dinsdag 5 juli 2022

GGD's richten speciale testruimtes in voor apenpokken

GGD's richten speciale testruimtes in voor apenpokken
Grootstedelijke GGD's hebben de afgelopen weken aparte ruimtes ingericht waar mensen zich kunnen laten testen op het apenpokkenvirus. Voor verdere opschaling liggen op lokaal niveau plannen klaar. Het ombouwen van een coronateststraat behoort tot de mogelijkheden.
Lees verder

Noodtoestand in Italië door droogte
Italië heeft voor het noorden de noodtoestand uitgeroepen door de aanhoudende ernstige droogte. Met de noodplannen kunnen de autoriteiten makkelijker ingrijpen en maatregelen treffen tegen het tekort aan water. Ook komt er financiële steun.
Lees verder

Liveblog | Boeren willen emigreren; honderden boeten uitgedeeld
Boeren blijven actievoeren tegen het geplande stikstofbeleid. Acties van gisteren hebben honderden boeten opgeleverd. Volg hier het liveblog.
Lees verder

Arrestatie na schietpartij Chicago
De Amerikaans politie heeft een verdachte aangehouden in verband met de schietpartij nabij Chicago maandag waarbij zeker zes doden zijn gevallen. De 22-jarige verdachtis is na een korte achtervolging aangehouden in het noorden van de stad Chicago, aldus de politie.
Lees verder

GL en PvdA boos over uitblijven extra koopkrachtsteun
GroenLinks en PvdA zijn er niet over te spreken dat het kabinet niets met hun plannen voor extra koopkrachtreparatie gaat doen. Als het kabinet blijft weigeren gehoor te geven aan hun voorstellen, dan zullen zij niet instemmen met de kabinetsplannen voor volgend jaar, waarschuwen ze tegen NU.nl.
Lees verder

Liveblog | Poetin feliciteert troepen
De oorlog in Oekraïne gaat de 132-ste dag in. Poetin feliciteert zijn troepen, en ook vanuit de ruimte klinkt applaus. Volg hier het liveblog.
Lees verder

50.000 evacuaties in Australië
In de Australische staat New South Wales zijn inmiddels 50.000 mensen geëvacueerd om de overstromingen die het gebied treffen. Maandag stond dat aantal nog op 32.000. De Australische overheid heeft de situatie tot natuurramp uitgeroepen. Daarmee kan er sneller noodhulp naar de regio gestuurd worden.
Lees verder

ACM onderzoekt herstel concurrentie op postmarkt
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) onderzoekt of de concurrentie op de postmarkt is te herstellen. Dat zegt bestuursvoorzitter Martijn Snoep in het BNR-programma De Nieuwe Wereld. De concurrentie op de postmarkt verdween volledig nadat PostNL zijn enige echte, landelijke concurrent Sandd in...
Lees verder

Aantal hypotheekaanvragen daalt fors
Het aantal hypotheekaanvragen is in het tweede kwartaal met een kwart gedaald na het recordaantal in de eerste drie maanden van dit jaar. Dat komt door de verhogingen van de hypotheekrente, meldt Hypotheken Data Netwerk (HDN). Met name de niet-kopersmarkt is gekrompen.
Lees verder

Weer nieuwe arrestaties moord De Vries
Naast de aanhouding gisteren, zijn er nog twee verdachten opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries vorig jaar in Amsterdam. De twee nieuwe verdachten zijn in het buitenland aangehouden. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
Lees verder

Transportbedrijven niet klaar voor elektrificatie
Veel transportbedrijven in de stadslogistiek zijn niet op tijd klaar voor de zero-emmisiezones die vanaf 2025 al in tientallen steden worden ingevoerd. Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat 40 procent niet van plan is het wagenpark vóór 2030 te elektrificeren. 'Er is nog tijd, maar de levertijden...
Lees verder

'Groen label voor kernenergie slecht idee'
Als één van de onderdelen om het energieverbruik binnen Europa te vergroenen, wil de Europese Commissie gas- en kernenergie een groen label geven. Over dat plan wordt deze week gestemd binnen het Europees Parlement en de kans is groot dat de plannen van de Commissie worden getorpedeerd.
Lees verder