Doorgaan naar hoofdcontent

Eutelsat en OneWeb willen fuseren

EMERCE
Eutelsat en OneWeb willen fuseren
Eutelsat en het Britse OneWeb zijn besprekingen gestart over een eventuele fusie. Ze hopen zo een vuist te kunnen maken tegen Starlink van het Amerikaanse SpaceX.
Lees verder

3i wil VakantieDiscounter overnemen
Online reisbureau VakantieDiscounter komt in handen van investeerder 3i. Het bedrijf doet via het daartoe opgerichte Balearia Bidco (Bidco) een bod op Elmar Travel Group, eigenaar van het reisbureau.
Lees verder

Vijf procent van Nederlandse voetbal leunt op inkomsten van gokbedrijven
Vijf procent van het Nederlandse voetbal leunt op shirtsponsoring door online gokbedrijven. Dat heeft Voetbal International berekend.
Lees verder

Wish stopt met schijnkortingen en prijspersonalisatie na actie ACM
Het platform Wisn moet van de ACM en andere Europese toezichthouders stoppen met schijnkortingen op zijn platforms. Daarnaast is Wish per 25 mei gestopt met het voeren van gepersonaliseerde prijzen.
Lees verder

Microsoft heeft last van de dure dollar, lockdowns en cloudconcurrenten
Microsoft heeft de ramingen voor het afgelopen kwartaal niet gehaald door een sterkere dollar en stevige concurrentie van Amazon en Alphabet op het gebied van clouddiensten.
Lees verder

Alphabet mist winstverwachting, omzet valt mee
De zoek- en advertentieactiviteiten van Alphabet, moederbedrijf van Google, merken nog weinig van de uitdagende economie. Alphabet rapporteerde in het tweede kwartaal een omzet van 69,69 miljard dollar, 13 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, en bijna in lijn met de gemiddelde verwachting van 69,88 miljard door analisten.
Lees verder

Handelsplatform Kraken onder de loep vanwege schenden sancties
Crypto handelsplatform Kraken wordt verdacht het schenden van Amerikaanse sancties door gebruikers uit Iran en andere 'verboden' landen toe te staan digitale tokens te kopen en te verkopen, meldt de New York Times.
Lees verder

Seeders betreedt Britse markt via samenwerking
Online marketingbedrijf Seeders uit Zwolle betreedt de Britse markt door een samenwerking met Passion Digital, een full service digital marketing agency uit Londen.
Lees verder

Eerste namen bekend voor EDAY: Web3, quantum en Lightyear
Web3 en de metaverse zijn dit jaar belangrijke thema's van Emerce EDAY, het jaarlijkse congres dat vooral in de toekomst kijkt. Op 6 oktober hopen we jullie voor het eerst na twee jaar weer te begroeten in de Kromhouthal in Amsterdam Noord.
Lees verder