vrijdag 29 juli 2022

De Nieuwsdag | Eigenlijk is Chris Aalberts te aardig

De Nieuwsdag | Eigenlijk is Chris Aalberts te aardig
Het radicaal-rechts gedachtegoed begint steeds gewoner te worden. In talkshows slaan presentatoren er nauwelijks meer op aan, zegt politiek onderzoeker en publicist Chris Aalberts. Het probleem, is zijn analyse, is dat journalisten niet goed genoeg weten van de onderwerpen waar ze over spreken.
Lees verder

Deze afgedankte groentes krijgen een nieuw leven als soep
Een van de eerste stappen naar een duurzamere voedselketen is niet alleen alles zuiniger produceren, maar daadwerkelijk alles gebruiken dat is gemaakt. Daarover spreekt Jigal Krant met Eric Habraken van de Verspillingsfabriek, die van afgedankte groente tal van nieuwe voedselproducten maakt.
Lees verder

China waarschuwt Biden 'niet met vuur te spelen' rond Taiwan
De Chinese president Xi Jinping heeft zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden gewaarschuwd 'niet met vuur te spelen' voor wat betreft Taiwan. De Verenigde Staten moeten zich houden aan het zogenoemde één-China-principe, dus dat Taiwan deel is van China en niet onafhankelijk. Amerikaanse acties moeten in overeenstemming zijn met hun woorden, zou Xi tegen Biden hebben gezegd in hun jongste telefoongesprek, melden Chinese staatsmedia.
Lees verder

'Te weinig, te langzaam en te vrijblijvend', duurzaamheidsbeleid Jumbo gekraakt
'Te weinig, te langzaam en te vrijblijvend', zo wordt het duurzaamheidsbeleid van supermarktketen Jumbo door experts getypeerd in de BNR-podcast Hoge Bomen. In een sector die op duurzaamheidsgebied überhaupt achterloopt, staat Jumbo er ten opzichte van andere winkels slecht voor.
Lees verder

VS halen uit naar Hongaarse premier Orban om racisme
De Verenigde Staten hebben racistische opmerkingen van de Hongaarse premier Viktor Orban onvergeeflijk genoemd. De nationalistische leider had in een toespraak gewaarschuwd voor het ontstaan van 'volkeren van gemengd ras'.
Lees verder

ANWB: nog geen nieuwe blokkades op wegen door boeren
Het lijkt er vrijdagochtend vroeg niet op dat er opnieuw blokkades zijn opgeworpen op of bij snelwegen door protesterende boeren. Dat meldt een woordvoerder van de ANWB. 'Maar wat niet is, kan nog komen. Wij houden onze vingers ook gekruist.'
Lees verder

Inflatie loopt in juli weer op tot 11,6 procent na eerdere daling
De inflatie in Nederland is in juli weer opgelopen in vergelijking met een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De inflatie bedroeg op jaarbasis 11,6 procent, tegen 9,9 procent in mei. Daarmee blijft de inflatie op een zeer hoog niveau, aangejaagd door de gestegen energieprijzen en de hogere prijzen voor levensmiddelen.
Lees verder

Economie VS krimpt opnieuw, 'echte' recessie blijft nog uit
Amerika is na twee kwartalen van economische krimp formeel in een recessie beland, e Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen betwijfelt of het land écht in een recessie zit.
Lees verder

Liveblog | Onderzoek OVSE naar schending mensenrechten in Rusland
De oorlog in Oekraïne woedt al 156 dagen en lijkt nog lang niet voorbij te zijn. Volg in dit liveblog de laatste updates over de situatie in Oekraïne en de gevolgen daarvan.
Lees verder

Recordomzet voor Apple dankzij dienstentak
Apple heeft het afgelopen kwartaal een recordomzet behaald en lijkt dus nog niet echt last te hebben van de uitdagende wereldwijde macro-economische omstandigheden. Dat had het bedrijf niet te danken aan meer verkopen van producten, maar wel aan de dienstentak. De omzet kwam uit op 83 miljard dollar, een toename van 2 procent ten opzichte van vorig jaar.
Lees verder

Air-France KLM boekt weer winst
Voor het eerst sinds de coronacrisis heeft Air-France KLM weer winst geboekt. Uit de zojuist gepubliceerde resultaten blijkt dat de luchtvaartgroep in het afgelopen kwartaal een winst van 324 miljoen euro heeft behaald. Een groot deel van de winst kwam van KLM, zo'n 262 mljoen euro.
Lees verder

Duitsland en digitalisering: geen goede vrienden
Hoewel softwaregigant SAP zijn 50-jarige jubileum viert én bondskanselier Scholz daar zijn vakantie voor onderbreekt, valt er nog veel te verbeteren op het gebied van digitalisering in Duitsland.
Lees verder