dinsdag 5 juli 2022

De kleineondernemersregeling ziet er zo uit

De Zaak
De kleineondernemersregeling ziet er zo uit

Het woord zegt het eigenlijk al: de kleineondernemersregeling is er voor de kleine ondernemers onder ons en wordt ook wel de KOR-regeling genoemd. Wat deze regeling precies inhoudt, hoe de regeling in 2020 is veranderd, wat de voor- en nadelen zijn en of je er goed aan doet om je als ondernemer aan te melden als 'kleintje', lees je hier.

The post De kleineondernemersregeling ziet er zo uit appeared first on De Zaak.

Lees verder

Vermogensbelasting ondernemers

Je hebt een goed lopende zaak. Geldzorgen zijn er voor jou en jouw bedrijf niet bij. Je beschikt over een aardig vermogen en dat blijft bij de Belastingdienst niet onopgemerkt. Dus moet je vermogensbelasting over je spaargeld betalen. Maar wat houdt dit precies in? Over welk bedrag moet je belasting betalen? Wat is heffingsvrij vermogen? En heeft het zin om spaargeld van zakelijke naar je privérekening te schuiven (of vice versa)?

The post Vermogensbelasting ondernemers appeared first on De Zaak.

Lees verder

11 veelgestelde vragen over huur en verhuur van bedrijfsruimte

Wie een bedrijfsruimte huurt, krijgt met een heleboel dingen te maken. Van een huurcontract tot wettelijke regels en andere rechten en plichten, die vaak wisselen per type bedrijfspand. Het is dan ook niet gek dat er over de huur en verhuur van bedrijfsruimte bij onze juridische specialisten regelmatig vragen binnenkomen. In dit artikel zetten we de meest gestelde vragen op een rij.

The post 11 veelgestelde vragen over huur en verhuur van bedrijfsruimte appeared first on De Zaak.

Lees verder

Mazda. Een karaktermerk, dat letterlijk tegen de stroom in koerst…

Het is intrigerend om te zien hoe de Japanners eigenzinnig hun koers uitstippelen. Ook als het gaat om de run op elektrische auto's. Toch houdt Mazda wél – zij het losjes - contact met de realiteit. Daarom komen 'ze' nu met hun eerste PHEV-model. Uiteraard in de zakelijke klasse. Onze testpiloot Rob van Ginneken reisde naar Estoril om de geheel nieuw ontwikkelde grote SUV in het Portugese kustgebied de sporen te geven. Ook in zijn elektrische fluisterstand.

The post Mazda. Een karaktermerk, dat letterlijk tegen de stroom in koerst… appeared first on De Zaak.

Lees verder

De Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden: wat moet je weten?

oor iedere werkgever is het belangrijk om een gezonde werkomgeving te verzorgen voor zijn of haar medewerkers. Zeker in deze tijd, waarin continu veel veranderingen plaatsvinden, moet er rekening gehouden worden met de gezondheid en gesteldheid van medewerkers om hun veerkracht en loyaliteit te waarborgen. Daarom is de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (Wtva) in het leven geroepen. Waar moet je als ondernemer rekening mee houden? Je leest het in dit artikel.

The post De Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden: wat moet je weten? appeared first on De Zaak.

Lees verder

Van je hobby je werk maken

Veel mensen hebben een hobby gevonden toen ze jong waren. Dit kan een sport zijn of iets creatiefs. De kans is groot dat je hier een bijbaan van kunt maken! Wanneer je je huidige baan niet zo plezierig vindt, is dit zeker een goed idee. Je kunt dan misschien over een paar maanden wel een dag minder gaan werken bij de baan die je niet leuk vindt en die dag van je hobby een bijbaan maken. Zet deze stappen om van je hobby een bijbaan te maken.

The post Van je hobby je werk maken appeared first on De Zaak.

Lees verder