

'John Lee lijkt hele brave bestuurder te gaan worden'
De Chinese president Xi Jinping heeft vrijdag in Hongkong de nieuwe plaatselijke leider John Lee beëdigd tijdens een ceremonie voor de viering van de machtsoverdracht van de stad door Groot-Brittannië aan China 25 jaar geleden. Tot nu toe praat John Lee in termen van Beijing en lijkt hij dus een...
Lees verder

Boeren voeren actie bij bedrijf van D66-Kamerlid De Jong
Boeren hebben zaterdagochtend het ijsbedrijf van Tweede Kamerlid Romke de Jong (D66) in het Friese Gorredijk geblokkeerd met trekkers. Dat bevestigt het Kamerlid en zijn vader Eeuwe de Jong, bestuurder van De Jong's IJs, na berichtgeving van het Dagblad van het Noorden.
Lees verder

Duitsland sluit 'energierantsoen' niet uit
Het valt niet uit te sluiten dat er in Duitsland komende winter rantsoenen komen voor de hoeveelheid stroom en gas die je kan gebruiken. Dat heeft de baas van de Duitse federale toezichthouder voor de gasinfrastructuur Bundesnetzagentur gezegd in een interview dat is gepubliceerd in meerdere...
Lees verder

Frans wijnbedrijf mogelijk betrokken bij oorlogsmisdaden
Het grote Franse wijnbedrijf Groupe Castel is mogelijk betrokken bij oorlogsmisdaden in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Franse aanklagers op het gebied van terrorismebestrijding hebben een onderzoek geopend naar verdachte betalingen die het drankenconcern zou hebben gedaan aan lokale milities.
Lees verder

Nieuwe stakingen Spaans cabinepersoneel Ryanair
Het in Spanje gevestigde cabinepersoneel van Ryanair is van plan deze maand nog twaalf dagen te staken. Daarmee willen de boze pursers, stewards en stewardessen betere arbeidsomstandigheden afdwingen. Daardoor lijkt de chaos in de luchtvaart deze vakantieperiode nog groter te worden dan hij al is.
Lees verder

Ryanair: vliegtickets zijn te goedkoop
Vliegtickets zijn eigenlijk 'te goedkoop' en de prijzen zullen de komende vijf jaar moeten stijgen om voor luchtvaartmaatschappijen rendabel te blijven. Dat zegt Ryanair-topman Michael O'Leary gezegd in een interview met zakenkrant Financial Times.
Lees verder

Liveblog | Wie heeft controle over Lisitsjansk?
Het is dag 130 van de oorlog in Oekraïne. Verwarring over controle Lisitsjansk en bij explosies in Russische stad Belgorod, vlakbij de grens met Oekraïne. Volg hier het liveblog.
Lees verder

Massale evacuaties in Sydney
Duizenden inwoners van Sydney, de grootste stad van Australië, moeten de stad verlaten vanwege dreigende overstromingen door aanhoudende zware regenval in het gebied. Het weerbureau waarschuwt dat de regen, die mogelijk nog twee dagen aanhoudt, kan leiden tot plotselinge overstromingen en...
Lees verder

'Kom maandag niet met auto naar Schiphol'
Reizigers die maandag met een KLM-vlucht vanaf Schiphol vertrekken doen er verstandig aan niet met de auto naar de luchthaven te komen. Ook Schiphol vraagt reizigers met het openbaar vervoer te komen. Voor maandag worden boerenprotesten op de luchthaven verwach.
Lees verder

VNO-NCW: Vrije val vestigingsklimaat moet stoppen
Nederland moet oppassen dat het vestigingsklimaat niet in een vrije val komt. Daarvoor waarschuwt Ingrid Thijssen, voorzitter van ondernemersvereniging VNO-NCW, in een opiniestuk in NRC. Volgens Thijssen is er onvoldoende besef dat bedrijven de motor van de economie en daarmee de samenleving zijn....
Lees verder

Remkes 'bemiddelaar' tussen boeren en politiek
Johan Remkes is aangewezen als bemiddelaar die gesprekken met boeren en de politiek moet leiden. De Tweede Kamer had om zo'n bemiddelaar gevraagd vanwege de heftige reactie uit de agrarische sector op de ingrijpende stikstofplannen.
Lees verder

'Houd maandag rekening met extra reistijd'
Weggebruikers moeten maandag rekening houden met extra reistijd, als gevolg van geplande boerenacties. 'Als er veel vertraging op de route is, vertrek dan later of werk thuis', adviseert Rijkswaterstaat.
Lees verder