dinsdag 5 juli 2022

Cloudmarkt groeit stormachtig

EMERCE
Cloudmarkt groeit stormachtig
De cloudmarkt ontwikkelt zich stormachtig. Nieuwe cijfers van Synergy Research Group laten zien dat in de belangrijkste markten voor openbare clouddiensten en -infrastructuur de inkomsten in het eerste kwartaal van 2022 126 miljard dollar bereikten, na een groei van 26 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021.
Lees verder

Picnic moest duizenden orders annuleren door boerenprotest
Picnic heeft maandag als gevolg van de boerenprotesten in Noord-Holland een paar duizend orders moeten annuleren.
Lees verder

Marco Ruivenkamp naar internationaal MT ShowHeroes
Marco Ruivenkamp wordt lid van het internationale managementteam van ShowHeroes Group. Aanleiding voor de aanstelling is de explosieve groei van het bedrijf na zes M&A-deals in anderhalf jaar.
Lees verder

Xiaomi introduceert 12S series in samenwerking met Leica
Xiaomi onthult de nieuwe Xiaomi 12S series. Drie nieuwe toestellen worden gepresenteerd: de Xiaomi 12S, de Xiaomi 12S Ultra en de Xiaomi 12S Pro.
Lees verder

Vorig jaar 57 miljoen stuks retourpakketten
Er werden in 2021 ruim 654 miljoen pakketten binnenlands verstuurd, een kwart meer dan een jaar eerder. De omzet in de markt voor pakketten die bedrijven naar consumenten sturen is met bijna 40 procent toegenomen tot 1,85 miljard. 57 miljoen pakketten gingen retour. Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag in de Post- en Pakketmonitor 2021.
Lees verder

Nieuwe, slimmere magazijnrobots voor Amazon
Tien jaar geleden nam Amazon zijn eerste magazijnrobots in gebruik en nu rijden er 520.000 rond. De e-commercegigant neemt een nieuwe generatie robotjes in bedrijf.
Lees verder

Viaplay verwerft live uitzendrechten hockey
Viaplay heeft de exclusieve streamingrechten verworven voor de Hoofdklasse hockey in Nederland.
Lees verder

'Publieke omroepbestel moet ook technisch op de schop'
Het huidige publieke omroepbestel is verouderd omdat het niet voldoende is ingericht op ontwikkelingen in de technologie en het medialandschap. Dat concludeert het Commissariaat voor de Media in een nieuw rapport, waaruit de NOS vanochtend citeert. De toezichthouder wijst onder meer op de groei van on-demand kijken, waardoor het tv-toestel een steeds minder belangrijk medium wordt om een massapubliek te bereiken.
Lees verder

Ruim 32.000 huishoudens in Rotterdamse wijk Charlois voorzien van glasvezel door T-Mobile en Open Dutch Fiber
T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber nu ook in de Rotterdamse wijk Charlois internet via glasvezel aanbieden. T-Mobile en Open Dutch Fiber zijn reeds gestart met de aanleg in Charlois.
Lees verder