Doorgaan naar hoofdcontent

Elon Musk stapt zelf naar de rechter om mislukte overname Twitter

Elon Musk stapt zelf naar de rechter om mislukte overname Twitter
Tesla-topman Elon Musk stapt zelf naar de rechter vanwege de mislukte overname van socialemediaplatform Twitter. Twitter daagde hem eerder voor de rechter omdat hij uiteindelijk besloot het platform toch niet te kopen. De bij de rechtbank in Delaware ingediende stukken zijn niet openbaargemaakt, dus het is niet duidelijk wat de klacht van Musk precies inhoudt.
Lees verder

Betogers bestormen opnieuw groene zone Bagdad
Aanhangers van de invloedrijke sjiitische leider Moqtada al-Sadr zijn zaterdagochtend opnieuw de zwaarbeveiligde groene zone in de Iraakse hoofdstad Bagdad binnengedrongen, melden lokale media. De veiligheidsdiensten proberen de demonstranten met traangas te verdrijven. Ook zijn er berichten dat er is geschoten.
Lees verder

Entreeprijs én bierprijs gaan omhoog op Lowlands
Het is een pijnlijke conclusie, maar een kaartje voor het festival Lowlands gaat aankomend jaar opnieuw in prijs omhoog. Door stijgende energieprijzen en de onzekerheid door de Oekraïne-oorlog ziet Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg geen andere mogelijkheid dan om ook voor 2023 hogere entreeprijzen te vragen.
Lees verder

Tweede dode door apenpokken in Spanje
In Spanje is een tweede sterfgeval door apenpokken gerapporteerd, een dag nadat de eerste dode door de ziekte werd gemeld. 'Van de 3750 patiënten zijn er 120 in het ziekenhuis opgenomen en zijn er twee overleden', meldde het Spaanse ministerie van Volksgezondheid.
Lees verder

Remkes vindt livestream stikstofgesprek geen goed idee
Bemiddelaar Johan Remkes vindt het geen goed idee om het gesprek over het stikstofbeleid via een livestream uit te zenden. 'Dat is niet bevorderlijk voor het proces', zegt zijn woordvoerder desgevraagd.
Lees verder

Baas Deutsche Bank: Duitsland goed voorbereid op gascrisis
Duitsland is enorm veerkrachtig en meer dan voldoende in staat om weerstand te bieden aan de impact van het wegvallen van aardgas uit Rusland. Dat heeft Christian Sewing, de topman van Deutsche Bank, gezegd in een interview met zakenkrant Frankfurter Allgemeine.
Lees verder

Liveblog | Oekraïne roept op tot evacuatie Donbas, gewonden bij droneaanval Zwarte Zee
De oorlog in Oekraïne woedt al 158 dagen en lijkt nog lang niet voorbij te zijn. Volg in dit liveblog de laatste updates over de situatie in Oekraïne en de gevolgen daarvan.
Lees verder

Boeren voeren actie bij Wereld Muziek Concours in Kerkrade
Bij het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade voerden boeren met tractoren zondagochtend actie tegen het stikstofbeleid van de regering. Vanaf 07.00 uur stonden er trekkers bij het Rodastadion, waar het WMC plaatsvindt. Het ging volgens de gemeente Kerkrade om een publieksvriendelijke actie. Bij de start van de mars- en showwedstrijden van het WMC, om 10.00 uur, zijn de boeren weer vertrokken.
Lees verder

Taiwan ontbreekt op schema Azië-reis Huisvoorzitter Pelosi
Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, bezoekt de komende dagen met een parlementsdelegatie minstens vier Aziatische landen, maar Taiwan staat niet op de reislijst die haar kantoor bekend heeft gemaakt. China heeft gewaarschuwd dat een eventueel bezoek van de politica aan Taiwan gevolgen zal hebben, waaronder een vliegverbod rond het eiland.
Lees verder

Nieuw-Zeeland heropent grenzen volledig
Nieuw-Zeeland heropent zondag zijn grenzen volledig. Ook cruiseschepen en plezierjachten kunnen weer aanmeren. De met enkele maanden versnelde heropening is mede ingegeven door een dringende behoefte aan arbeidskrachten en druk vanuit de zieltogende toerismebranche.
Lees verder

Krimp voor Chinese industrie door coronalockdowns
De bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie is in juli onverwacht gekrompen als gevolg van de coronalockdowns in China en de afzwakkende wereldeconomie. Ook in de dienstensector, met bijvoorbeeld horeca, toerisme en detailhandel, gingen de zaken minder, zo meldde de Chinese overheid.
Lees verder

Kamerleden willen 'bewijs' stoppende veehouders en natuurherstel
Kamerleden Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) en Pieter Omtzigt willen weten welke garanties er zijn dat de natuur zich herstelt als veehouderijen stoppen. In 26 nieuwe Kamervragen aan minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) willen ze ook weten hoeveel veehouderijen in Natura 2000-gebieden moeten stoppen om te voldoen aan de door het kabinet gewenste stikstofreductie van 95 procent.
Lees verder